Top 5 Horror remakes - Een herkansing waard

Article
zaterdag, 04 november 2017 om 9:06
xgn google image
Wij nemen een kijkje naar de top 5 horror remakes. Dit zijn vijf remakes van horrorfilms die wel een kijkje waard zijn. Vaak zijn remakes niet van hetzelfde niveau als het origineel, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Deze vijf remakes wisten het origineel eer aan te doen!

5. Evil Dead (2013)

We beginnen deze lijst van horror remakes met Evil Dead. Een remake van The Evil Dead die verscheen in 1981. De originele film is een klassieker, geregisseerd door Sam Raimi (die later de bekende Spider-Man trilogie zou regisseren). Maar toch wist deze nieuwe Evil Dead angst aan te jagen bij een nieuwe generatie.
Evil Dead volgt een soort gelijk verhaal als het origineel. Vijf vrienden gaan kamperen in een afgelegen huisje in het bos en vinden daar een mysterieus boek. Waarschuwingen tonen dat je het boek niet hardop mag voorlezen. Wanneer dit toch wordt gedaan, komt er een kwaadaardige identiteit tevoorschijn die bezit neemt van Mia (Jane Levy).
Evil Dead bevat liters bloed en is angstaanjagend voor iedereen die niet tegen geweld kan. Armen worden afgehakt en zelfs een tong wordt met een mes in tweeën gesneden. Evil Dead is shockerend, maar op alle juiste manieren. Een film die zijn plaats zeker verdient binnen de Evil Dead franchise.
120229

4. The Fly (1986)

De eerste klassieker die je gaat tegenkomen op onze lijst met horror remakes. The Fly is geregisseerd door David Cronenberg en is een remake van de gelijknamige film uit 1958. De originele film werd al gezien als een succes, maar het feit dat The Fly (1986) deze film wist te overtreffen, is een merkwaardige prestatie.
In The Fly volgen we wetenschapper Seth Brundle (Jeff Goldblum). Brundle heeft een machine bedacht die voorwerpen kan teleporteren van de ene plek naar de andere. Wanneer één van zijn experimenten fout gaat, merkt Brundle dat hij begint te veranderen in een soort mens-vlieg monster.
Deze vernieuwde versie van The Fly wordt door velen gezien als de beste versie van het verhaal en een echte klassieker. Dit komt mede dankzij de praktische effecten die na al deze jaren nog steeds geloofwaardig overkomen! Er gaan al geruchten rond dat Hollywood weer een nieuwe Fly remake wil maken. Alles hierover lees je in onze lijst met de acht remakes die totaal overbodig zijn.
120233

3. Dawn of the Dead (2004)

We trappen deze top drie horror remakes af met Dawn of the Dead. Een remake van de gelijknamige klassieker door horrorlegende George A. Romero. Deze Dawn of the Dead remake bevat namen die nu bekend zijn in het superhelden genre. Zo is de film geregiseerd door Zack Snyder (Batman v Superman: Dawn of Justice) en is de film geschreven door James Gunn (Guardians of the Galaxy).
In Dawn of the Dead volgen wij een groep mensen die de zombie-uitbraak moeten overleven in een winkelcentrum. Deze vernieuwde Dawn of the Dead koos ervoor om een andere richting op te gaan dan het origineel. Zo zijn de zombies in deze film razendsnel, terwijl de zombies in het origineel traag op je af kwamen lopen. Dawn of the Dead bevat een paar leuke knipoogjes naar de originele film, maar werkt verrassend genoeg ook prima als losstaande film.
Soms is een exacte kopie maken van het origineel geen goede richting om te kiezen. Dit laat Dawn of the Dead perfect zien. Een film die respect toont voor het origineel, maar toch nieuwe beslissingen durft te maken. Een gewaagde keus.
120239

2. The Ring (2002)

The Ring is een apart geval binnen deze lijst met horror remakes. Zo is The Ring geen remake van een Amerikaanse film, maar van een Japanse film. De originele Japanse film ging door het leven onder de naam Ringu en kwam uit in 1998. Regisseur Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) nam het op zich om een Amerikaanse versie van het verhaal te maken.
The Ring gaat over journalist Rachel Keller (Naomi Watts) die wordt gevraagd om de mysterieuze omstandigheden betreffende de dood van een meisje te onderzoeken. Uiteindelijk is alles terug te traceren naar één voorwerp: een merkwaardige videotape. Wanneer je de videotape hebt gekeken, zal je worden opgebeld en krijg je te horen dat je over zeven dagen doodgaat. Samara komt je halen...
The Ring is trouw aan het origineel en weet zorgvuldig spanning op te bouwen. De akelige sfeer die wordt gecreëerd staat centraal. Combineer dit met een mysterie die jouw interesse volledig weet te grijpen en je hebt alle ingrediënten voor een angstaanjagende horrorfilm.
120241

1. John Carpenter's The Thing (1982)

We sluiten onze lijst van horror remakes af met John Carpenter's The Thing. Deze film zit in een grijs gebied als het gaat om remakes, maar toch konden wij de film niet weglaten van onze lijst. The Thing is namelijk een losse remake van de film The Thing from Another World uit 1951. Beide films zijn gebaseerd op het boek Who Goes There? van auteur John W. Campbell.
In The Thing infiltreert een buitenaards wezen een onderzoeksstation op Antarctica. Dit wezen kan de vorm aannemen van elk levend organisme. Dit zorgt ervoor dat de bemanningsleden allemaal paranoïde worden en dat iedereen elkaar begint te wantrouwen. Want, wie is op dit moment 'The Thing'?
The Thing is een stuk trouwer aan de gebeurtenissen uit het boek en wordt gezien als een cultklassieker. Vanwege het succes van The Thing kregen we in 2011 een prequel. Deze film, die ook The Thing heette, speelde zich af voor de gebeurtenissen uit The Thing van 1982.
Dankzij de make-up & praktische effecten, die nog steeds indruk weten te maken, en een goede cast met onder andere Kurt Russel, is The Thing de horror remake die je absoluut gezien moet hebben.

Wat vinden jullie de beste horror remakes?

Dit was onze lijst van horror remakes. We vroegen ons af van welke horror remake jullie fan zijn? Of kan een remake nooit tippen aan het origineel? Laat je horen in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties