Top 5 nieuwe smartphones 2018 om naar uit te kijken - Welke wil jij?

Article
zondag, 24 juni 2018 om 16:02
xgn google image
Er staan weer een hoop nieuwe smartphones te dringen om in de winkelschappen te belanden. Of je nou een Androidman in hart en nieren bent of een Appleveteraan van het eerste uur, je zit ongetwijfeld op een nieuwe telefoon te wachten. In deze top 5 nieuwe smartphones 2018 zetten we de grootste vlaggenschepen om af te wachten op een rijtje voor je.
Ieder jaar is er wel een telefoon die de interesse trekt. Waar het ene jaar de Iphone de aandacht krijgt vanwege zijn nieuwe design, krijgt het andere jaar een Sony smartphone net iets meer aandacht vanwege een nieuw beeldscherm, een nieuwe camera of waterdichte capaciteiten. In deze top 5 nieuwe smartphones 2018 zetten we elk toestel waar je naar uit mag kijken op een rij. Gewoon om het jou met je volgende aankoop net weer even wat moeilijker te maken!
In deze top 5 nieuwe smartphones 2018 maken we geen onderscheid tussen besturingssysteem. We kijken hier puur naar wat voor innovaties je mag verwachten en waarom je ernaar uit zou moeten kijken. Misschien is er nog niet zoveel bekend over een telefoon maar maakt het mysterie om de telefoon het een interessant toestel om naar uit te kijken. Wat de reden ook is, stuk voor stuk verdienen ze het om in deze top 5 nieuwe smartphones 2018 te staan.

5. Sony Xperia XZ3

We trappen deze top 5 nieuwe smartphones 2018 af met de nieuwste telg in de Sony Smartphone familie. Het Japanse merk heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat nieuwe telefoons uitgebracht. De Xperia XZ3 zal logischerwijs de directe opvolger worden van het in april uitgekomen toestel; de XZ2.
De XZ3 lekte eerder uit door foto’s van Sumainfo.com. De telefoon lijkt qua uiterlijk niet erg veel te verschillen van zijn voorganger. Het beeldscherm heeft, uitgaande van de foto’s, nog steeds een redelijk dikke omlijsting en ook de kleur lijkt hetzelfde liquid black te zijn dat we kennen van de Xperia XZ2 van Sony.
Een van de voornaamste wijzigingen op het toestel is de dubbele camera die op de gelekte foto’s werd getoond. Daarmee gaat Sony de trend achterna die eerder al werd ingezet door Huawei, HTC en LG. De dubbele camera is bedoeld om meer diepte en warmte in je foto’s te krijgen.
Deze dubbele camera’s lijken de grootste wijziging te worden op de nieuwe smartphone. Of dat ook echt zo is moet blijken op de IFA 2018 in Berlijn dit jaar waar de telefoon hoogstwaarschijnlijk gepresenteerd gaat worden. Het Japanse bedrijf heeft onze interesse in ieder geval gewekt en dat is genoeg reden om het mee te nemen in de top 5 nieuwe smartphones 2018 om naar uit te kijken.
134442 1

