LinkedIn voordelen - 5 redenen waarom je LinkedIn moet hebben!

Article
zondag, 24 juni 2018 om 15:03
linkedin voordelen 5 redenen waarom je een linkedin account moet hebben 133320 1
LinkedIn is misschien wel het grootste zakelijke social-media platform van het moment. In deze app kun je je eigen zakelijke profiel opmaken en informatie toevoegen, zoals je vorige opleidingen en banen. Maar wat zijn nou de grootste LinkedIn voordelen? Hier 5 redenen waarom je LinkedIn moet hebben!

5. LinkedIn voordelen - Contacten leggen

LinkedIn is perfect om een zakelijk netwerk op te bouwen. Je kunt namelijk connecties toevoegen en netwerken opbouwen. Je krijgt meldingen wanneer je vrienden een nieuwe baan of functie hebben en dan kun je ze via de chat zelfs feliciteren. En het fijne aan LinkedIn is dat je iedereen kunt toevoegen: je vrienden, collega's en klasgenoten.
LinkedIn is niet tè persoonlijk, waardoor het makkelijk is om veel mensen toe te voegen. Het is dus wel een sociaal media platform, maar zeker niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld Facebook. De app is bedoeld voor puur zakelijke connecties. Je ziet dus ook geen andere dingen voorbijkomen in je tijdlijn.
En contacten leggen is natuurlijk leuk omdat je kan zien waar je vrienden mee bezig zijn, maar ook omdat je je netwerk kan uitbreiden. Twee vliegen in een klap, dus.
133321

4. Zakelijke informatie delen

LinkedIn is perfect om zakelijke informatie met elkaar te delen. Er is ruimte voor opleidingen en studies, vorige banen en andere vaardigheden. Er is ook een vakje waar je prestaties kunt neerzetten, zoals behaalde diploma's en de talen die je spreekt. LinkedIn is dus perfect om jezelf te verkopen.
Mensen die je profiel bekijken, toekomstige collega's bijvoorbeeld, hebben door middel van jouw profiel een heel overzicht van wat je allemaal in huis hebt. Leuk detail: wanneer iemand je profiel bekijkt, krijg je er een melding van en zie je wie je heeft opgezocht! Zo weet je dus ook gelijk wie er interesse in je toont.
133322

3. Zakelijke informatie van anderen halen

Naast dat je zelf informatie deelt, kun je natuurlijk ook die van anderen bekijken. Heel handig voor werkgevers: via LinkedIn kun je perfect een zakelijk profiel bekijken en zien hoeveel ervaring die persoon heeft. Je kan dus op een profiel klikken en de werkervaring van een persoon zien, maar als je connecties hebt, krijg je ook updates binnen. Wanneer één van je vrienden een nieuwe baan heeft, krijg je daar een melding van en kun je diegene feliciteren.
Maar onthoudt: wanneer je iemands profiel bekijkt krijgt diegene een melding dat jij het profiel hebt bekeken. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar het is wel goed om te weten!
133323

2. Referenties en aanbevelingen

LinkedIn geeft je ook referenties en aanbevelingen. Personen die je misschien kent, bijvoorbeeld oud-klasgenoten of collega's, komen op de home-pagina te staan en zo kan je ze makkelijk toevoegen. Heel leuk om bekenden van vroeger weer tegen te komen op LinkedIn, want dan kan je zien waar ze nu allemaal mee bezig zijn. Wanneer je ze toevoegt kan je ook meteen je netwerk uitbreiden.
Omdat LinkedIn geen standaard social media platform is, kan je eigenlijk iedereen wel toevoegen. Op Facebook wordt daar soms moeilijk over gedaan, omdat je mensen niet goed genoeg kent om vrienden met ze te zijn. LinkedIn is puur zakelijk, dus connecties toevoegen gaat veel makkelijker.

1. Bovenaan op Google

En het allergrootste voordeel aan een LinkedIn-profiel hebben: je profiel komt bovenaan te staan bij Google. Als een toekomstige werkgever je naam Googled, is LinkedIn het eerste wat ze zien. Want je profiel komt bovenaan te staan, ook boven andere social media profielen of andere berichten. Perfect om anderen te laten zien wat je in huis hebt en om jezelf te verkopen.
Je kan LinkedIn dus zien als een soort visitekaartje dat iedereen kan zien. Het perfecte middel om jezelf te verkopen en toekomstige werkgevers en collega's te laten zien wat je allemaal kan!
LinkedIn is een populair platform om zakelijke netwerken op te bouwen. Bekijk hier de top 10 beste social media apps van dit moment!

Populair Nieuws