Top 5 Mario Party Star Rush features

Article
zaterdag, 15 oktober 2016 om 9:51
xgn google image
Mario Party Star Rush is sinds 7 oktober beschikbaar en blijkt over verfrissende nieuwe features te beschikken. De nieuwkomer in de Mario Party franchise kreeg in onze review dan ook een 8. In deze special bespreken we de top 5 Mario Party Star Rush features.
Mario Party Star Rush features
Ga als vanouds weer de strijd aan met je vrienden in Mario Party Star Rush. Mario's digitale bordspel bestaat al flink wat jaartjes en met ruim veertien verschillende titels in de franchise blijkt het soms lastig om vernieuwend te zijn. Elke Mario Party titel kan wel rekenen op een stel nieuwe features en dat pakt niet altijd even goed uit, zoals wel bleek toen voertuigen geïntroduceerd werden.

Mario Party Star Rush features

Mario Party Star Rush laat echter zien dat vernieuwing toch wél goed kan uitpakken. Op verschillende vlakken weet de game te verrassen en veel van de nieuwe features voelen verfrissend aan, waardoor de algehele indruk van de game een stuk positiever is dan bij de laatste titel voor de 3DS.
Benieuwd welke features de game nu zo leuk maken? Lees dan snel verder voor de top 5 Mario Party Star Rush features!
99130

5. Mario Party Star Rush feature - Amiibo functionaliteit

In Mario Party Star Rush zijn Amiibo, de interactieve figuurtjes voor de Wii U en 3DS, te gebruiken. De game biedt ondersteuning voor onder andere de Amiibo van Boo, Donkey Kong en Rosalina. De nieuw verschenen Boo Amiibo geeft daarnaast licht in het donker.
Wanneer je een compatibele Amiibo gebruiken in het Toad-toernooi, verschijnt dat personage vanaf het begin als hulppersonage in het spel, inclusief een zeldzaam voorwerp dat je kans om te winnen vergroot. Daarnaast beschikt elke Amiibo over een eigen soort dobbelsteen.
Mario Party Star Rush Feature - Boo Amiibo
99131 1

4. Mario Party Star Rush features - Samen spelen met één exemplaar

Mario Party blijft een game die het leukst is om samen met vrienden te spelen. Hoewel alle modi solo tegen CPU tegenstanders te spelen zijn, heeft Nintendo goed werk verricht om ervoor te zorgen dat de 3DS geen barrière vormt voor local multiplayer, dat een essentieel onderdeel is voor elke Mario Party game. In de eShop van Nintendo is namelijk een guest download gratis verkrijgbaar.
Met een guest download beschik je over het spel zonder de singleplayer content. Zo lang één speler het volledige spel heeft, kunnen drie andere spelers met hun 3DS deelnemen aan een spelletje Mario Party. Met de guest download heb je onmiddelijke toegang tot de gehele multiplayer ervaring.
Het is dus mogelijk om met zijn vieren te spelen met slechts één exemplaar van Mario Party Star Rush. Ondanks dat de gedeelde gekheid zoals bij een potje Mario Party op een TV hiermee niet bereikt wordt, weet Nintendo wel de echte Mario Party ervaring naar handhelds te brengen.
Doordat iedereen zijn eigen gedownloade versie van Mario Party Star Rush heeft, is er ook geen lag merkbaar. Hierdoor staat niets je in de weg om een gezellig avondje Mario Party met je vrienden te beleven.
99132

