Netflix brengt rauwe sportserie: We Are The Brooklyn Saints

Article
donderdag, 14 januari 2021 om 15:00
weare thebrooklynsaints season1 episode4 00 09 36 07f1610542591
Netflix maakt er in 2021 zeker geen half werk van en brengt komend kalender jaar iedere week een nieuwe Original film uit. Genoeg om naar uit te kijken, maar ondertussen mogen we ook niet vergeten dat er regelmatig Netflix Original series verschijnen. Begin januari verscheen bijvoorbeeld al het derde seizoen van Cobra Kai. Maar eind januari voegt Netflix ook weer een nieuwe Original serie toe, namelijk We Are: The Brooklyn Saints.

Waar gaat de Netflix serie over?

Seizoen één van deze ruige sportserie verschijnt al op vrijdag 29 januari op Netflix. Het eerste seizoen bevat vier afleveringen en gaat over een American Football jeugdteam uit Brooklyn, New York. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het om een documentaireserie gaat en het dus niet een sportserie is à la Cobra Kai. Het volgt een New Yorks jeugdteam met jongens van zeven tot dertien jaar.

Wat krijgen we te zien?

Brooklyn is over het algemeen niet de meest makkelijk wijk om als jonge gast in op te groeien. Mede daarom is dit jeugdteam voor de meeste gasten ook veel meer dan alleen een sportvereniging. Het leven kan voor sommige jongens keihard zijn en daarom biedt The Brooklyn Saint ook houvast en kansen. We zien in de serie jonge atleten die dankzij deze ploeg deel uitmaken van een hechte gemeenschap.
netflixf1610542575

Gemaakt door een Emmy-winnaar

De serie We Are: The Brooklyn Saints is gemaakt door Rudy Valdez. De filmmaker wist eerder al een Emmy binnen te slepen met The Sentence en daarnaast kun je hem misschien kennen van The Last Patrol en Prison Dogs.
Op Amazon Prime verschijnen sinds een paar jaar de documentaireseries van All or Nothing. Deze series geven je een uniek kijkje achter de schermen bij voetbalteams, rugbyteams, maar ook teams ook de NFL. Je kunt We Are: The Brooklyn Saint tot op zekere hoogte goed hiermee vergelijken. Het enige verschil is dat het natuurlijk over een jeugdteam gaat en het leven van deze gasten over het algemeen een stuk rauwer is.

Opzoek naar een goed alternatief?

Zit je na het lezen van dit artikel helemaal in die American Football vibe en kan je eigenlijk niet wachten om de serie te kijken? Goed nieuws want Netflix heeft nog een aantal American Football Series en films in hun aanbod. De bekendste film is misschien wel de dramafilm The Blind Side met Sandra Bullock. Maar ook Concussion met Will Smith is zeker een aanrader. Maar daarnaast staan op Netflix ook American Football series als: Last Change U en QB1 Beyond the Light.
pexels football wife 1618200f1610542776

Neem een kijkje achter de schermen bij de NFL

Maar zoals we net al aangaven heeft Amazon Prime ook de documentaireseries van All or Nothing. Deze series geven een uniek kijkje achter de schermen bij verschillende American Football teams. Zo volgden ze in de NFL als de: Arizona Cardinals, Los Angeles Rams, Dallas Cowboys, Carolina Panthers en de Philadelphia Eagles. Daarnaast volgden ze in het College Football nog de Michigan Wolverines.