Alle Ouija Origin of Evil release details die jij moet weten!

Article
zaterdag, 15 oktober 2016 om 10:00
xgn google image
Het is inmiddels alweer twee jaar geleden sinds we hebben kunnen griezelen met Ouija. Reden genoeg om deze halloween weer met de lichten uit naar het nieuwe deel van Ouija te kijken. Om ervoor te zorgen dat jij straks helemaal klaar bent voor de nieuwe film hebben we de top 5 Ouija Origin of Evil release details.
De film belooft een compleet andere insteek te krijgen dan we van het eerste deel gewend waren. Waar het vorige deel nog enigszins een dertien in een dozijn horrorverhaal bleek, lijkt het nieuwe deel toch iets nieuws te proberen. Wat je voor nieuwe dingen van de film mag verwachten lees je natuurlijk in deze top 5 Ouija Origin of Evil release details.
Een kleine waarschuwing voordat je verder gaat met deze top 5 Ouija Origin of Evil release details. We gaan er in deze top 5 wel van uit dat je de vorige film al hebt gezien. Als dit niet het geval is dan is het misschien een goed idee om de film te gaan kijken voor je verder leest. Het kan namelijk zijn dat een aantal feiten spoilers voor jou zijn.

5. Prequel

Waar het vorige deel nog een behoorlijk open einde had en de meeste mensen zich waarschijnlijk afvragen hoe dat verhaal nu verder is gegaan, wordt het eerste deel even achterwege gelaten. Sterker nog, het verhaal van het tweede deel speelt zich af voordat de personages uit de eerste film überhaupt geboren waren.
Het gaat in Ouija Origin of Evil namelijk om het verhaal achter het kwaad uit het eerste deel. Over dat kwaad komen we later in deze top 5 Ouija Origin of Evil release details nog op terug. Voor nu hoef je alleen te weten dat het hier om een verhaal gaat dat vooraf gaat aan het eerste deel.
Zo leer je bijvoorbeeld wat er precies met de moeder en de zus van Doris Zander is gebeurd. Hoewel je van de zus al enigszins wist wat er was gebeurd (ze belandt uiteindelijk in het gesticht), weet je niet helemaal hoe het met mama Zander (Mother) is afgelopen.
Genoeg reden om het feit dat het een prequel is op te nemen in deze top 5 Ouija Origin of Evil release details.

4. Nieuwe en bekende personages

Het feit dat het om een prequel gaat betekent natuurlijk wel dat je een aantal bekende gezichten terug gaat zien in de film. Niet dat dit erg is. Zoals je bij nummer 5 hebt kunnen lezen zijn er zeker wel een aantal vragen onbeantwoord gebleven in het vorige deel.
Maar met de bekende gezichten alleen heb je natuurlijk geen film. Dit betekent dat we ook nieuwe personages mogen verwelkomen in het universum van Ouija. Zo is er in de nieuwe film ook ruimte voor Father Tom. Dit nieuwe personage mag de moeder en haar dochters helpen in het verslaan van het kwaad.
Dat deze strijd ze waarschijnlijk niet zo makkelijk af gaat weten we eigenlijk al uit het vorige deel. Maar het mag duidelijk zijn dat de strijd in de nieuwe Ouija ook iets heftiger gaat worden. Het kwaad wordt voor het eerst opgewekt en dat zullen de Zanders weten ook.
De familie Zander ken je waarschijnlijk nog wel uit het vorige deel en die personages zullen voor jou stuk voor stuk gesneden koek zijn. Zij zijn dan ook de voornaamste personages die je terug gaat zien in deze nieuwe Ouija Origin of Evil.

