Top 5 iOS 10.3 updates - Wat zijn de belangrijkste?

  De beta van iOS 10.3 is al een tijdje beschikbaar en de nieuwe versie van het besturingssystemen van Apple brengt de nodige updates met zich mee. Wat zijn de vijf belangrijkste iOS 10.3 updates?

  5. Apple ID profiel is veranderd

  Het Apple ID heeft een nieuwe plek gekregen in het instellingenmenu. Hier kun je gemakkelijk alle informatie vinden over je account. Als je op je profiel drukt, kun je toegang krijgen tot je iCloud, App Store en Family Sharing informatie. Op die manier heb je een snel en handig overzicht van alle Apple-producten die gelinkt zijn aan de accounts.

  Je moet nog wel steeds inloggen in de 'Vind mijn iPhone' app om toegang tot alle informatie te krijgen. Maar de nieuwe manier zorgt ervoor dat je niet door alle instellingen van de diensten moet zoeken naar de informatie.

  4. Zwevend iPad toetsenbord

  Op nummer vier in de top 5 iOS 10.3 updates staat het zwevende iPad toetsenbord, dat je kan gebruiken met slechts één hand. Ondanks dat deze nieuwe feature niet toegankelijk is in de beta, zijn ontwikkelaars erachter gekomen dat de iPad-gebruikers het binnenkort kunnen gebruiken. Een voorbeeld van het toetsenbord is te zien in deze tweet.

  Met de mogelijkheid om het virtuele toetsenbord met één hand te bewegen, heb je de andere hand vrij om overige dingen te doen. Apple heeft nog niet officieel gereageerd op deze update.

  3. Het weer in Maps

  De nummer drie in de top 5 iOS 10.3 updates is de toevoeging van het weer in Maps. De update voegt een klein weericoontje toe, rechtsonderin het scherm van Maps. Daarop kun je aflezen of je de regen ingaat, alleen maar wolkenvelden treft of de zon opzoekt. Een kleine update, maar het kan op sommige momenten zeer handig uitpakken.

  Ga je voor langere tijd naar een bepaalde locatie? Maak dan gebruik van de 3D Touch op het weericoontje en je krijgt de weersvoorspelling van een week te zien. Je kunt natuurlijk ook gewoon de normale weerapp openen in een nieuw scherm.

  2. Overzicht gebruik iCloud

  De nummer twee in onze top 5 iOS 10.3 updates is vooral zeer handig voor mensen die veel gebruik maken van de iCloud. Met de aankomende update kun je namelijk in één oogopslag zien waar jij je iCloud opslag voor gebruikt. Dit doe je door slechts te klikken op de iCloud optie in de profielsectie. Als je dat doet, zie je een grafiek waar je makkelijk de veelvreters van je opslag kunt aflezen.

  Ook krijg je met deze nieuwe feature een suggestie van Apple onder je profiel. Volgens geruchten zal Apple regelmatig suggesties geven om jouw apparaat beter te laten presteren. Deze suggesties zijn slechts bij enkele ontwikkelaars opgedoken en niet bij allemaal. Het blijft daardoor een gerucht.

  1. 'Vind mijn AirPods'

  De draadloze oordopjes van Apple zijn klein en hebben geen kabels aan zich hangen, dit is natuurlijk tof, maar helaas raken de oordopjes hierdoor wel sneller kwijt. Apple beseft dat ook en schiet de naar AirPods zoekende gebruiker te hulp. In de Vind mijn iPhone app kun je binnenkort ook naar je oordoppen zoeken. Dit zal waarschijnlijk een hoop irritatie en muziekloze treinreizen schelen, en daarom staat 'Vind mijn AirPods' met stip op één in onze top 5 iOS 10.3 updates.

  In de nieuwe update zullen de AirPods in de lijst van gelinkte apparaten komen te staan. Daar druk je op om de laatste bekende locatie te zien. Onderaan heb je de optie om de AirPods een geluidje af te laten spelen, op die manier kun je de oordopjes veel makkelijker zoeken. Als je er één hebt gevonden, kun je die op stil zetten en doorzoeken naar de tweede. Dat voorkomt verwarring.

  Aan de nieuwe iOS 10.3 feature zitten nog wel wat haken en ogen. Zo kunnen de AirPods alleen gevonden worden als deze niet worden opgeladen en moeten ze binnen BlueTooth-bereik zijn van een iOS-apparaat die verbonden is aan jouw iCloudaccount

  Welke van de iOS 10.3 updates vind jij het meest interessant? Laat het weten in de reacties.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.