5 toffe acteurs in de The Great Wall cast - Oost ontmoet West

Article
zondag, 29 januari 2017 om 11:05
xgn google image
Voor de aankomende film The Great Wall is weer een blik talent opengetrokken. De nieuwe film belooft een waar actiespektakel te gaan worden. In deze top 5 acteurs in de The Great Wall cast lees je in ieder geval wat je op het gebied van acteertalent kan verwachten.
De verschillende acteurs komen bijna letterlijk uit alle uithoeken van de wereld. Er werd waarschijnlijk gedacht dat de grootste Chinese filmproductie aller tijden ook een flinke bak met talent verdient. De meeste acteurs in de nieuwe productie hebben hun sporen al verdiend en dat maakt dat de aankomende film ook wel veelbelovend zal gaan worden.
In deze top 5 acteurs in de The Great Wall cast zal je dan ook bekende namen tegen gaan komen. Maar wellicht zullen sommige namen je minder bekend in de oren klinken. In ieder geval kun je de aankomende film vanaf 2 februari in de bioscoop gaan kijken. Dus als je verrast wil worden door de verschillende acteurs, dan moet je deze special natuurlijk niet gaan lezen.

5. Andy Lau

Hoewel de naam Andy Lau bij de meeste mensen niet zo bekend in de oren zal klinken, is de acteur uit Hong Kong toch al behoorlijk wat jaartjes actief als acteur. De films waarin Lau speelt zijn voornamelijk Aziatische producties, waardoor hij in het Westen niet heel veel bekendheid geniet.
Wat veel mensen daarom waarschijnlijk niet weten, is dat Andy Lau een multitalent is die dan ook niet alleen op het gebied van acteren actief is. De acteur kan namelijk ook aardig zingen. Zo heeft hij al meerdere prijzen gewonnen als zanger, maar ook als songwriter van zijn eigen muziek. Zijn muziekstijl is een combinatie van westerse R&B met oosterse invloeden.
Aangezien The Great Wall geen filmmusical is, zal Andy Lau niet in zang uitbarsten. Tijdens de hevige actie van de film laat de acteur meer van zijn vechtkunsten zien. Want de acteur heeft al laten zien dat hij kan vechten en daarmee heeft hij dan ook zijn plekje in deze top 5 The Great Wall cast verdiend. Zo heeft hij in de goed ontvangen House of the Flying Daggers al laten zien dat hij wel overweg kan met een zwaard.
104952

4. Pedro Pascal

Deze naam in de top 5 The Great Wall cast zal de meeste mensen wel wat bekender in de oren klinken. De acteur heeft zijn strepen vooral verdiend met series. Daarnaast heeft hij ook de stem van Paolo uit Dishonored 2 ingesproken. Mensen die hem niet kennen uit de game, zullen hem misschien beter kennen als DEA-agent Javier Peña uit Narcos.
Weet je nog steeds niet wie hij is? Misschien doet de naam Oberyn Martell dan wel een belletje rinkelen. Deze rol werd in het vierde seizoen van Game of Thrones namelijk vertolkt door Pascal. Daarin heeft hij laten zien dat hij behoorlijk goed is in het vechten voor de camera.
Die vechtkunsten mag hij nu nog eens laten zien in The Great Wall. In de film zal hij het alleen niet tegen menselijke vijanden opnemen, zoals hij dat deed in Game of Thrones. Hij moet het in de aankomende Chinese productie namelijk opnemen tegen wezens die de muur ten gronde willen richten. Zal hem dat goed afgaan? Dat is nog even afwachten.
104953

