Interactief samenspel

Tijdens onze perstrip in Hamburg kwamen wij voor een grote verrassing te staan; deze interactieve horrorgame is beschikbaar in multiplayer. Zowel online als offline met je vrienden op de bank kan de game gespeeld worden. Dit is tot dusver nog geheim gehouden en daarom waren wij compleet verbijsterd. Niet alleen omdat het een verrassend element is, maar ook omdat deze ontzettend goed is uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat wij ontzettend uitkijken naar de release van Man of Medan.

Hoe werken de multiplayer modi?

In de online multiplayer modus speel je de game samen met een vriend. Hierbij zullen jullie soms samen moeten werken, maar kunnen jullie elkaar ook flink tegenwerken. In sommige delen van het spel verkeren jullie personages in dezelfde ruimte, maar soms zijn jullie op verschillende plekken zonder dat je weet wat de ander meemaakt. Dit maakt de game zeer interessant en soms ook wat mysterieus.

De offline multiplayer werkt anders. Je kunt tot vijf spelers toevoegen aan de offline multiplayer. Hierbij kiest ieder een personage dat de speler zou willen besturen en kunnen de namen van de spelers worden ingevuld. De game zal vervolgens vertellen welke speler er aan de beurt is en tijdens het spelen geef je de controller door. Deze modus wordt dan ook “movie night mode” genoemd. Een iets andere wending van een filmavond, dus.