3. Nieuwe acteurs

Zoals je al kon lezen in de top 5 Ouija Origin of Evil gaat het in de nieuwe film om de familie die in het vorige deel de hoofdpersoon opjaagde. Dit betekent dat we ook nieuwe acteurs gaan zien. Want de acteurs uit het vorige deel zijn natuurlijk niet zo belangrijk voor het nieuwe verhaal.
Het enige gezicht dat je in deze film zult herkennen is die van Linn Shaye. Deze vrouw speelde in het vorige deel al de rol van een oudere Paulina Zander. We kunnen wel verwachten dat zij er in het nieuwe deel niet mentaal stabieler op is geworden. Logisch ook, wanneer je zusje wordt bezeten door een kwaadaardige geest.
Je zag Father Thomas eerder in deze special al even voorbij komen. Maar we hebben het nog niet gehad over de acteur die hem gaat spelen. Die acteur is Henry Thomas. Deze ken je waarschijnlijk het beste als het kindsterretje uit E.T.
Misschien dat je Henry Thomas ook nog wel kent van Gangs of New York, waarin hij de rol van Johnny Scirocco speelde. Niet de grootste rol uit de film, maar een ondersteunend karakter. Een ander nieuw gezicht dat je in de film tegen zult komen is die van Mother. Oftewel Alice Zander. Elizabeth Reazer heeft deze rol op zich genomen. Deze naam en haar gezicht ken je waarschijnlijk het beste van de Twilight Saga films.
Een laatste naam die we nog zouden willen noemen is Doug Jones. Deze heeft in ieder geval zijn strepen al wel verdiend als supporting character in Hellboy. Gaat er nog geen belletje rinkelen bij het horen van zijn naam? Dan misschien wel als je Abe Sapien hoort, de visachtige vriend van Hellboy.

2. Zelfde kwaad, nieuw verhaal

Het gaat in de nieuwe Ouija Origin of Evil om het verhaal waar het kwaad precies vandaan is gekomen. Als je jezelf afvraagt waar het kwaad na het eerste deel naartoe is gegaan; die vraag wordt niet in het nieuwe deel beantwoord.
Voor een deel ben je natuurlijk al bekend met het verhaal van de familie Zander wanneer je het vorige deel hebt gezien. De moeder wil contact opzoeken met gene zijde en het wordt in dit deel duidelijk dat ze dat deed met een redelijk onschuldig oplichtersbedrijfje. Tot ze op een dag een nieuw attribuut aan haar verzameling toevoegt.
Dat nieuwe attribuut is het welbekende Ouija bord waarmee in het vorige deel alle onheil begon. Waar het begint met een paar kleine onschuldige seances, escaleert de boel al vrij snel en wordt de jongste telg uit de familie Zander bezeten door een oud kwaad.
In het nieuwe verhaal van Ouija Origin of Evil wordt er iets meer nuance aangebracht in het verhaal van het eerste deel. Waar de moeder in het eerste deel werd neergezet als een gestoorde vrouw die graag contact wilde leggen met geesten, wordt nu duidelijk dat het iets anders lag.
Er was namelijk door Doris Zander al contact gelegd. Alice Zander wilde haar dochter niet gebruiken als omhulsel voor de kwaadaardige geest. De geest zorgde daar zelf al voor. Deze informatie valt overigens ook uit de trailer op te maken, dus in zoverre zijn dit nog geen spoilers voor het tweede deel.

1. Originele setting

De nieuwe setting van Ouija Origin of Evil maakt dat wij in ieder geval enthousiast zijn geworden voor het nieuwe deel. Deze top 5 Ouija Origin of Evil release details sluiten we af met het tofste concept van de nieuwe film. Dat is het feit dat de nieuwe film zich niet in het heden afspeelt.
In plaats daarvan speelt de nieuwe film zich zo’n 50 jaar voor de gebeurtenissen van het eerste deel af. Dit zien we niet al te vaak in een film. Hoewel we de ouderwetse setting al vaker hebben gezien in series als American Horror Story, is het voor Hollywood een behoorlijke stap om van het heden af te stappen.
Dit lijkt met Ouija Origin of Evil in ieder geval gelukt te zijn. Het is zo dat de setting niet het belangrijkste onderdeel is van het verhaal. Maar het zorgt wel voor een broodnodige frisse wind in de horrorwereld. Een origin story is voor een horrorfilm natuurlijk alles behalve origineel. Maar het idee dat de nieuwe film zich in wat onschuldigere tijden afspeelt dan het heden zorgt er in ieder geval voor dat de nieuwe film een kijkje nemen waard lijkt.
Zoals gezegd zijn de mensen die een hekel aan spoilers hebben er niet ongeschaafd vanaf gekomen. Maar je bent door deze top 5 Ouija Origin of Evil release details in ieder geval wel wat beter voorbereid, wanneer je op 27 oktober naar de nieuwe film gaat kijken.