Top 5 schandalen rondom YouTube en Twitch gamers

Article
vrijdag, 11 november 2016 om 13:20
xgn google image
Het wordt alleen maar populairder; het streamen van games op YouTube en Twitch. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Regelmatig gaat het helemaal mis op een populair kanaal. Dus tijd om aantal schandalen op een rijtje te zetten in de Top 5 schandalen rondom YouTube en Twitch gamers.
De populairiteit van gamekanalen op Youtube en de streamingdienst Twitch blijft maar stijgen. Steeds meer mensen zien om die reden een goede bron van inkomsten en besluiten dan ook in te stappen in de streaming business. Niet altijd met een positief eindresultaat.

Top 5 Schandalen rondom Youtube en Twitch

Daarom is het misschien een goed moment om eens terug te blikken op een aantal grote schandalen. Het gaat voornamelijk over schandalen rondom gamers die nu niet meer te zien zijn op een van de twee kanalen of hierdoor flink in de problemen zijn gekomen. Check snel de Top 5.

5. Swatting

De eerste in deze Top 5 is niet zo zeer een schandaal op zich, maar heeft veel streamers aardig in de problemen gebracht. Regelmatig wordt een streamer live overvallen door de politie, die is ingeschakeld door een kijker van het kanaal. Het lijkt misschien een goede practical joke, maar kan voor zowel de dader als voor het slachtoffer vervelend aflopen.
Naast het feit dat blijkbaar iemand het privé adres van de streamer heeft gevonden, is de emotionele schade misschien nog wel veel erger. Daar kan streamer KoopaTroopa787 over meepraten. De streamer was in tranen nadat hij slachtoffer was geworden van swatting en was totaal in shock over het feit dat zijn familie onderdeel is geworden van deze grap.
De daders van swatting worden hard aangepakt en waarschijnlijk ook terecht. Zo werd een 19-jarige Amerikaan gearresteerd voor de SWAT-actie op KoopaTroopa787. Hij werd beschuldigd en kreeg een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar in het verschiet.
Het kan ook anders. Zo werd Twitch-streamer Trick2g verbannen van Twitch, omdat hij werd geswat door zichzelf. De populaire League of Legends streamer zette een SWAT-actie aan het einde van een stream in scène. Twitch legde hem een ban op van vier maanden, een straf die zijn aanhang niet pikte. Niet veel later nam zijn fanbase het voor hem op en duurde zijn ban uiteindelijk niet langer dan één dag.

4. Zoie Burgher

Zoie Burgher, de zelfbenoemde twerking booby streamer, staat bekend om het spelen van games in sexy outfits en dat weet ze zelf maar al te goed. Onlangs werd de blondine nog verbannen van Twitch, omdat de streamingdienst zich niet wil associëren met de content die Burgher aanbiedt.
Deze ban bracht haar naar YouTube en tevens naar heel veel volgers. Door de ban kwam Zoie Burgher ook meteen veel in het nieuws, vooral door YouTubers en Twitchers die op hun beurt weer reageerde. Het YouTube-kanaal van Burgher ontplofte naar bijna 400.000 volgers in minder dan één maand.
Zoie Burgher geeft aan geen moeite te hebben met gezien te worden als een object, maar is ook zeker niet bang om haar sex appeal te gebruiken om geld te verdienen op YouTube. De rondborstige blondine weet dus dondersgoed waar ze mee bezig is en lijkt uiteindelijk toch nog als winnaar uit de bus te komen. In deze lijst is ze goed voor de vierde plaats.

3. LegendaryLea

Het volgende schandaal gaat over Lea May of beter bekend als LegendaryLea. Zij werd verbannen van Twitch omdat ze 'per ongeluk' haar vrouwlijke geslachtsorgaan live op Twitch liet zien. Het gevolg was een ban van 30 dagen, ondanks haar verhaal dat het haar dijbeen was en dat ze niet goed kon staan omdat ze haar enkel geblesseerd had.
Veel gamers waren helaas niet overtuigd van het verhaal van LegendaryLea. Al eerder zou zij pikante 'ongelukjes' hebben gehad die Lea aardig sexy in beeld brachten. Volgens veel critici waren deze beelden enkel bedoeld om aandacht te generen voor haar online persoonlijkheid.
Haar trouwe fans waren niet zo gediend van de verbanning van haar account. Die wilden het liefst zo spoedig mogelijk haar account weer actief zien en stuurden massaal berichten naar Twitch om dit voor elkaar te krijgen. Momenteel is Lea May weer actief op Twitch en ze heeft inmiddels al bijna 600.000 volgers.

2. Vrouwenhaat

Nummer twee op de lijst is een stuk minder spannend, maar wel een stuk schokkender. Dit verhaal gaat over vrouwen op die streamen die een stuk minder last hebben van de diensten zelf, maar eerder van de fans die gebruik maken van hun content. Streamer Candy Lashes is een van de slachtoffers van online misogynie.
Want als vrouw val je natuurlijk wel op in een 'mannenwereld' en daardoor zal je al snel het doelwit zijn van haat. Onder andere xCandyLashes en yammy xox spraken zich hierover uit. De dingen die deze vrouwen te horen krijgen zijn op zijn zachtst gezegd schokkend te noemen.
Zo laat Candy Lashes weten dat ze wel eens een dreigement gekregen van streamers die meldden naar haar op zoek gaan om haar te verkrachten of te vermoorden. Bedreigingen die bijna niemand niet serieus zou nemen. YouTuber yammy xox moest hetzelfde lot ondergaan, maar speelt inmiddels Minecraft met daarbij een jongere doelgroep. Zij is inmiddels af van de ergste problemen.
YouTube en Twitch zijn onverbiddelijk als het gaat over zulke bedreigingen. Zo heeft Anna Prosser Robinson, manager bij Twitch, aangegeven hard op te willen treden tegen dit soort misbruik. Twitch werkt zo snel als maar kan om dit probleem op te lossen. Nieuwe technologieën worden gebruikt om het beheren van zulk soort commentaar in de toekomst makkelijker te maken.

1. Counter Strike: GO gokschandaal

Het grootste schandaal rondom gamers op YouTube en Twitch is toch wel het Counter Strike: GO gokschandaal. Op de kanalen van popularie YouTubers ProSyndicate en TmarTn waren regelmatig beelden te zien van de goksite CSGOLotto en de twee spoorden hun volgers vaak aan om de site ook te gebruiken.
Wat men niet wist was dat de CSGOLotto een website was waar ProSyndicate en TmarTn de eigenaar van waren. Video's met titels als 'WINNING BIG $$$$!! (CS:GO BETTING) lieten volgers zien hoe zij via de website veel geld verdienden, terwijl de twee zelf de knoppen van de goksites bedienden achter de schermen.
De twee wilden dus flink cashen in een markt waar bakken met geld in omloop is. Zo zou in 2015 in totaal door drie miljoen mensen zijn gewed op Counter Strike: GO met een totale waarde van wel 2.3 miljard dollar. Onderdeel worden van deze cijfers kunnen ProSyndicate en TmarTn na het nummer 1 schandaal wel op hun buik schrijven. Zij zijn namelijk flink aangepakt en zijn voorlopig hun geloofwaardigheid online volledig kwijt.