Redbad Cast - Nederlandse epos met indrukwekkende cast

Article
zondag, 24 juni 2018 om 17:52
xgn google image
Wie zegt dat epische bioscoopfilms alleen maar uit Hollywood kunnen komen? Onze landgenoot Roel Reiné komt met een nieuwe film genaamd Redbad gebaseerd op de gelijknamige koning. In de film zullen niet alleen maar Nederlandse acteurs te zien zijn, daarom lichten wij een paar belangrijke spelers van de Redbad cast voor jullie uit!

Gijs Naber

Niemand minder dan Gijs Naber speelt de hoofdrol van koning Redbad. Naber moet fans van Nederlandse films en series bekend voor komen, want de acteur heeft al in veel bekende vaderlandse producties gespeeld. Hij vertolkte hij bijvoorbeeld de rol van Lucas 'Storm' Albema in de serie Penoza en kroop in de huid van Felix Kester in Zwarte Tulp.
Toch is ook het witte doek niet vreemd voor Naber. Zo was hij te zien in de film Zwartboek van Paul Verhoeven en won hij een Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn hoofdrol in de film Aanmodderfakker. Naast Redbad is hij ook te zien in My Foolish Heart, een film die het verhaal vertelt van de laatste dag van de jazztrompetist Chet Baker. Kortom, iemand in de hoofdrol met flink wat ervaring!
De hoofdrol mag hem op het lijf geschreven zijn, maar Naber moet ook een goede viking kunnen spelen. Hij weet er in ieder geval als een ruige barbaar uit te zien en van wat we in de eerste trailer zien, kunnen we zeker zeggen dat hij in de rol past. Stoer, onverschrokken en een echte leider is hoe hij oogt en dat maakt hem zeer geschikt als koning Redbad.
132921

Loes Haverkort

In de Redbad cast neemt Loes Haverkort de rol van Frea op zich. Net als Gijs Naber is ook Haverkort een bekende in de Nederlandse film- en seriewereld. Op seriegebied is ze bijvoorbeeld te bewonderen als Bodil Fortuna in Vechtershart (seizoen 1 beoordeelden wij met een welverdiende 8!) , Anouk van Dam in Celblok H en Máxima in Bernhard, Schavuit van Oranje.
Qua films zit het ook wel goed. Zo had Haverkort onder andere rollen in Schneider vs Bax, Voor Elkaar Gemaakt en Rendez-Vous. Kortom; genoeg variatie. Als het verleden een indicatie is kunnen we er vanuit gaat dat ze ook deze rol weer geweldig zal vertolken.
Wat de rol van Frea precies gaat betekenen, is nog niet helemaal duidelijk. Voor nu lijkt het er op dat Haverkort voornamelijk de steun en toeverlaat is voor Redbad. Als vrouw van de koning van een groep vikingen betekent dit dat ze ook stoer en onverschrokken moet zijn.
132922

Jonathan Banks

De Amerikaanse acteur Jonathan Banks heeft al een indrukwekkende lijst van 168 films en series op zijn naam staan. De kans dat je hem ooit gezien hebt, is dan ook vrij groot. Banks had namelijk rollen in Gremlins, Breaking Bad, Beverly Hills Cop, Beter Call Saul en Mudbound. Actief is hij nog steeds, want naast Redbad was Banks dit jaar te zien zijn naast Liam Neeson in The Commuter.
Banks neemt in de Redbad cast de rol aan van Pepijn van Herstal, koning van de Franken. Vergelijkbaar met zijn rol in Breaking Bad en Better Call Saul zal hij niet de liefste thuis zijn, waardoor we alleen maar kunnen uitkijken naar hoe hij de Frankische koning zal spelen.
We kunnen dan ook niet wachten om hem op het witte doek te zien stralen. Met zijn norse gezichtsuitdrukkingen en een intimiderende ondertoon in zijn stem lijkt hij opnieuw een sterke schurk te spelen. Eén ding is zeker en dat is dat je Banks zeker niet gaat vergeten, want de man weet altijd een flinke indruk achter te laten.
132923

Søren Malling

Bij Deense acteurs denk je misschien meteen aan Mads Mikkelsen, maar er zijn natuurlijk veel meer Deense namen die het kunstje acteren onder de knie hebben. Søren Malling is daar één van (de twee hebben overigens samen in diverse producties gespeeld!) . Bingewatchers van Scandinavische detectives herkennen hem uit Unit 1, The Killing, Borgen en Dicte. Niet de kleinste namen in serieland!
Passend is dan ook dat Malling in Redbad de legendarische Deense koning Wiglek speelt. Redbad belandt namelijk in Denemarken wanneer hij met een vlot de zee op wordt gestuurd en daar nieuwe inspiratie vind bij de Vikingen. Zal Malling koning Wiglek eer aan doen? Wij gokken van wel, ook al hebben we hem nog niet in actie gezien.
In Dicte liet Malling eerder zien hoe het is om de kijker aan het beeld gekluisterd te hebben. Als onderzoeker van diverse moordzaken vertolkt hij in de serie een rustig personage met oog voor detail. Zodra hij spreekt, luistert iedereen aandachtig. Daarentegen heeft hij in de film Men & Chicken een kant getoond die totaal anders is, compleet bizar zelfs! Maar siert dit niet een goede koning? Iemand die zelfverzekerdheid uitstraalt, maar niet te bang is om af en toe verrassend uit de hoek te komen? Spannend om te zien dus hoe de koning vertolkt gaat worden door Malling, want acteren kan hij als de beste.
132924

