iPhone data besparen - met deze vijf tips bespaar je internet!

  We gebruiken onze smartphone tegenwoordig voor alles: navigeren, berichtjes sturen, spelletjes en ga zo maar door. Het is dan ook niet gek dat je databundel er soms zo snel doorheen gaat. Met deze vijf tips doe jij langer met je bundel: iPhone data besparen doe je zo!

  5. Toegang geven per app

  Je kan in je iPhone per app aangeven of deze je data mag verbruiken of niet. Dit doe je door naar je instellingen te gaan en te klikken op "Mobiel netwerk". Hier krijg je een lijst te zien van al je apps en kan je aangeven welke apps wel en geen data mogen verbruiken. Hier zie je ook een overzicht van hoeveel MB's alle apps verbruiken: heel handig en je krijgt een goed inzicht van welke apps het meeste internet verbruiken.

  Zo is het dus slim om apps zoals Spotify, Netflix en YouTube geen toegang te geven tot je data. Ook mobile games slurpen internet. Dit komt door de advertenties die tussendoor afspelen. Het is dus ook slim om deze uit te zetten.

  4. Schakel Wifi-assistentie uit

  iPhone heeft de standaard functie dat je data bijspringt wanneer de Wi-Fi te zwak is. Dit gebeurt dan zonder eerst te vragen om toestemming, dus als dit gebeurt heb je meestal niet door dat je niet op de Wi-Fi zit maar op je data. Heel zonde, maar deze functie kan je dan ook uitschakelen. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar je instellingen
  • Ga naar "Mobiel netwerk"
  • Scroll naar onder tot "Wifi-assistentie"
  • Sleep het balkje naar links

  3. iPhone data besparen per app

  Je kan dus apps simpelweg geen toegang meer geven tot je data, maar veel apps bieden zelf ook een "Databesparing"- functie aan. Voorbeelden van apps die dit doen zijn Snapchat, Instagram en Spotify. Je kan deze modus inschakelen in de instellingen van de app zelf.

  Zo moet je bij Snapchat klikken op snaps voordat ze vanzelf downloaden en hetzelfde geldt voor de stories van Instagram. In de databesparing-modus laat Spotify geen nummers meer zien die je niet offline beschikbaar hebt. Ook via WhatsApp kan je data besparen door in te stellen dat foto's en video's niet meer automatisch downloaden. Dat scheelt!

  We hebben nog veel meer tips voor Snapchat naast deze databesparing-tip. Bekijk hier de 5 beste Snapchat tips!

  2. Gebruik Wifi waar mogelijk

  Misschien voor de hand liggend, maar wel heel belangrijk: maak zo vaak mogelijk gebruik van de hotspots om je heen. Als je op een WiFi netwerk zit, wordt je data tijdelijk uit gezet en dat scheelt je weer een hoop MB's. Zeker als je veel gebruik maakt van Youtube en Netflix.

  Tegenwoordig kan je op straat bijna overal wel Wifi vinden: restaurants, winkelcentra en andere openbare ruimtes. Sommigen werken beter dan anderen, maar als je data wil besparen is dit wel de meest voor de hand liggende optie. Let er dan wel op dat je niet apps met gevoelige gegevens gebruikt, zoals bank-apps. Onbeveiligde openbare Wifi netwerken kunnen namelijk het doelwit worden van hackers die zo je gegevens stelen.

  Youtube en Netflix zijn echte slurpers van je databundel. Gelukkig kan je series downloaden en offline kijken. Bekijk hier onze top 10 series om onderweg te kijken!

  1. Sluit apps af die je niet gebruikt

  Dit is iets wat veel mensen niet weten: apps die je open hebt staan maar niet gebruikt, maken alsnog gebruik van je data. Heel zonde, want je gebruikt de apps niet. Op apps zoals Instagram en Facebook worden de nieuwe berichten dan automatisch geladen: logisch dat de bundel er dan zo snel doorheen is. Daarom is het dus slim om ze af te sluiten en dit doe je als volgt:

  • Klik twee keer op de home-knop
  • Alle openstaande apps verschijnen
  • Je kan scrollen en apps afsluiten door omhoog te vegen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.