3. Mario Party Star Rush feature - Baasgevechten

Eén van de leukere Mario Party Star Rush features is er één die in Mario Party 9 geïntroduceerd werd en nu ook op de 3DS beschikbaar is. De baasgevechten maken bovendien een nog belangrijker onderdeel uit van het spel, omdat de bazen in het Toadtoernooi de belangrijkste bron van sterren zijn.
In totaal zijn er twaalf verschillende Boss Battle Minigames te spelen. In al deze minigames werk je samen met je tegenstanders om een baas te verslaan en degene die het meeste schade aanricht of de meeste punten verdient gaat er vandoor met de ster. Het laatste baasgevecht van een potje Toad Toernooi geeft zelfs twee sterren.
In Mario Party Star Rush zijn de volgende baasgevechten opgenomen:
  • Mega Goomba
  • King Boo
  • Monty Mole
  • King Bob-omb
  • Petey Piranha
  • Mega Blooper
  • Mega Dry Bones
  • Kamek
  • Bowser Jr.
  • Bowser (Space Race)
  • Bowser (Shocking Slipup)
  • Bowser (Hit-or-Missile Mania)
De baasgevechten zijn allemaal net iets anders en sommige zijn wat meer op luck gebasseerd dan andere. Bowser, de laatste baas die je verslaat in enkele maps is er in drie uitvoeringen, wat ervoor zorgt dat je vooraf nooit weet aan welke minigame je gaat beginnen.
In de video hierboven zijn alle baasgevechten te bekijken.
99133

2. Mario Party Star Rush feature - Karakters Rekruteren

Het Toad Toernooi lijkt misschien een beetje saai, doordat iedereen met een ander gekleurde Toad speelt. Niet is minder waar. Eén van de leukste Mario Party Star Rush features biedt hier namelijk oplossing.
Na enkele beurten verschijnen er op verschillende plekken op het speelbord karakters uit het Mario universum. Wanneer je deze karakters passeert, zullen zij zich aansluiten bij jouw team.
Deze karakters helpen je met baasgevechten, dus het is aan te raden om zoveel mogelijk karakters te rekruteren. Je kunt namelijk vier verschillende karakters in je team opnemen, wat de kans om een baasgevecht te winnen enorm vergroot. De verschillende karakters hebben daarnaast ook allemaal een eigen ability en dobbelsteen met verschillende voor- en nadelen.
Elke beurt kan gekozen worden met welk karakter je wilt spelen en de dobbelsteen past zich hier op aan. De rest van je karakters gooien ook een dobbelsteen, die op 1 of 2 kan landen. Het totaal van al deze dobbelstenen wordt opgeteld en daarna mag je evenveel stappen verplaatsen als je in totaal gegooid hebt.
Hieronder is een overzicht te zien van elk karakter met hun specifieke ability (elk levert 5 munten op) en dobbelsteen:
Karakter ability Dobbelsteen
Toad Rekruteert karakters Standard (1,2,3,4,5,6)
Mario Stompt Goomba's in hoog gras Super (0,1,2,5,6,7)
Luigi Stompt Goomba's in hoog gras Jumpy (1,1,1,5,6,7)
Peach Laat bloemen tot bloei komen Speedy (0,2,4,4,4,6)
Daisy Laat bloemen tot bloei komen Friendly (3,4,5,?,?,?)
(? = karakters in team)
Wario Breekt stenen Greedy
(-1 munt,-1 munt,4,5,6,7)
Waluigi Breekt stenen Risky
(-2 munten,- 2 munten,6,6,6,6)
Yoshi Eet fruit Flutter (0,1,3,5,5,7)
Toadette Laat bloemen tot bloei komen Cutie (3,3,3,4,4,4)
Rosalina Breekt gloeiende stenen Wondrous (5,6,?,?,?,?)
(? = Huidige positie)
Donkey Kong Breekt vaten Brawny (0,0,0,0,10,10)
Diddy Kong Breekt vaten Triple 7 (0,0,0,7,7,7)
99134

1. Mario Party Star Rush feature - Allemaal tegelijk

Maar de belangrijkste nieuwe Mario Party Star Rush feature is dat iedereen tegelijkertijd zijn karakter verplaatst. Deze vernieuwing is even wennen, maar na verloop van tijd merk je dat het het spel echt ten goede komt. Doordat Mario Party Star Rush een 3DS titel is, zul je het vaak onderweg spelen. Wanneer je tegen drie computers moet spelen is het niet altijd even leuk om op al die computergestuurde karakters te moeten wachten,
Door deze feature wordt het spel niet alleen een stuk vlotter (wat heel fijn is als je even snel een potje wilt doen in de trein of bus), maar het opent ook weer nieuwe manieren om je vijanden te dwarsbomen. Er is dan ook niets leuker dan een rekruteerbaar karakter nét voor de neus van je tegenstander weg te kapen.
Mario Party Star Rush is verkrijgbaar voor 3DS.