Top 5 leukste sporters van het moment

Article
vrijdag, 23 september 2022 om 13:00
si202204240699 newsf1651677485
Het sportjaar is weer geopend en overal beginnen de nieuwe sportseizoenen. Dat betekent ook een rits aan nieuwe sporters die op gaan vallen en een jaar lang sociale media gaan domineren. Wij zetten vijf leuke sporters die je nu al in de gaten moet houden op een rijtje.

1. Max Verstappen

We trappen af met Max Verstappen. In Nederland is er momenteel geen speler die zo leuk is om te volgen als Max Verstappen. De Nederlander staat aan de vooravond van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Na vorig jaar in een bloedstollende race in Abu Dhabi zijn eerste titel te verdienen, kan de focus dit jaar gelegd worden op feest vieren.
Dat was in 2021 wat lastig doordat Verstappen op controversiële wijze won. Dit jaar staat hij met 116 punten los van de competitie en kan daardoor in Singapore begin oktober of een week later in Japan al winnen. Er is geen beter moment om de Limburger te volgen als je van Hollandse glorie houdt.

2. Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven is één van de nieuwste Nederlandse sporters die je in de gaten moet houden. De tennisser brak dit jaar door met het verdienen van een wildcard voor Wimbledon op spectaculaire wijze. Na het winnen van de Libéma Open in Rosmalen mocht de Nederlander zijn wildcard in ontvangst nemen, wat vooral te maken had met zijn onverwachte overwinning op Daniil Medvedev, destijds de nummer één op de ranglijst.
Van Rijthoven mocht vervolgens op Wimbledon zijn Grand Slam-debuut maken en wist daar tot en met de ronde van 16 te komen, iets wat slechts zes ATP-spelers voor hem deden sinds 2000. Tegen Novak Djokovic verloor van Rijthoven vervolgens, maar dat is nog steeds respectabel. Djokovic won uiteindelijk namelijk het toernooi. Bovendien won Van Rijthoven niet geheel onverdienstelijk toch een set.

3. Rico Verhoeven

Van tennis schakelen we door naar de wereld van kickboksen. Rico Verhoeven is misschien wel de bekendste Nederlandse naam in de sport en de volgende in onze lijst. Deze 1.96 meter grote beer uit Bergen op Zoom staat recent weer in de schijnwerpers door een aankomende match.
Op 29 oktober neemt de Nederlander het op tegen Hesdy Gerges om zijn Heavyweight Wereldkampioenschap-titel te verdedigen. Dit doet Verhoeven op eigen grond, want de match zal in Ahoy Rotterdam uitgevochten worden. Op Instagram is de Nederlander al duidelijk aan het voorbereiden wat voor de liefhebber enorm leuk is om bij te houden.
thumbnail xgn battle 3 episode 1 youtubef1629985824

4. Dani Visser

Van topsporters in het kickboksen, tennis en voetbal schakelen we over naar e-sporter Dani Visser. Deze 20-jarige Nederlander wist Nederlands kampioen FIFA 19 te worden voor het team van De Graafschap. Inmiddels speelt de Flevolander voor AZ en is hij ook onderdeel van Team Gullit.
Dat Visser goed is in FIFA bleek vorig jaar ook al tijdens de XGN Battle waarin hij ondergetekende een flink pak slaag gaf. Op sociale media kun je de esporter vooral vinden op zijn YouTube-kanaal waar hij vooral straalt in FIFA-video’s. Op zijn tweede kanaal kun je ook genieten van Fall Guys-actie.

5. Erling Haaland

We laten Nederland voor onze laatste keuze achter ons en richten ons op Engeland. Dat is waar Erling Haaland momenteel actief is en dan wel bij voetbalclub Manchester City. Deze Noorman is een boomlange spits die de afgelopen jaren langzaam tot fenomeen is uitgegroeid, iets wat hij bijna wekelijks in de Premier League bewijst.
Zijn meest-recente actie die het internet bezig houdt, is de wereldgoal die hij scoorde tegen zijn oude club Borussia Dortmund. Met een vliegende karatetrap jaagt hij de bal in het doel om de winst te veroveren voor zijn nieuwe club. Een grappig dansje schotelde de Noorman dit keer niet voor, maar ook daar staat Haaland wel degelijk bekend om.