5 redenen om een OMEN X by HP te kopen - Gamen op een krachtpatser!

Article
maandag, 05 november 2018 om 15:59
5 redenen om een omen x by hp te kopen gamen op een krachtpatser 135991 1
Niet langer moet een gamer zeulen met een beige kast en monitor naar een lan-party. Met een krachtige laptop kom je net zo ver, waardoor het zeker de moeite waard is om te kijken naar uitermate sterke gamelaptops, zoals de OMEN X by HP. Waarom? Dat lees je in deze lijst met 5 redenen om een OMEN X by HP te kopen!

Overclock-mogelijkheden

Een iets beter XMP-profiel kiezen om het geheugen in een laptop op te schroeven, is niets nieuws. De eerdere OMEN by HP versies konden dat ook al (en zoals je kan lezen in onze review van de 15-AX variant zorgde dat zeker voor een prima laptop), maar voor de OMEN X is HP nog een stapje verder gegaan. Ook de CPU en de videokaart kunnen tot het uiterste worden geperst!
Het nadeel van laptop is dat de koelingsmogelijkheden beperkt zijn, aangezien het ding nog wel onder een arm meegenomen moet kunnen worden. Zelfs met behoorlijke ventilatoren kan een laptop al flink warm worden, waardoor de CPU en GPU nog warmer stoken door te overclocken vaak geen optie is.
Bij de OMEN X is er daarom gekozen om met extra koelingsbuizen te werken en een setje krachtige fans koele lucht in de laptop te zuigen. Warme lucht van de onderdelen gaat via een aparte verkoelingskamer weer naar buiten, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat jouw nieuwe laptop spontaan vlam vat. Eén van de belangrijke punten in deze lijst met 5 redenen om een OMEN X te kopen.
135992 1

Upgrademogelijkheden

Wie denkt dat het verwisselen van individuele onderdelen enkel een aspect is dat je tegenkomt bij het spelen op een PC, heeft het mis. Ook in laptops kan je naar hartenlust een processor, grafische chip, geheugenbank of harde schijf wisselen. In de meeste machines is het alleen een ontzettend gepruts om het voor elkaar te krijgen omdat je geen idee hebt welk onderdeel waar zit en met hoeveel schroefjes.
Eén van de andere onderdelen in deze lijst met 5 redenen om een OMEN X te kopen als je naar een gamelaptop zoekt, is dat je dat probleem met deze machine niet hebt. Alle vervangbare onderdelen zijn te zien aan de onderkant van de laptop door een plexiglas plaatje (net als de gemiddelde PC-kast van tegenwoordig), waardoor je precies kan zien wat er in de laptop zit en hoe je er het beste bij kan komen.
Niet tevreden met de gekozen hoeveelheid geheugen? Geen probleem, dat kan ook na de aankoop nog worden vervangen. Ook als je hebt gekozen voor een kleinere SSD en je in de knel komt met de hoeveelheid beschikbare ruimte voor al jouw games, dan kan je die gemakkelijk omwisselen. En één gigantisch voordeel ten opzichte van tuners met een PC: kabels wegwerken is niets iets waar je je druk om hoeft te maken!
135993 2

Kerstboomverlichting

Auto’s hebben spoilers, grote uitlaten en een bodykitje om ze toffer te maken, computers moeten het hebben van gave koelers (liefst vloeistof) en zoveel mogelijk lampjes. Dat laatste is ook iets waar sommige laptops zich aan wagen en HP heeft daar met de OMEN X ook bij aangehaakt!
Niet alleen kan je jouw toetsenbord naar hartenlust op laten lichten in de vrolijkste kleuren, ook de casing van de laptop zelf heeft een aantal plekken waar lampjes terug te vinden zijn. Aangezien het RBG-verlichting is kan je ervoor kiezen om elke strip afzonderlijk een bepaalde kleur te geven, of jouw favoriete keuze uit het kleurenpalet overal terug te laten komen. Het oog wil immers ook wat!
135994 1

Mechanische toetsen

Je kent het wel: toetsenborden waarvan bepaalde toetsen (voornamelijk WASD) op den duur blijven plakken of verder ingedrukt zijn dan andere. Van een membraam-toetsenbord slijt in de loop van de tijd de mat waar de toetsen op liggen, waardoor deze op den duur moet worden vervangen. Bij een mechanisch toetsenbord heb je dit probleem niet.
Dan is het mooi om te weten dat de OMEN X met zo’n dergelijk mechanisch toetsenbord komt. Geen flinterdunne toetsjes waar met geen mogelijkheid op te gamen valt, maar toetsen die daadwerkelijk lekker tikken en waardoor je het gevoel krijgt achter een normaal PC-toetsenbord te zitten. En ook hierbij geldt: alle toetsen zijn individueel een RGB-kleur te geven door de verlichting!
135995

Krachtige componenten

Alle hiervoor genoemde onderdelen in deze top 5 redenen om een OMEN X by HP te kopen zijn op zichzelf al stuk voor stuk sterk, maar als gamer wil je natuurlijk maar één ding: de beste en de snelste onderdelen hebben. Net als bij laptops van BTO kan je daarom jouw OMEN X naar hartenlust samenstellen voordat je over gaat tot het in je winkelmandje leggen.
Niet alleen de grafische chip, processor en geheugen banken zijn te customizen, ook wat betreft harde schijfruimte en schermeigenschappen valt er genoeg te kiezen. Neem je genoegen met een 120Hz full-HD scherm met een 1920 bij 1080 resolutie, of ga je voor de 144Hz versie met G-sync? Of leg je er nog 250 euro bij en ga je voor het haarscherpe 4K scherm zodat je alles haarscherp van je beeldscherm ziet knallen? De keuze is aan jou!
Daarnaast heb je uiteraard ook de mogelijkheid om te bepalen welke versie van Windows 10 je erbij wil hebben en of je jouw nieuwe krachtpatser ook gaat gebruiken als tekstverwerker voor studie of werk. In dat geval is het geen slecht idee om direct Microsoft Office in het pakket op te nemen, net als een virusscanner en andere extra nuttige software. In het geval van het laatste kan je ook een kijkje nemen in onze special met tien nuttige programma’s waar je veel aan zal hebben op jouw nieuwe bakbeest van een laptop!

Populair Nieuws