Top 5 beste Telltale Games die je ooit gespeeld moet hebben

  Telltale Games weet al jaren verhalen te vertellen die je verstelt doen staan. Soms kun je het zelfs niet voorkomen dat je een traantje weg moet pinken. In deze top 5 beste Telltale Games werpen we een blik op waar de studio de meeste indruk wist te maken.

  5. The Walking Dead: Michonne

  Telltale Games werkt duidelijk graag aan verhalen binnen het universum van The Walking Dead. Terwijl het derde seizoen van de Walking Dead-serie al van start is gegaan, zou je bijna vergeten dat er ook nog een miniserie is gemaakt van het personage Michonne. Hierdoor worden de comics en verhalen van Telltale Games nauw met elkaar verbonden. In deze miniserie leren we wat er met Michonne gebeurt nadat ze de groep van Rick Grimes verlaat.

  The Walking Dead: Michonne kenmerkt zich voornamelijk door het hoofdpersonage van de miniserie. Michonne is namelijk redelijk anders dan personages die we eerder in de TellTale Games voorbij zagen komen. Dit komt voornamelijk doordat Michonne de strijd tegen de Walkers het liefst met haar katana aangaat. Dit levert in deze game tot interessante gevechten en en ontsnappingspogingen waar hordes Walkers bij betrokken zijn.

  De eerste episode van The Walking Dead Michonne werd op XGN beoordeeld met een 7.0. Alhoewel de eerste episode goed scoorde, sloot de laatste episode af met een magere 5,0.

  4. Game of Thrones: A Telltale Game Series

  Game of Thrones: A Telltale Game Series is adembenemend. Zelfs als je de award winnende televisieserie niet hebt gezien en de boeken niet hebt gelezen, weten de ontwikkelaars het spel der tronen op een verbazingwekkende manier tot leven te brengen.

  Al vanaf het begin weet het spel je voor een lastige keuze te zetten. Zo kom je al in het begin van de eerste episode in een bloedige gevecht terecht waarbij je al meermalen een keuze krijgt om wel of niet iemands leven te nemen. Welke keuzes maak je binnen het verhaal en wat heeft dit voor een effect op hoe jij het verhaal ervaart?

  Het spel vertelt onder andere het verhaal van de familie Forrester. Deze familie is benoemd in de boeken maar de gehele samenstelling van familieleden, behorende rangen en verhalen zijn zo door Telltale Games uitgewerkt dat ze zo binnen het al bestaande universum van Game of Thrones passen. Telltale Games heeft zich voor deze Game of Thrones laten inspireren door de boekenreeks "Het Lied van Ijs en Vuur" en de televisieserie.

  Eerder werd Game of Thrones: A Telltale Game Series in onze review met een 8.0 beoordeeld. Hierbij werd vooral duidelijk dat deze game enorm spannende scènes kent.

  3. Back To The Future: The Game

  Waarschijnlijk ken je de Back To The Future films wel. Het avontuur begon al in 1985. Met de tijdmachine van de malle professor Doc Brown worden avonturen beleefd in zowel het heden, verleden als de toekomst. De serie was een waar succes.

  Back To The Future: The Game is eigenlijk een soort van het vierde deel dat nooit naar het witte doek is gekomen. Zo vertelt Telltale Games hier het verhaal van de verdwenen Doc Brown en het hoofdpersonage Marty McFly die al snel een zoektocht op poten moet zetten om hem te vinden. Wanneer je Doc Brown daarentegen vindt, is het nog niet afgelopen. Sterker nog, het verhaal begint pas net. Kom ook maar eens veilig terug in het heden.

  Back To The Future weet een wijze levensles mee te geven. Bij het tijdreizen altijd een tip: verander niks in het verleden, want je kunt de gevolgen niet overzien in de toekomst.

  2. The Wolf Among Us

  Wat gebeurt er als je een wereld pakt waarin de Grote Boze Wolf, Sneeuwitje, Gepetto en Assepoester geforceerd 'vredig' naast elkaar wilt laten leven? Een heleboel onrust uiteraard. In The Wolf Among Us zijn alle sprookjesfiguren hun Homelands ontvlucht en proberen nu een nieuw bestaan op te bouwen in het geheime Fabletown. Jij speelt de Grote Boze Wolf en als Sheriff van FableTown krijg je moeilijke taak om de rust te bewaken.

  TellTale Games grijpt, zoals gewend zijn, haar verhalen niet zomaar uit de lucht. Voor deze game baseerde Telltale Games haar verhaal op de Amerikaanse stripreeks Fables. Het verhaal van de game speelt zich af in 1986 en vormt daarbij een prequel op deze stripreeks.

  Alle episodes van The Wolf Among Us zijn gerecenseerd op XGN. Telltales verhaal en de magnifieke setting werden in de review van de eerste episode al beloond met een 8,5.

  1. The Walking Dead: Season One

  De enige echte winnaar van de top 5 beste TellTale Games is daarentegen The Walking Dead: Season One. Deze positie heeft dit spel voornamelijk te danken aan hoe Telltale Games je hier geheel bij het spel weet te betrekken. Door de vijf episodes die dit spel kent moeten er hele moeilijke beslissingen worden gemaakt betreffende personages waar je enorm veel om kunt gaan geven. Waar het verhaal al vanaf het begin weet te interesseren, sluit men af met een tranentrekkende seizoensfinale.

  In The Walking Dead: Season One vertelt het verhaal van Lee. Al snel leer je Lee kennen als de geschiedenisleraar die schuldig wordt bevonden aan een moord. Wanneer je in een politieauto wordt afgevoerd, daarentegen breekt de hel los. Er vindt echter een autocrash plaats en al snel bevindt Lee zich in de post-acolyptische wereld van The Walking Dead.

  The Walking Dead: Season One weet je tot aan het einde te boeien en laat je zeker verlangen naar meer. Niet voor niets maakte Telltale Games een tweede seizoen en zijn er al enkele episoden beschikbaar van het net zo indrukwekkende The Walking Dead: A New Frontier.

  The Walking Dead: Season One

  Verkijgbaar vanaf 24 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.