Top 5 koptelefoons om de show mee te stelen

  Tegenwoordig kan je jouw stijl overbrengen op veel meer manieren dan alleen kleding of een kapsel. Accessoires als horloges en smartphones kunnen er ook mee helpen, maar ook koptelefoons. In deze special bespreken we de Top 5 koptelefoons om de show mee te stelen op straat.

  V-Moda

  Omdat we hier koptelefoons bespreken die je op straat kan dragen, hebben we als criteria dat het een closed back koptelefoon moet zijn, aangezien die geen geluid lekken in het openbaar, en het een bepaalde mate van vervoerbaarheid moet hebben. Een drie meter lange kabel die je niet los kan koppelen is niet bepaald handig voor onderweg. Daarnaast kijken we uiteraard ook naar het uiterlijk en geluid van een koptelefoon. Schrik alleen niet van de prijzen, want wie een mooie headphone wilt hebben moet diep in de buidel tasten.

  5. V-Moda Crossfade M100

  De V-Moda Crossfade is een aggressief ogende koptelefoon, dankzij de brushed metal oorschelpen en rode accenten op een zwart met grijs kleurenpalet. Maar niet alleen het uiterlijk is agressief, ook het geluid van de Crossfade komt binnen met veel bombarie. Met een sound signature die is afgestemd op de lage bastonen is dit een echte koptelefoon voor de basshead.

  De V-Moda Crossfade is daarnaast qua marketing gericht op DJ’s en dat lijkt ons een zeer geschikte doelgroep. De noice cancellation is van hoog niveau, waardoor er weinig geluid van buiten de muziek komt verpesten. De focus op bastonen komt daarnaast ook goed tot recht bij elektronische muziek. Maar de echte kers op de taart voor DJ’s is de de mate waarin je de V-Moda kan opvouwen en mee kan nemen in een handige hoes, want veel compactere koptelefoons ga je niet snel meemaken.

  De V-Moda Crossfade M100 is te koop voor 199 euro.

  EveryDamnNameIsInUse

  4. Audio Technica ATH-M50X

  Als je naar het plaatje van de ATH-M50X kijkt en denkt “Hé, die ken ik ergens van!” dan is dat geen verrassing. De koptelefoon van Audio-Technica is namelijk razend populair en je zult hem dan ook vast wel een keer gezien hebben in het openbaar vervoer of op straat. De M50X is dan ook een ideale koptelefoon op te dragen voor onderweg.

  Zo is de bouw van de koptelefoon zeer stevig, ondanks het vele gebruik van plastic. Je krijgt bij de koptelefoon twee kabels, een gedraaide, lange kabel voor thuis en een korte kabel voor onderweg. En net zoals de Crossfade M100 is de M50X een headphone die veel geluid van buiten tegenhoudt. Ook de sound signature lijkt op de M100, hoewel de koptelefoon van Audio-Technica iets minder accent leg op de bas en iets neutraler is afgesteld.

  Het uiterlijk van de ATH-M50X is daarnaast een opvallende, doch stijlvolle verschijning. Audio-Technica maakt slim gebruik van de ronde vorm van de koptelefoon en de chromen cirkel die de aandacht opeist. Daarbinnen zit het moderne logo van de Duitse audio-gigant, die rechtstreeks uit een Berlijnse nachtclub lijkt gelopen.

  De Audio Technica ATH-M50X is te koop voor 132 euro.

  Hatena

  3. Sennheiser Momentum 2.0

  Sennheiser is misschien wel de bekendste naam als het gaat om hoge kwaliteit koptelefoons. Met de legendarische HD600 en HD650 hebben ze twee headphones afgeleverd die volgens velen nog steeds de industriestandaard zijn op het gebied van een neutrale klank, zodat je precies hoort zoals de muziek is bedoeld.

  Maar Sennheiser is naast haar indrukwekkende lijn aan open back koptelefoons ook aan de slag met oorwarmers die onderweg goed te gebruiken zijn. Het Duitse bedrijf kwam eerst met de geprezen Momentum-lijn en nu hebben ze verbeteringen doorgevoerd met de Momentum 2.0. Zo heeft de koptelefoon grote oorschelpen die met recht over ear genoemd kunnen worden en zijn de materialen van hogere kwaliteit. Ondanks de veranderingen blijft het de warme klank hebben van zijn voorganger, met een licht accent op de lage tonen.

