Dragon Quest XI Switch release heeft nieuwe features! [gespeeld op gamescom]

  Dragon Quest XI komt na een tijdje alleen op PlayStation 4 en PC beschikbaar te zijn geweest, eindelijk naar de Nintendo Switch. Het toffe is dat de Dragon Quest XI Switch release met een aantal toffe nieuwe features komt. Deze features maken de game soms zelfs compleet anders!

  Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definite is nog maar een maand van ons verwijderd. Het origineel, Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, kwam in Japan al in 2017 uit en verscheen in september 2018 in Europa voor de PlayStation 4. Nintendo bezitters kunnen binnenkort met de game aan de slag en hun wachten wordt beloond met een drietal toffe nieuwe features in de game. Als bonus is er een vierde feature die de game linkt aan een andere Nintendo titel.

  Nieuwe soundtrack

  De eerste van de nieuwe Dragon Quest XI Switch features is de soundtrack van de game. Hoewel de game op de Switch grafisch wat minder mooi oogt met maximaal 720i in de tv-modus, is de soundtrack precies het tegenovergestelde hiervan. Deze is namelijk compleet opnieuw gemaakt voor de Switch release.

  Waar de soundtrack van de PlayStation 4-versie al tof was, belooft die van de Switch-versie nog sterker te zijn. De soundtrack van deze versie is namelijk volledig georkestreerd en klinkt mooier dan ooit tevoren. Voor fans van de serie is dit genieten geblazen en nieuwkomers zullen ongetwijfeld ook smullen bij de klanken die het avontuur gaan ondersteunen.

  Exclusieve missies die je terug de tijd mee in nemen

  Dragon Quest XI S biedt niet zomaar het avontuur dat je op de andere platformen ervaarde. De hoofdverhaallijn van de game is hetzelfde gebleven en zal ruim 100 uur in beslag nemen, terwijl je de meest kleurrijke omgevingen én personages tegenkomt. De Switch-versie van de game biedt je daarnaast namelijk ook een hele berg aan zijmissies.

  De zijmissies in deze versie zullen je meenemen naar het verleden waar je andere werelden aandoet uit het Dragon Quest universum. Onderweg kom je hierbij in aanraking met bekende gezichten uit de franchise. Hoe de sidequests precies zullen lopen is nog onbekend, maar dat het voor tientallen uren aan extra vermaak zal zorgen kunnen we met zekerheid melden. Bovendien maakt de toevoeging van deze extra missies voor fans die de game al hebben de aankoop van de Switch-versie behoorlijk interessant.

  Klassiek jasje

  De wereld van Dragon Quest is niet altijd zo gelikt geweest als in Dragon Quest XI. Ooit begon de franchise met een gepixelde wereld die je vanuit een top-down view bekeek. Je karakters liepen in een rijtje door de werelden en het vechten met monsters en ander gespuis verliep geheel turn-based. Deze grafische stijl is terug in Dragon Quest XI S voor de Switch!

  Door in de stad met een speciaal karakter te praten kun je op een bepaald punt in de game kiezen voor deze look. De driedimensionale wereld zal dan verruilt worden voor de klassieke grafische stijl die we uit het 16-bit tijdperk kennen. Alle karakters, gebouwen en monsters zullen in dezelfde stijl voorbij komen en alleen het verhaal is dan nog hetzelfde. Een perfecte manier om van een ‘nieuwe klassieker’ te kunnen genieten!

  Dragon Quest XI Switch release bonus voor een andere Nintendo game

  Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age biedt niet alleen maar nieuwe features voor de RPG op de Switch. Als je besluit om de demo van de game te spelen, krijg je namelijk ook nog eens een toffe nieuwe additie in Super Smash Bros. Ultimate. Het gaat hierom een nieuwe, exclusieve Spirit die je alleen kunt krijgen als je de Dragon Quest XI demo daadwerkelijk uitspeelt. De demo in kwestie is nu al te downloaden in de Nintendo eShop en is niet de minste. Hij duurt namelijk maar liefst 10 uur!

  De volledige Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age Switch release is op 27 september.

  Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.