3. Tian Jing

Van een Westerse acteur gaan we weer terug naar het Oosten in deze top 5 The Great Wall cast. Tian Jing is een actrice met een relatief kleine staat van dienst, maar daar lijkt de komende tijd wel verandering in te gaan komen.
Naast haar rol in The Great Wall is er dit jaar ook nog een rol voor haar weggelegd in Kong: Skull Island. Volgend jaar kunnen we Jings acteerkunsten gaan bewonderen in het vervolg op Pacific Rim.
Als je wil weten waar je haar het beste van kunt kennen; ze heeft een rol gehad in de Jackie Chan film Police Story: Back for Law. Deze film kennen de meeste mensen waarschijnlijk wel, het is namelijk het laatste deel in de Police Story-reeks met Jackie Chan.
Tian Jing gaat de rol van Commander Lin Mei vertolken. Als aanvoerder van de troepen gaat Jing laten zien dat vrouwen ook een stevig potje kunnen vechten. In de trailer van de aankomende film kunnen we in ieder geval zien dat dit haar goed afgaat. Het is nog even wachten tot 2 februari voor we ons uiteindelijke oordeel kunnen vellen over haar vechtkunsten, maar de trailer is in ieder geval veelbelovend.
104954

2. Willem Dafoe

The Green Goblin, Paul Smecker in The Boondock Saints, Barillo in Once Upon a Time in Mexico en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De hoeveelheid rollen die Willem Dafoe op zijn naam heeft staan is aanzienlijk. Voor de gamers onder ons, de acteur heeft ook de stem van een Bondschurk ingesproken in de toffe Bondgame James Bond 007: Everything or Nothing.
De 61-jarige acteur heeft al meer dan genoeg gedaan en is een van de grote Westerse namen voor de Chinese productie. Dat hij kan acteren heeft hij al in talloze films laten zien en het feit dat hij ook voor The Great Wall is gecast lijkt een logische keus te zijn. In de film vertolkt hij de rol van Sir Ballard, een Europeaan die op zoek gaat naar buskruit, dat in het Westen voor veel geld verkocht kan worden.
Helaas voor Sir Ballard vergaat die zoektocht hem niet zo goed en wordt hij gearresteerd door de troepen op de Chinese Muur. In de muur geeft hij les in Engels en Latijn en wacht hij op een kans om te ontsnappen. Zoals je kunt lezen heeft Dafoe niet de meest heldhaftige rol in de film, maar daar kan de acteur wel mee overweg. In ieder geval reden genoeg om Willem Dafoe op de tweede plaats te zetten in deze top 5 The Great Wall cast.
104955

1.Matt Damon

“Jesus Christ, it’s Jason Bourne!” Nee, we snappen de verwarring, maar in deze film speelt Matt Damon toch echt een andere rol dan die van de spion op zoek naar zijn geheugen. Hoewel zijn rol als Westerling in een film over de Chinese Muur voor nogal wat controversie zorgde, lijkt het erop dat zijn plekje in The Great Wall inmiddels wel wordt geaccepteerd.
De acteur moet in de grote Chinese productie namelijk de nodige Westerse invloeden verzorgen. Damon speelt in de film William Garlin die, net als het personage van Dafoe, op zoek gaat naar buskruit om dit voor veel geld in het Westen te verkopen. Net als het personage van Willem Dafoe wordt hij samen met zijn kompaan (de rol van Pedro Pascal) gearresteerd door de troepen van de Chinese Muur.
Het toeval wil dat de arrestatie van het personage van Damon tegelijk valt met de 60-jaarlijkse aanval van monsters op de muur. Gelukkig is William Garlin iets heldhaftiger dan de eerder beschreven Sir Ballard. Zij aan zij met de troepen van de Chinese Muur gaat Matt Damon in zijn rol de strijd aan tegen de monsters die het gemunt hebben op de muur.
Of het personage van Damon erin slaagt om samen met de Chinese troepen de monsters te verslaan, is nog even de vraag. Die vraag wordt in ieder geval vanaf 2 februari beantwoord, dan mogen we met zijn allen naar de bioscoop om The Great Wall te bekijken. In ieder geval ben je met deze top 5 The Great Wall Cast alweer wat beter op de hoogte van wat je in de film kunt verwachten!