4. HTC U13

Op nummer vier geen Japanner, maar wel een telefoon uit het oosten van de wereld. De U13 van het Taiwanese HTC is eigenlijk een telefoon die bestaat op basis van geruchten. Maar wat er uit die geruchtenmolen komt is dusdanig interessant dat het toestel een plekje heeft gekregen in de top 5 nieuwe smartphones 2018.
Net als de nummer vijf in deze top 5 zal de U13 een directe opvolger zijn van de U12. Het is nog even de vraag of de telefoon dit jaar uit zal komen of aangekondigd zal worden, aangezien HTC onlangs de U12+ heeft uitgebracht en niet van plan lijkt te zijn om een tweede vlaggenschip de markt op te laten zeilen. Toch ziet de toekomst er rooskleurig uit voor deze nieuwste telg, als we de geruchten moeten geloven tenminste.
Volgens die geruchten zal de HTC U13 een scherm krijgen dat vrij is van omlijsting en alleen aan de bovenzijde de inmiddels welbekende notch krijgen. Deze inkeping aan de bovenzijde van het scherm werd vorig jaar door Apple geïntroduceerd met de Iphone X en sindsdien hebben verschillende smartphonemakers hun eigen visie op diezelfde inkeping laten zien. Als de geruchten kloppen zal de inkeping aan de bovenzijde van het toestel alleen bestemd zijn voor de frontcamera van de telefoon wat leidt tot een vrijwel lijstvrij scherm.
Omdat Qualcomm op dit moment nog druk werkt aan de Snapdragon 855 chip en de Snapdragon 850 alleen bestemd lijkt te zijn voor windows apparaten, mogen we ervan uitgaan dat de U13 net als zijn voorganger de Snapdragon 845 chip in zich zal hebben. Maar omdat de chip met acht kernen uit het vorige toestel nog steeds de snelste chip voor Android telefoons van dit moment is, hoef je je niet druk te maken dat de telefoon traag is. Omdat een dubbele camera het paradepaardje van HTC was en nog steeds is, mag je ervan uitgaan dat de U13 dit ook weer zal krijgen.
Zoals je leest weten we nog niet al te veel van de nieuwste HTC. Maar met een randloos scherm en een snelle processor hebben de geruchten rond de U13 deze telefoon toch op nummer 4 van de top 5 nieuwe smartphones 2018 weten te krijgen.
134443

3. Google Pixel 3

Hoewel de Google Pixel 2 vorig jaar misschien niet de snelste telefoon op de markt was, wist de telefoon de meeste mensen toch omver te blazen met betrekking tot de camera. Desondanks verkocht de telefoon samen met zijn oudere broertje niet al te denderend. Waar in 2017 in totaal anderhalf miljard smartphones wereldwijd verkocht werden, was de Pixeltelefoon daar met 3.9 miljoen toestellen wel een heel klein aandeel van. Tijd voor Google om ons te verbazen dus!
Dat is dan ook precies de reden dat de Google Pixel 3 op de derde plaats van deze top 5 nieuwe smartphones 2018 is gezet. Als je niet verkoopt, moet je iets nieuws gaan doen, en wij zijn heel benieuwd wat dat nieuws van Google gaat worden. Op basis van mogelijk gelekte foto’s van de telefoon kunnen we al het een en ander zeggen.
Zo zal de Pixel 3 waarschijnlijk, net als de Iphone X en andere toestellen, een notch krijgen. Zoals eerder in deze special werd verteld introduceerde Apple deze inkeping met haar Iphone X. De geur van het succes van de Iphone X lijkt voor andere fabrikanten dan ook behoorlijk aantrekkelijk te zijn. Zo dus ook Google met haar Pixel 3.
De inkeping in de telefoon gaat op basis van de gelekte foto behoorlijk groot worden en komt er een dubbele frontcamera en een speaker in te zitten. De achterzijde van de telefoon lijkt hetzelfde te gaan worden als die van zijn voorganger. Daarmee breekt Google met de trend van smartphonemakers om een dubbele camera op hun toestel te plaatsen. Verder mag je dus ook weer de vingerafdrukscanner van zijn voorganger verwachten.
Met een nieuwe Google telefoon hoort natuurlijk eigenlijk ook een nieuwe Android te komen. Gelukkig weten we al zeker dat Android P dit jaar gaat komen en dat deze vooral gaat inzetten op het verbeteren van het gebruiksgemak van de telefoon.
Na tegenvallende verkoopcijfers lijkt Google een nieuwe stap te gaan zetten in het maken van hun eigen telefoon. Hoe dat uit gaat pakken is interessant genoeg om deze telefoon in de gaten te houden en meer dan genoeg reden om deze telefoon op te nemen in de top 5 nieuwe smartphones 2018.
134444

