Chris Roe, de manager van George Romero maakte het nieuws officieel bekend de volgende verklaring:

''De legendarische filmmaker George A. Romero is overleden op zondag 16 juli, luisterend naar de muziek van The Quiet Man op de achtergrond, één van zijn lievelingsfilms. Hij was omringd door zijn vrouw, Suzanne Desrocher Romero en zijn dochter Tina Romero. George is vreedzaam gegaan in zijn slaap, na een kort maar agressief gevecht met longkanker.

Hij laat zijn geliefde familie en vele vrienden achter. De films die George A. Romero achterlaat zullen voor altijd blijven voortbestaan door zijn vele fans''.

'Koning van de nachtmerrie' George A. Romero overleden

George A. Romero staat bekend om zijn zombiefilms. Hij begon zijn carrière met Night of the Living Dead (1968). Deze film wist het zombiegenre nieuw leven in te blazen. Night of the Living Dead was zo populair, dat Romero er een hele franchise van wist te maken, bestaande uit:

  • Dawn of the Dead (1978)
  • Day of the Dead (1985)
  • Land of the Dead (2005)
  • Diary of the Dead (2007)
  • Survival of the Dead (2009)

Al deze films waren ook geregisseerd door George A. Romero. Zijn eerste drie films waren zelfs zo populair dat ze een remake hebben gekregen. In 1990 kwam de eerste Night of the Living Dead remake, met een tweede 3D remake in 2006.

Dawn of the Dead zag in 2004 een remake, geregisseerd door Zack Snyder (Batman v Superman: Dawn of Justice). Als laatste kwam er een nieuwe versie van Day of the Dead in 2008. Deze film was geen complete remake, aangezien er maar een paar ideeën van het origineel werden gebruikt.

In de toekomst moet er een nieuwe film uitkomen, genaamd Night of the Living Dead: Origins. Deze film zal geschreven en geregisseerd worden door de zoon van George A. Romero: G. Cameron Romero.