Overwatch Year of the Rooster en patch notes - Alle info op een rij

Article
zondag, 29 januari 2017 om 10:02
xgn google image
Afgelopen dinsdag is het nieuwe Overwatch Year of the Rooster evenement live gegaan, maar dat is niet alles. Er is ook een nieuwe patch verschenen met belangrijke updates. Check hier de Overwatch Year of the Rooster en patch notes informatie.
Het nieuwe Overwatch Year of the Rooster evenement is inmiddels live en de komende drie weken staat Overwatch in het teken van dit evenement. Met dit evenement wil Blizzard samen met de Overwatch fans het Chinese Nieuwjaar vieren. Year of the Rooster brengt ons nieuwe content, maar het evenement gaat ook gepaard met een patch.
Er is in deze patch veel veranderd, hierdoor wordt het wellicht een beetje lastig om alles goed bij te houden en om goed op de hoogte te zijn van alles wat nieuw is. Daarom zijn wij even op onderzoek uitgegaan zodat we alles netjes voor jullie op een rij kunnen zetten, dan heb je een beter overzicht op de nieuwe content en op de patch notes.

Overwatch Year of the Rooster content

Sinds de lancering van Overwatch hebben we al een aantal speciale evenementen meegemaakt in de game. Als eerste hadden we de Overwatch Summer Games, gevolgd door het Halloween Terror en het meest recente Winter Wonderland evenement. Sinds gisteren zijn we begonnen met het Overwatch Year of the Rooster evenement, waarin we nieuwe content voorgeschoteld krijgen.
Het meest opvallende aan het Overwatch Year of the Rooster evenement is de nieuwe game modus, Capture the Rooster. Capture the Rooster is exact hetzelfde als een traditionele Capture the Flag game modus, maar met een aantal kleine regels om de game eerlijk te houden.
In Capture the Rooster word je met vijf teamgenoten in een map geplaatst. De modus wordt alleen gespeeld op de map Lijang Tower, die ook volledig is opgemaakt in het Year of the Rooster thema. De bedoeling is dat je samen met je team de vlag van je tegenstanders uit hun basis steelt, om vervolgens met de vlag naar je eigen basis te vluchten en een punt te scoren. Om de game te winnen moet je minstens één punt meer hebben dan je tegenstander wanneer de tijd om is, met een maximaal aantal van drie punten die je kan behalen.
Blizzard heeft duidelijk gemaakt een "eigen draai" te hebben gegeven aan de game modus. Dit doet ze om de game modus wat eerlijker te houden. De eerste verandering die Blizzard toegepast heeft, is een wachttijd te plaatsen op het stelen van de vlag wanneer de speler zich op de locatie van de vlag bevindt. Wanneer je de vlag van je tegenstanders wil pakken, moet je voor een korte tijd wachten voordat je de vlag automatisch oppakt.
De tweede aanpassing is eigenlijk niet geheel een eigen draai, aangezien de makers van World of Warcraft dit in 2004 al gedaan hebben in de battleground: Warsong Gulch. In Overwatch Capture the Rooster kan de vlag van beide partijen tegelijk gestolen worden, maar het punt kan pas door de vlaggendrager behaald worden als de vlag van zijn eigen team veilig in de basis ligt.
Check in de video hierboven de Developers Update van Jeff Kaplan, vicepresident van Blizzard en game director van Overwatch. Hier gaat hij dieper in op de nieuwe Capture the Rooster modus.
105084

De nieuwe Overwatch cosmetica

Het is inmiddels wel duidelijk dat Blizzard je veel vrijheid wil geven in de manier waarop je jouw karakters opmaakt. Met elk nieuw evenement verschijnt er weer een nieuw arrangement aan cosmetica, hieronder vallen emotes, sprays, player icons en skins.
Dit geldt ook voor het nieuwe Year of the Rooster evenement. Er is erg veel originele nieuwe cosmetica te behalen door middel van het openen van Lucky Lunar Loot Boxes. Er zijn meer dan 100 verschillende cosmetische voorwerpen te vinden in het Year of the Rooster evenement.

