Beste simulator games 2018 - Deze simgames komen er nog aan!

  Kun jij het ook niet laten om de volledige controle te nemen over wat dan ook? Dan vind je simulator games waarschijnlijk leuk. Hier kijken we vooruit naar de beste simulator games 2018 die je dit jaar nog kunt spelen.

  5. Anno 1800

  Al twintig jaar lang is de Anno serie onder ons. Een hele nette prestatie die mede mogelijk wordt gemaakt door het feit dat ieder deel in de franchise een andere tijdsperiode verkent. Anno 1800 speelt zich niet heel verrassend af rond het jaar 1800 tijdens de start van de industriële revolutie. Een verademing voor fans die na twee futuristische delen weer terug kunnen naar ‘de goede oude tijd’.

  Met Anno 1800 weet je dat je een soliede stedenbouwsimulator voorgeschoteld krijgt. Je kunt in je eentje een verhaalmodus doorlopen of de game spelen in de klassieke Anno multiplayer modus. Lukt het jou om een succesvolle maatschappij op te zetten in deze interessante periode?

  Anno 1800 is ondertussen uitgesteld naar 26 februari 2019.

  4. Satisfactory

  Tijdens de PC Gaming Show op E3 2018 kwam onder meer een trailer voorbij voor Satisfactory. In deze game verken je een planeet en probeer je de best mogelijk fabriek te designen. Hierbij maak je gebruik van vele lopende banden om grondstoffen van A naar B te krijgen. Met een beetje moeite kun je een complex netwerk maken van banden om de boel te automatiseren.

  Wat Satisfactory zo cool maakt, is dat je een keer niet van bovenaf neerkijkt. Je wordt regelrecht op de planeet gedropt en ziet alles in first-person. Je kunt de wereld onderzoeken op zoek naar nieuwe grondstoffen en levensvormen. Satisfactory is speelbaar met 1 tot 4 personen.

  Een precieze releasedatum is er nog niet naast een ‘coming soon’ berichtje. De volledige game zal voorafgegaan worden door een openbare alpha, waardoor je dus nog sneller dan “soon” met de game aan de slag kunt. Voorlopig verschijnt Satisfactory enkel voor PC, maar een toekomst op consoles wordt niet uitgesloten door ontwikkelaar Coffee Stain.

  3. Mr Prepper

  Wanneer de overheid in een totalitarisme verandert, kun je maar beter goed voorbereid zijn en dat is waar Mr Prepper om draait. Onder je eigen huis ga je aan de slag om een bunker te bouwen waar je de rest van je leven kunt doorbrengen. Bouw een broeikas en moestuin om eten te kweken en knutsel zelfs een raket in elkaar om uiteindelijk te ontsnappen.

  Het bouwen van een bunker en gereedschappen is maar een deel van Mr Prepper. Je kunt bijvoorbeeld met je buren grondstoffen ruilen. En pas op voor de geheime politie die regelmatig zal aankloppen aan je deur om te controleren dat je niets verdachts aan het doen bent.

  Mr Prepper zal in het laatste kwartaal van dit jaar verschijnen voor PC. Nog even geduld dus, maar dan heb je in ieder geval genoeg tijd om je voor te bereiden.

  2. Two Point Hospital & Project Hospital

  Altijd al geïnteresseerd in ziekenhuizen, maar nooit zin gehad om een management of medische opleiding te volgen? Dan kun je eind dit jaar nog terecht bij Two Point Hospital en Project Hospital. Deze twee games vertrouwen jou een ziekenhuis toe en het is aan jou om daar succesvolle bedrijven van te maken. Dat begint met het bouwen van een werkend ziekenhuis, waar je al snel personeel voor moet inhuren om ziektes te verhelpen.

  De twee games delen een thema, maar hebben een totaal andere aanpak. Two Point Hospital brengt een bizar gevoel voor humor met zich mee, waardoor de game veel aantrekkelijker is voor nieuwelingen van het simgenre. Project Hospital kiest een meer serieuze aanpak, waarbij je wat meer met je neus in de menuutjes moet duiken om alles perfect werkend te krijgen. Op de afbeeldingen hierboven en hieronder zie je al meteen het verschil in stijl dat de twee games hanteren.

  beste simulator games 2018 two point hospital

  Project Hospital zal komende herfst verkrijgbaar zijn voor PC. Two Point Hospital heeft voorlopig enkel nog een 2018 aanduiding voor zijn PC-release. Beide sims verdienen een plekje tussen de beste simulator games 2018 die nog uit moeten komen.

  1. Tropico 6 - de topper van de beste simulator games 2018

  Het is alweer een paar jaar geleden dat Tropico 5 voorbij kwam en inmiddels zitten wij al ongeduldig te popelen om eindelijk weer een dictator te zijn in diens opvolger: Tropico 6. El Presidente is terug en dit keer neemt hij de controle over een complete eilandengroep. Je zult dus meerdere steden moeten onderhouden op verschillende eilanden.

  Het bouwen en onderhouden van de steden is nog uitgebreider dan voorheen. Je kunt daarbij teams de hele wereld over sturen om monumenten te stelen voor je eigen domein. Naast het bouwen van steden moet je ook enkele politieke aspecten van het dictator zijn in de gaten houden. Zo moet je onder andere verkiezingstoespraken houden om de mensen gerust te stellen.

  Tropico 6 komt later dit jaar nog uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Een precieze releasedatum is er nog niet. Wel weten we dat Tropico 6 een multiplayer zal bevatten waardoor je met vier personen samen of tegen elkaar kunt spelen.

  Anno 1800

  Verkijgbaar vanaf 16 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.