5 dingen die je moet weten over Nier Automata gameplay

Article
zaterdag, 11 maart 2017 om 12:00
xgn google image
Nier Automata is een game die een beetje wordt ondergesneeuwd door enorme titels als Horizon: Zero Dawn en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Maar is Nier Automata misschien wat voor jou? Ontdek het in 5 dingen die je moet weten voordat over Nier Automata gameplay.

5. Er zit een aantal duizend jaar tussen Nier en Nier Automata

De originele Nier werd met gemengde gevoelens ontvangen en verkocht dan ook niet heel spectaculair. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je de originele game niet gespeeld hebt. Dat is gelukkig geen probleem als je Nier Automata wilt spelen, want de game speelt zich af duizenden jaren na de gebeurtenissen in de originele Nier.
De wereld is ondertussen overgenomen door robots, die gestuurd zijn door een buitenaards ras. De mensheid is noodgedwongen gevlucht naar de maan en in een poging om de aarde terug te winnen, hebben ze het YoRHa-programma opgesteld. Androïden worden vanuit een speciaal ruimtestation naar de aarde gestuurd om langzaam maar zeker de dominantie van de robots te overwinnen, en jij speelt de rol van één van deze androïden, 2B op precies te zijn.
Fans van het origineel zijn niet helemaal vergeten, want er zitten een paar personages in die wederkeren en er zitten natuurlijk de nodige Easter Eggs in. Toch is het niet nodig om Nier gespeeld te hebben, als je wilt genieten van Nier Automata.
107238

4. Platinum Games is deze keer de ontwikkelaar

Het grootste kritiekpunt van de originele Nier was de gameplay, die veelzijdig was, maar nergens echt in schitterde. Bedenker Yoko Taro heeft daarom voor Nier Automata de hulp ingeroepen van de Japanse ontwikkelaar Platinum Games, die eerder al verantwoordelijk was voor actievolle titels als Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance en Vanquish. Platinum Games heeft een reputatie opgebouwd als één van de beste ontwikkelaars op het gebied van vlotte en soepele vechtsystemen en met Nier Automata stelt ze zeker niet teleur.
Net zoals in het origineel wordt je getrakteerd op een hoop verschillende soorten gameplay, dankzij de vele wisselingen van perspectief. Zo kan de gameplay plots veranderen naar een sidescroller, platformer of twin stick-shooter, maar in elk perspectief blijft de actievolle en reactionaire gameplay van Platinum Games hoog in het vaandel staan. Je moet goed je ogen open houden om aanvallen te ontwijken en dat wordt beloond door middel van verwoestende aanvallen.
Ben je bekend met de gameplay van andere Platinum Games en kan je daar van genieten, dan ben je ook aan het goede adres met Nier Automata. De actievolle gevechten, gekoppeld met de unieke wereld van Yoko Taro is een gouden combinatie.
107239

3. Laat je niet verrassen door de ‘schattige’ robots

Tijdens het spelen van Nier Automata kom je tegenover een hele hoop robots te staan. Een ontelbare hoeveelheid zelfs, want alle vijanden in de game zijn van de mechanische variant. Maar laat je niet verrassen door de ogenschijnlijk schattige voorkomens van de robots, want er zit een bizarre gruwelijkheid achter de rode lichtjes die dienen als ogen.
Zo kom je in gebieden waarbij het kippenvel op je armen komt te staan, zoals een pretpark gevuld met extreem blijde robots, terwijl je ondertussen weet dat ze op elk moment kunnen veranderen in moordmachines. Of een baas die verslagen androïden gebruikt als poppen om jou en je collega’s in de val te lokken. Hoe verradelijk lief ze ook lijken, blijf altijd op je hoede als het gaat om de koddige robots in Nier Automata.
107240

2. Chips installeren... en deïnstalleren

Omdat je in Nier Automata met een androïde speelt, heb je als het ware toegang tot een levende computer. Zo heb je in de game wifi nodig om je voortgang op te slaan (geen zorgen, je hoeft niet altijd online te zijn) en je kan chips gebruiken om 2B naar jouw smaak aan te passen.
In Nier Automata vind je chips in de wereld zelf of je kan ze kopen van handelaren die zich bij de rebellen hebben aangesloten. Zo kun je meer schade aanrichten, sneller rennen, meer schade verduren van afstandsaanvallen en ga zo maar door. Voor die geavanceerde chips heb je maar beperkt ruimte en die verlies je ook als je het loodje legt, maar 2B heeft daarnaast toegang tot haar basischips die ze altijd bij zich draagt.
De basischips bestaan uit alle beginfuncties in de game, zoals het weergeven van je levensbalk of de mogelijkheid om de lock-on-functie te gebruiken. Als je wilt kan je al deze functies uitzetten, waardoor je zelf restricties kan bepalen. Pas wel op, want als je de hoofdchip eruit trekt dan zal 2B ter plekke overlijden. En ja, we weten dat je het sowieso een keer gaat proberen.
107241

1. Nier Automata gameplay is voor gamers van elk niveau

Een diepgaand en reactionair gevechtsysteem, de mogelijkheid om het nog moeilijker voor jezelf te maken door alle HUD-elementen uit te schakelen en dodelijke en verradelijke robots. Nier Automata klinkt als een pittige game en dat is het zeker ook, je handje wordt meteen losgelaten en je moet zelf zien te overleven in de post-apocalyptische wereld. Maar maak je geen zorgen, aan alles in gedacht.
Er zijn ook games die de Nier-games spelen voor het verhaal en helemaal geen zin hebben om eindeloos te vechten, enerzijds omdat ze het niet kunnen of anderzijds omdat het niet in hun straatje ligt. Daarom heb je de mogelijkheid om op de makkelijkste moeilijkheidsgraad een setje chips te installeren, die je helpen met het vechten. Zodra je op de lock-on-knop drukt zullen de geïnstalleerde chips het werk doen en val je automatisch aan en ontwijk je aanvallen, je moet alleen nog zelf bewegen.
Ben je dus bang dat je nooit alle eindes van Nier Automata zal bereiken door de hoge moeilijkheidsgraad, maak je geen zorgen en geniet van het verhaal. Niemand zal je er raar op aankijken.
Ben jij van plan om Nier Automata te gaan halen? Zo ja, laat het weten in de comments en laat meteen weten wat voor jou de reden is geweest om de game te halen.