  En het iconische uiterlijk van de Momentum blijft ook behouden, met de opvallende stalen rails aan de zijkanten van de oorschelpen en de leren hoofdband. Het is een elegantere koptelefoon dan de M50X en de Crossfade M100 en straalt een zekere klasse uit die we van Sennheiser mogen verwachten.

  De Sennheiser Momentum 2.0 is te koop voor 189 euro.

  Aaron Yoo

  2. Bang & Olufson Play H6 Gen 2

  Bang & Olufson is een Deens bedrijf dat mensen misschien niet meteen zullen herkennen als grote speler op de headphone-markt, maar de Denen hebben veel verstand van audio en ook stijlvolle designs.

  De B&O Play H6 Gen 2 valt zeker onder beide kwaliteiten, want het design is er één die vrij veel verschilt van andere merken. De oorschelpen bestaan uit een rond, chroom design en lijken wel iets weg te hebben van een volumeknop op een versterker. Het enige wat het strakke chrome verstoort is het opvallende logo van Bang & Olufsen. De rest van de koptelefoon bestaat daarnaast voornamelijk uit leer van lamshuid die in klassiek zwart, romig wit of karamel te verkrijgen is.

  Het geluid valt goed samen met het relaxte design van de koptelefoon. De mids zijn soepel en zonder een dik accent te leggen op de lage of hoge tonen zal niks agressief of schel klinken. De B&O H6 kan je dan ook heerlijk op een lager volume gebruiken, omdat je geen hoog volume nodig hebt om de muziek tot leven te laten komen. Een koptelefoon om lekker bij weg te dromen.

  De Bang & Olufsen Play H6 Gen 2 is te koop voor 230 euro.

  Meze Audio

  1. Meze 99 Classics

  Waar we al grote namen als Sennheiser en Audio Technica hebben besproken, zal de naam Meze waarschijnlijk niet snel bekend in de oren klinken. Dat is ook geen verrassing, want het Roemeense bedrijf bestaat pas sinds 2009, toen het is opgericht door de koptelefoonontwerper Antonio Meze. Deze audio-veteraan stelde zichzelf het doel om koptelefoons te maken die niet alleen steengoed klinken, maar ook meteen in het oog springen. En met de Meze 99 Classics is het bedrijf dat zeker gelukt.

  Het eerste wat opvalt aan de Classics zijn de houten oorschelpen, die gemaakt zijn van walnoothout en een positieve invloed hebben op het geluid. De koptelefoon wordt daarnaast op zijn plaats gehouden op het hoofd door een zelf-aanpassende hoofdband, die zich vormt naar het hoofd en de koptelefoon precies op de juiste positie houdt. Het metalen frame eromheen zorgt ervoor dat alles stevig bij elkaar gehouden wordt en de zilveren of gouden accenten maken het design helemaal af.

  Zoals we al zeiden hebben de houten oorschelpen een positieve invloed op het geluid en dat komt doordat hout geluid natuurlijker weerkaatst dan plastic of metaal, precies de reden waarom gitaren en violen gemaakt zijn van hout. Het geluid van de Meze 99 Classics hebben daarom een heerlijke akoestiek voor de mids en sterke lage tonen, zonder overheersend te zijn. De hoge tonen komen daarnaast ook zeer goed uit de verf, zonder schel te klinken of vermoeiend te zijn om naar te luisteren. Kortom, als je niet alleen de show wilt stelen, maar ook een zeer hoogwaardige koptelefoon in huis wilt halen ben je met de Meze 99 Classics bij het juiste adres.

  De Meze 99 Classics zijn te koop voor 299 euro.

  Top 5 koptelefoons om de show mee te stelen - Nog meer gegadigden?

  Ken jij nog meer koptelefoons die meteen in het oog springen? Heb je er zelf één in je bezit en wil je hem graag met de wereld delen? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.