Renée Soutendijk

Net als Jonathan Banks is Renée Soutendijk een ervaren actrice. Ze acteert al sinds de jaren '70 de sterren van de hemel in zowel Nederlands als internationale producties. Ze was onder andere te zien in Eve of Destruction, De Vierde Man, Boy 7 en De IJssalon waar ze voor haar acteerprestaties ook nog een Gouden Kalf won. Ze is ook te zien in Nederlandse series als Moordvrouw, Centraal Medisch Centrum en S1ngle.
Naast Redbad heeft Soutendijk een andere rol op de planning staan. Ze zal naast Chloë Grace Moretz, Dakota Johnson en Tilda Swinton verschijnen als Miss Huller in Suspiria. Dit is een remake van de horrorfilm van de bekende Italiaanse regisseur Dario Argento.
In Redbad zal de rol van Idwina vertolken. Over haar rol is nog niet veel bekend, maar van een kort fragment uit de trailer kunnen we één ding opmaken. Vol overtuiging vertelt ze over hoe iemand de weg zal vrijmaken voor volgende generaties. Het ziet er naar uit dat Soutendijk een pittige tante vertolkt en daar worden wij zeker blij van.
133106 3

Teun Kuilboer

Ooit gehoord van de Nederlandse tv-film Skin? Nee, ga je schamen! Het is een film over neonazi’s die je niet in de koude kleren gaat zitten. De hoofdrol wordt verbluffend neergezet door Robert de Hoog, waardoor je bijna zou vergeten dat Teun Kuilboer mede zorgde voor het prachtige resultaat dat Skin heet. In de loop der Jaren heeft Kuilboer zich ontpopt tot groot acteur in het Nederlandse filmlandschap, iets wat hij bestempelde met een Gouden Kalf voor Schone Handen. Al is dat niet de enige prijs of nominatie die hij op zak heeft.
Het grappige is dat hij eigenlijk als ‘mooiboy’ begon bij Goede Tijden, Slechte tijden als zoon van Rik. Waar hij menig tienerhart toen op hol liet slaan, koos hij in de jaren daarna steeds vaker voor diversere rollen. Zo zou je hem kunnen kennen van Nova Zembla, Van God Los, De Heineken Ontvoering en Mannenharten.
In RedBad zal Teun de rol op zich nemen van Jurre. Als we de eerste beelden mogen geloven is dat precies hoe we Kuilboer het liefste zien: niet als die mooiboy, maar als die stoere gast die weet van aanpakken. Zo zijn er al screenshots te bewonderen van hem met bloed op zijn gezicht, een zwaard in de hand en een uitdrukking waarbij je maar één ding denkt ‘Als blikken konden doden...’
133107

Redbad cast te zien vanaf eind juni

Naast de indrukwekkende namen waarover je net gelezen hebt, zijn er nog vele andere bekende acteurs en actrices te vinden in Redbad. Zo hebben Lisa Smit (bekend uit Kenau), Derek de Lint (Soldaat van Oranje), Tibo Vandenborre (Dode Hoek) en Britte Lagcher (Ranses) ook een rol in de film. Veteranen als Jack Wouterse (bekend uit Kruimeltje en Pietje Bell), Huub Stapel (Zwarte Tulp) en Aus Greidanus sr (bekend van De 12 van Oldenheim) zijn ook van de partij en zullen het scherm ook delen met Egbert-Jan Weeber (Bella Donna's), Daphne Wellens (Allemaal Familie) en Gene Bervoets (De Verbouwing). De cast wordt afgerond met Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen) en Mark van Eeuwen (GTST).
Dan zijn er ook nog de kleinere rollen die worden vertolkt door Brigit Schuurman, Eva Heijne, Mike Weerts, Nienke Brinkhuis, Nynke Heeg en Arnost Kraus. Ook zul je Flor Decleir, Kobi van Huffel en Simon Stenspil voorbijkomen. De overige cast wordt afgerond door Morten Rose, Adam Ild Rowheder en Camila Gotlied. Deze ondersteunende cast en alle hoofdrolspelers uit dit artikel zullen vanaf 28 juni te zien zijn wanneer Redbad bij ons in de bioscoop draait.