Top 5 smartwatches die wij in 2021 verwachten

  Ondanks het coronavirus zitten techbedrijven niet stil als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe apparaten. Dat hebben ze vorig jaar wel laten zien met nieuwe gadgets en ook op de CES gaat het weer los. Dit zijn de top 5 smartwatches die wij in 2021 verwachten van de techgiganten!

  Apple

  Apple Watch Series 7

  Het is niet de vraag of Apple zal komen met de Apple Watch Series 7, maar eerder wanneer. Sinds 2015 heeft het Amerikaanse bedrijf namelijk elk jaar een nieuwe versie van haar smartwatch op de markt gebracht en met succes. In 2020 kwamen er zelfs twee edities op de markt, met de Watch Series 6 en de goedkopere Apple Watch SE. Met de release van die smartwatches in september zal de Apple Watch Series 7 waarschijnlijk ook pas ver in de tweede helft van 2021 verschijnen.

  Op het gebied van veranderingen verwachten we eerlijk gezegd geen revolutie van Apple. De smartwatch ziet er sinds de eerste versie al nagenoeg hetzelfde uit en het lijkt ons dan ook apart dat het bedrijf nu wel ineens besluit om het ontwerp van het horloge aan te passen. Je ziet bovendien meteen wanneer iemand een Apple Watch om zijn of haar pols heeft, in tegenstelling tot de smartwatches van de concurrentie.

  Als we kijken naar de Apple Watch Series 5 en Series 6 verwachten we dat Apple flink gaat inzetten op één of twee nieuwe features. Mogelijk zal er een grotere focus komen op gezondheid met een cadence tracker voor hardlopers of een soortgelijke functie. Enorme veranderingen zijn ook niet nodig, omdat Apple al een ijzersterk platform heeft neergezet. Wel hopen we dat het bedrijf deze keer met een betere accu komt, want dat is en blijft het zwaktebod van de Apple Watch.

  Samsung

  Samsung Galaxy Watch 3 Active

  Net zoals de Apple Watch Series 7 lijkt het een zekerheidje dat er dit jaar ook weer een nieuwe smartwatch op de markt komt van Samsung. Wij zetten ons geld alleen niet op de Samsung Galaxy Watch 4, maar wij denken dat het Zuid-Koreaanse bedrijf weer een detour neemt met een Active variant van de Galaxy Watch 3. Zo werkt de originele Samsung Galaxy Watch opgevolgd door de Galaxy Watch Active en Galaxy Watch Active 2.

  Zoals de naam doet vermoeden zal de Samsung Galaxy Watch 3 Active meer gericht zijn op sporters. Zo zal het leren bandje vervangen worden met een siliconen strap, want een flinke hoeveelheid zweet heeft een desastreus effect op leer. Ook verwachten we dat de bezel minder dik wordt, om de algehele grootte van de smartwatch omlaag te krijgen.

  Op het gebied van features denken we dat Samsung natuurlijk meer gaat inzetten op gezondheid functies. Denk daarbij aan nog meer manieren om je sportieve activiteiten te kunnen bijhouden en mogelijk één of meerdere nieuwe sensoren. Zo zal het ons niet verbazen als de nieuwe Galaxy Watch komt met een electrodermal activity- of temperatuursensor, zoals we die eerder al zagen in de Fitbit Sense.

  Fossil Group

  Fossil Hybrid HR Watch 2

  Fossil heeft ons in 2019 verrast met haar Hybrid HR Watch. Het bedrijf heeft al eerder hybride smartwatches op de markt gebracht - waarbij een normaal horloge met fysieke wijzers wordt gecombineerd met functies van een smartwatch - maar de HR Watch zorgde voor introductie van een e-ink scherm. Deze technologie wordt voornamelijk gebruikt in e-readers, maar is ook perfect voor smartwatches om informatie te tonen en tegelijkertijd weinig energie te verbruiken - in tegenstelling tot LED of OLED displays. Dat zorgt voor een indrukwekkende accuduur van twee weken.

  Wij denken dat Fossil dit jaar komt met een opvolger, die zal werken aan de nadelen van het origineel. Dat vermoeden wordt versterkt door de aankondiging van de Skagen e-ink smartwatches op CES 2021. Skagen valt namelijk onder de Fossil Group en het horloge maakt duidelijk gebruik van dezelfde technologie als de Fossil HR Watch. Het is een simpele manier van de Fossil Group om het e-ink scherm bij een groter publiek bekend te maken, om vervolgens later in het jaar de Fossil Hybrid HR Watch 2 op de markt te brengen.

  Fitbit

  Fitbit Versa 4

  Fitbit is begonnen als bedrijf dat accessoires voor sporters maakt en fitness trackers - vandaar ook de naam. De laatste jaren is er alleen steeds meer een focus gekomen op smartwatches sinds de introductie van de Fitbit Versa. Dat is helemaal duidelijk geworden met de overname door Google en de release van de Fitbit Versa 3 én Fitbit Sense in 2020.

  Met de consistente lanceringen verwachten wij dan ook een opvolger van de Versa 3 en misschien zelfs ook de Sense in 2021. Aangezien Fitbit voornamelijk blijft bij haar sterke punten denken wij dat het bedrijf nog meer in gaat zetten op health features. Zo’n beetje elk denkbare sensor zit al in de voorgangers, dus wij gokken erop dat Fitbit de cadence tracking feature gaat overnemen van concurrent Garmin en meer integratie met streaming applicaties. Fitbit heeft al samenwerkingen met Spotify en Deezer, dus daar kan voor de Fitbit Versa 4 zomaar eens een Tidal app bij komen.

  Fossil Group

  Google Pixel Watch

  Sinds de opmars van de smartwatches heeft Google al flink geïnvesteerd in de branche. Met de eerste modellen ging het dan ook voornamelijk tussen Apple, smartwatches met Google’s WearOS en het inmiddels failliete Pebble. Opvallend genoeg heeft Google alleen nog nooit zelf een smartwatch gelanceerd en alleen samengewerkt met andere partijen om WearOS verder te ontwikkelen.

  Wij denken alleen dat 2021 het jaar wordt dat Google voor het eerst haar eigen smartwatch lanceert. Natuurlijk zal het apparaat de naam Pixel Watch krijgen, naar haar lijn van smartphones en wireless earbuds. Net zoals Apple krijgt Google daarmee steeds meer een ecosysteem van technologische gadgets en hulpmiddelen.

  De reden dat we een eigen smartwatch van Google verwachten is de overname van Fitbit. Initieel was de gedachte dat Google het bedrijf heeft overgenomen om toegang te krijgen tot de grote hoeveelheid data van haar gebruikers, maar dat plannetje is al afgeschoten. Daarnaast timmert Fitbit de laatste jaren flink aan de weg als het gaat om smartwatches en het zou logisch zijn als het bedrijf met de nieuwe modellen zou zijn overgestapt op Google’s WearOS. Dat is niet het geval, wat voor ons de suggestie wekt dat Google werkt aan haar eigen lijn aan smartwatches met WearOS. Op die manier concurreert de techgigant niet direct met haar dochterbedrijf, maar kan Google ondertussen wel goed gebruikmaken van de aanwezige kennis bij Fitbit. Mark our words: Google kondigt in 2021 haar eerste smartwatch aan!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.