Top 5 snelst verkopende games in week 1

Article
zaterdag, 18 februari 2017 om 10:54
xgn google image
Ruim drie miljoen mensen speelden de open beta van For Honor. Een hoopvol aantal voor ontwikkelaar Ubisoft met de release van morgen voor de deur. Welke games verkochten het beste in de eerste week van de release? XGN stelt een top 5 snelst verkopende games voor je samen.

5. Super Smash Bros. Brawl

Op de laagste plaats in onze top 5 snelst verkopende games staat Super Smash Bros. Brawl. Nintendo kneep in de handen toen de verkoopcijfers van de eerste week bekend werden van de game. Het aantal verkochte exemplaren brak namelijk alle records van de Japanse ontwikkelaar, er werden bijna drie miljoen stuks van de game verkocht in de eerste week. Niet eerder werd een Nintendo-game zo snel zoveel verkocht.
Alleen al op de eerste dag rolden ruim een miljoen stuks over de toonbank. Niet zo gek voor een game die werd bedolven onder positieve previews in aanloop naar de release. De beste verkochte Wii game in totaal is het alleen niet, dat is nog altijd Wii Sports.
Super Smash Bros. Brawl werd op 27 juni 2008 uitgebracht voor de Nintendo Wii. Lees hier onze review van de game.
105979

4. Uncharted 4

Het scheelt niet veel of Super Smash Bros. Brawl en Uncharted 4: A Thief's End hadden op elkaars positie gestaan. Laatstgenoemde wint de race maar net met 100 duizend meer verkochte exemplaren in week 1, totaal neerkomend op ruim 2,7 miljoen stuks.
Miljoenen fans vergezelden Nathan Drake in zijn laatste schattenjacht voordat hij voorgoed zou stoppen. In het laatste deel van Uncharted-reeks achtervolg je Henry Avery, de plunderaar die 400 miljoen dollar buitmaakte bij een grootschalige overval. Nadat Drake de schuillocatie van Avery ontdekt, vaart hij naar het eiland toe om de buit terug te halen. Helemaal zonder problemen gaat dit niet.
Uncharted 4: A Thief's End kwam op 10 mei 2016 uit exclusief voor de PS4. Alleen in dat jaar ging de game bijna 9 miljoen keer over de (digitale) toonbank.
105981

3. Pokémon X en Y

Op nummer 3 van onze top 5 snelst verkopende games vind je Pokémon X en Y. Pokémongames doen het altijd goed voor Nintendo en de verkoopcijfers van de voorganger van Omega Ruby en Sapphire liegen er dan ook niet om. Alleen al op de eerste twee dagen werden ruim vier miljoen stuks wereldwijd verkocht. Waarschijnlijk ligt dit aantal nog een stuk hoger omdat de digitale downloads niet meegerekend zijn.
De meest recente Pokémongames, Sun en Moon, komen in de buurt van X en Y. Met 2 miljoen stuks in de eerste drie dagen valt die 3DS-game net buiten de top 5. Het avontuur van X en Y speelt zich af in de Kalos regio waarbij het doel is om zoveel mogelijk Pokémon te vangen en alle gymbadges te verzamelen zodat je het tegen de Elite 4, de sterkste tegenstanders in het spel, kan opnemen.
Pokémon X en Y kwamen uit 12 oktober 2013 op de Nintendo 3DS.
105982

2. Diablo 3

Op nummer 2 staat Blizzards hack and slash game Diablo 3. In de eerste week van de release werd de game maar liefst 6,5 miljoen keer verkocht. Een record voor de ontwikkelaar.
Het spel speelt zich af in Sanctuary, de grauwe setting van de Diablo-serie. In Diablo 3 onderzoeken Cain en Leah historische berichten in de Tristram cathedraal, dezelfde cathedraal als in Diablo. Een mysterieuze ster is uit de lucht in de cathedraal gevallen en jij moet uitzoeken wat er mee aan de hand is. Tijdens het avontuur zul je de weg moeten vinden door honderden monsters in de pan te hakken.
Diablo 3 kwam uit op 15 mei 2012 voor de PC. Op 3 september 2013 werd de game ook beschikbaar voor de PS3 en Xbox 360. Een jaar later konden eigenaren van een PS4 en Xbox One ook genieten van Diablo 3. Tot nu toe is de game 12 miljoen keer verkocht.
105983

1. GTA V

GTA V op de nummer 1 van de top 5 snelst verkopende games zal maar weinig mensen verrassen. Met overweldigende cijfers laat de game van Rockstar de andere 4 ruim achter zich. Maar liefst 12 miljoen stuks werden alleen al op dag 1 verkocht, alle verkooprecords werden verbroken. Nu, bijna 4 jaar later, staat GTA V nog steeds hoog in de verkooplijsten.
In de game speel je als Michael Townley, Trevor Philips of Franklin Clinton. Ieder met zijn eigen karakter en specifieke mogelijkheden. Naast de lange singeplayer campaign heeft GTA V ook een uitgebreide multiplayer die nog steeds wordt uitgebreid met nieuwe content. Tot grote ergernis van veel fans zijn er geen plannen voor een uitbreiding van de singleplayer.
GTA V kwam uit op 17 september 2013 en is tot op de dag van vandaag ruim 75 miljoen keer verkocht. De game kwam uit op de PS3 en de Xbox 360. De PS4 en Xbox One versies volgden op 18 november 2014. PC-bezitters moesten het langste wachten, op 4 april 2015 kwam GTA V uit voor Windows.