Verschillende nieuwe skins op een rijtje

Hieronder is een aantal van de skins te zien die Blizzard heeft toegevoegd voor het Overwatch Year of the Rooster evenement. In de game zal je ontdekken dat dit slechts een kleine portie is van de toffe cosmetica. Verder is het fans opgevallen dat de nieuwe skins voor Mei ervoor zorgen dat ze slanker lijkt, volgens Blizzard is het een bug en wordt het opgelost.
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
Overwatch Year of the Rooster
105092

De balancering van karakters

Al enige tijd werd er door de fans een patch verwacht die een aantal belangrijke aanpassingen zou maken op karakter Roadhog. Ook D.Va, Ana, Lúcio en Sombra zijn beter gebalanceerd.
  • Roadhog: Doelwitten die gepakt worden door de Hook ability van Roadhog, zullen vanaf nu recht voor Roadhog terechtkomen en worden niet meer slechts zijn richting op getrokken. Als Roadhog tijdens het uitvoeren van zijn hook ability een snelle draai maakt, dan zal hij het doelwit verliezen. In de video hierboven worden deze veranderingen gedemonstreerd.
  • D.Va: De hoeveelheid HP (health points) van D.Va is nu verhoogd van 200HP naar 400HP en haar Armor is verlaagd van 400 naar 200. Ook de Fusion Cannons van D.Va zijn aangepast. De schade per kogel is verlaagd van 3 naar 2, maar om dit te compenseren is de hoeveelheid kogels per schot verhoogd van 8 naar 11 kogels.
  • Ana: De tijdsduur van het effect van Biotic Grenade is korter gemaakt. De tijdsduur is verlaagd van 5 seconden naar 4 seconden en de healing bonus van de Biotic Grenade is verlaagd met 50 procent.
  • Sombra: De cooldown tijd van haar Hack ability is verlaagd van 12 seconden naar 8 seconden. Ook de tijd die het kost om iemand te hacken, is verlaagd van 1 seconde naar 0.8 seconden. Volgens de Overwatch ontwikkelaars had Sombra vaak problemen met het hacken van een vijand, zelfs al was het een verrassingsaanval. Deze veranderingen zullen haar daarbij moeten helpen.
  • Lúcio: Er is een nieuwe optie toegevoegd aan het karakter. Als je deze optie aanzet, kan je ook achterstevoren gebruik maken van de Wall Ride ability.
105098

De algemene Overwatch updates

Er zijn ook wat andere updates toegevoegd die wat meer op de achtergrond blijven, maar het leven in het Overwatch universum wel iets makkelijker maken. Deze patch notes vind je hieronder, om te beginnen met de algemene updates.
  • De Stay as Team knop zal nu oplichten wanneer een andere speler in je team op de knop klikt.
  • Spelers kunnen nu een Team Chat in gaan vanuit het Hero Select scherm. Hiervoor druk je op "RB" op de Xbox One controller en druk je op "R1" op de Playstation 4 controller.
  • De cooldown tijd van Crouch is verlaagd.
Overwatch Year of the Rooster

Communication Wheel en Kill Feed updates

  • Spelers kunnen nu tijdens wedstrijden gebruik maken van vier verschillende emotes, sprays en voice lines door middel van het Communication Wheel.
  • De emotes, sprays en voice lines zijn te selecteren vanuit het Hero Gallery menu.
  • Spelers kunnen individuele sprays, emotes en voice lines binden aan bepaalde muisknoppen en controllerknoppen.
  • Hero ability iconen zijn nu te zien in de Kill Feed, dan kunnen spelers zien met welke aanval ze gedood zijn.
  • Headshots worden nu met een rood icoon aangegeven in de Kill Feed.
Check het Overwatch forum voor de officiële patch notes en discussies.
Overwatch is verkrijgbaar voor PC, Playstation 4 en Xbox One.

Populair Nieuws