2. Iphone zonder naam

Apple wist vorig jaar op het vlak van design in ieder geval iedereen te verrassen met haar Iphone X. Waar de Iphone 8 en Iphone 8 plus redelijk logische opvolgers waren van hun voorgangers, maakte de Iphone X een succesvolle klapper met zijn inmiddels beroemde notch. Deze inkeping kreeg in eerste instantie nogal wat weerstand en niemand verwachte dat het een succes zou worden, maar Apple zou Apple niet zijn als ze het tegendeel niet zou bewijzen.
Inmiddels zijn er verscheidene bedrijven, waaronder een paar in deze top 5 nieuwe smartphones 2018, die de inkeping gewillig over hebben genomen. Je kunt het ontwerp mooi vinden, je kunt het lelijk vinden. Je kan vinden van de Iphone X wat je wilt, maar dat de telefoon een nieuwe innovatie op het vlak van design heeft gebracht staat inmiddels wel vast.
Reden genoeg om te kijken naar wat Apple dit jaar gaat doen, want na het succes van de X zijn er genoeg vragen die beantwoord moeten worden. Zoals: gaat de hele Iphone lijn zo’n inkeping krijgen? Wordt de X lijn de nieuwe lijn van Iphone? Maar misschien nog wel belangrijker: hoe gaan de nieuwe toestellen van Apple heten. Genoeg reden om uit te kijken naar de Keynote die ongetwijfeld in september weer zal plaatsvinden.
De A12 chip die eerder dit jaar in productie ging moet ervoor zorgen dat de nieuwe Iphones de snelste tot nu toe worden. Iets wat een behoorlijke prestatie zal worden, aangezien de snelheid van de A11 chip in de Iphone 8 ons in de review al behoorlijk positief wist te stemmen. Of de belofte op snelheid waargemaakt zal worden is nog even afwachten. Maar we laten ons natuurlijk graag verrassen.
De belofte van een snellere telefoon, een mogelijk nieuwe naam, een mogelijke nieuwe standaard in design en het feit dat Apple weer iets heeft om na te leven zorgt er in ieder geval voor dat je naar de nieuwe Iphone kunt uitkijken. Daarnaast is het meer dan reden genoeg om de telefoon op nummer 2 te zetten in deze top 5 nieuwe smartphones 2018 om naar uit te kijken.
134445

1. Moto Z3 Play

De aanvoerder van de top 5 nieuwe smartphones 2018 is er een die niet eens zo lang op zich laat wachten en waarover we al het meeste weten. De Moto Z3 Play is dan misschien niet de beste telefoon in dit lijstje op basis van specificaties.
Maar de Moto Z3 Play is wel een telefoon waarvan je zeker weet wat je kunt verwachten. Om ervoor te zorgen dat je niet over alle telefoons hoeft te dromen sluiten we de lijst af met een telefoon die je in de zomer van 2018 al in huis kunt hebben.
De telefoon krijgt namelijk een beeldscherm van zes inch en een Snapdragon 636. Niet de snelste kaart dus. Maar door het 4GB ramgeheugen zal je op je smartphone nooit werkgeheugen tekort komen. Net als andere toestellen in deze top 5 nieuwe smartphones 2018 zal de telefoon een dubbele camera gebruiken om je foto’s af te drukken. De foto’s kan je vervolgens bekijken op een 1080P Full HD beeldscherm.
Zoals zijn voorganger zal de telefoon ook Motomods ondersteunen. Deze feature werd door de fabrikant geïntroduceerd bij de originele Moto Z en laat je verschillende soorten losse panelen op het toestel zetten. Zo kan je bijvoorbeeld de batterijduur vergroten, of kan je jouw telefoon ombouwen tot Polaroid camera. Er zit een batterij Mod bij de telefoon die de batterijduur van de telefoon potentieel kan vergroten tot 40 uur, wat een behoorlijke prestatie is voor een smartphone.
Lenovo heeft ervoor gekozen de 3.5 mm jackpoort uit de telefoon te halen. Maar je krijgt wel een USB-C/3.5mm adapter om ervoor te zorgen dat je jouw oortjes erbij kunt gebruiken. Hoewel de precieze releasedatum in Nederland nog niet bekend is, is de prijs dat al wel. De nieuwe Moto Z3 play zal je 500 euro kosten wanneer je de telefoon los aanschaft.
5 verschillende telefoons die alle vijf hun eigen reden hebben om in de top 5 nieuwe smartphones 2018 opgenomen te worden. De een komt bijna naar je toe, op de ander moet je misschien nog iets langer wachten. Naar welke telefoon kijk jij het meeste uit? Laat het hieronder weten!

Populair Nieuws