Top 5 medieval games om in de gaten te houden

  Momenteel heeft futurisme de overhand. We krijgen de laatste tijd ontzettend veel games in een futuristische setting om te spelen, maar het beleven van het middeleeuwse tijdperk is ook geweldig! Check hier de top 5 medieval games om in de gaten te houden!

  Een hoop nieuwe games spelen zich af in het heden of zelfs in de toekomst. Natuurlijk zijn robots en grote ruimteschepen ontzettend gaaf, maar sommige gamers houden er juist van om een middeleeuwse setting optimaal te beleven.

  Grootschalige oorlogen, reusachtige kastelen, middeleeuwse drama en al het andere dat bij deze periode kwam kijken. Dat is wat we willen zien en daarom hebben we goed nieuws, want volgens de vooruitzichten komen er een hoop toffe nieuwe medieval games aan. Check hier onze top 5 medieval games om in de gaten te houden

  5. Mordhau

  Gamers die gehoord hebben van Chivalry: Medieval Warfare, War of the Roses en War of the Vikings hebben bij het opnoemen van de naam van die games al een aardig idee wat voor game Mordhau is. Mordhau is een first-person melee game waar je echt in de schoenen treedt van een ridder. Zo heb je keuze uit verschillende wapens, specialiteiten en pantser.

  Wat vooral opvalt aan Mordhau is dat dit een van de eerste first-person melee games is waar de gameplay zo soepel lijkt als het maar kan. Vechten is de basis van de game, als deze goed is uitgewerkt zal je er een hele kluif aan hebben.

  De game komt uit op de PC, of er een console versie komt is nog niet bekend. Ook de releasedatum van de game moet nog onthuld worden.

  4. For Honor

  Deze game is wat bekender onder het grote publiek. For Honor is de nieuwe game van Ubisoft Montreal en de releasedatum is niet ver weg meer. For Honor komt met iets nieuws wat meer is dan simpelweg op je vijanden inhakken en dat maakt de game extra interessant.

  De setting van de game is deels realistisch maar voor het overgrote deel fictie. In For Honor verkeerd de middeleeuwse wereld in een hevige oorlog. De Vikings, Samurai en Knights strijden tegen elkaar en slachten elkaar af alsof het niets is.

  For Honor beschikt over de nieuwe "Art of Battle" combat mechanics. Hack & slash maakt hier de volgende stap, je vecht tegen andere spelers en kan deze op zeer brute wijze afslachten. Het systeem zit alleen uitdagender en gecompliceerder in elkaar.

  Wil je meer weten van deze game? Check dan de For Honor multiplayer features. For Honor is verkrijgbaar vanaf 12 februari 2017 voor PC, Playstation 4 en Xbox One.

  3. Chronicles of Elyria

  Chronicles of Elyria is een MMORPG in de setting van een middeleeuwse wereld. Het bijzondere aan deze wereld is dat hij ontzettend dynamisch is. Dat betekent dat de omgeving kan worden vernietigd, queesten zijn gebaseerd op wat de NPC op dat moment daadwerkelijk nodig heeft en veel van deze queesten zijn niet opnieuw te doen. Maar dat is niet het enige waar deze game zich in onderscheidt van anderen.

  Niemand heeft namelijk het oneindige leven. De karakters in Chronicles of Elyria ook niet, deze worden ouder en zullen uiteindelijk permanent sterven. Het werkt als volgt: Karakters verouderen over een tijdspan van 10 tot 14 echte maanden. Terwijl je leeft moet je goed oppassen met wat je doet want elke keer dat je in-game sterft door bijvoorbeeld een gevecht, wordt je tijdspan van 14 maanden direct met twee dagen verminderd.

  Dit klinkt allemaal heel tof, maar om de veelgestelde vraag bij dit soort games even te beantwoorden: Ja, er worden grote middeleeuwse oorlogen gevoerd. Je kan zelfs persoonlijk de troon overnemen en koning worden!

  De game wordt gemaakt door oud-ontwikkelaars van onder andere Bungie, Daybreak en Pandemic. Wat nu belangrijk is, de ontwikkelaars vragen om $900.000 op Kickstarter en dat is een hele hoop. Maar tot ons groot genoegen kunnen we mededelen dat een bedrag van 1,3 miljoen al overschreden is.

  Er is nog geen releasedatum bekend voor Chronicles of Elyria.

  2. Mount & Blade II: Bannerlord

  Een personal favorite en een game met een hele hoop potentie. In Mount & Blade II: Bannerlord gaat first-person melee combat gepaard met grootschalige oorlogen die op strategische wijze gevoerd worden. Je begint in principe onderaan de voedselketen, je hebt helemaal niks en kan ook nog heel weinig. Gamestudio Taleworlds maakt het je niet makkelijk.

  Het doel is om juist machtig te worden, dit doe je door je aan te sluiten bij een factie, je leger op te bouwen, reputatie opbouwen bij de juiste mensen door de juiste dingen te doen en te zeggen. Vervolgens neem je kastelen in terwijl je je eigen leger stuurt, mits je de goede strategie toepast. Maar pas op, want wanneer de vijand je overmeesterd kan je alles kwijtraken.

  Mount & Blade II: Bannerlord is een ontzettend uitgebreide game waar niet alleen oorlog een grote rol speelt, maar ook politiek. Het politieke aspect zorgt er juist voor dat er in de game nog zo veel meer te doen is.

  Voor het spel is nog geen releasedatum bekend, de game zal in ieder geval uitkomen voor PC. Of de game ook beschikbaar wordt gemaakt voor consoles is nog niet bekend.

  1. Kingdom Come: Deliverance

  Kingdom Come: Deliverance staat op nummer één voornamelijk omdat dit de game is die we echt nodig hebben. Het is in feite een mix van van alles. In deze game proberen de ontwikkelaars ons echt het leven van de middeleeuwen te laten proeven. Een wereld met veel leven, veel content en er worden echte middeleeuwse culturen geïmplementeerd.

  Strategie, missies, het echte middeleeuwse leven, first-person melee combat, oorlogen en zelfs stealth spelen een rol in deze game. Kingdom Come is voornamelijk bedoeld voor avonturiers die houden van de waargebeurde geschiedenis van het Boheemse rijk en hem zelf zo goed mogelijk willen beleven. Er is een land van 16 vierkante kilometer te ontdekken, dus aan een avontuur weet Warhorse Studios je in ieder geval wel te helpen.

  Verder maakt de game veel gebruik van bepaalde RPG-elementen. Je kan namelijk craften en je speech verbeteren zodat mensen sneller voor je werken of korting geven op bepaalde producten, het is wat dat betreft een klein beetje vergelijkbaar met Skyrim.

  Wil je meer weten van deze game? Check dan onze Kingdom Come: Deliverance special voor een diepere kijk op de game.

  Er is nog geen officiële releasedatum voor Kingdom Come: Deliverance. De game zal uitkomen op PC, Playstation 4 en Xbox One.

  Mount & Blade 2: Bannerlord

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.