Top 5 hoogtepunten van de EA persconferentie gamescom

Article
dinsdag, 16 augustus 2016 om 22:41
xgn google image
Op gamebeurzen draait het, naast het spelen van nog uit te komen games, maar om één ding voor een gamer: de persconferenties. Zo ook op Gamescom, waar zojuist de grande dame der persconferenties heeft plaatsgevonden: die van EA. In deze special lees je de top 5 hoogtepunten van de EA persconferentie Gamescom 2016!
De show van EA van dit jaar was wel iets anders dan in de voorgaande jaren. In plaats van een vlotte persconferentie werd er meer een livestream gehouden van meerdere uren. Daarin kwamen echter genoeg games voor bij, waarbij elk een flinke tijd aan bod kwam. De hoogtepunten hiervan lees je hier.

5. NHL 17 verwelkomt nieuwe modus

Na jaren is er eindelijk geluisterd naar een veelgevraagde modus vanuit de community door EA: World Cup of Hockey is de nieuwe modus die werd onthuld tijdens de livestream. In de modus kun je voor het eerst aan de slag met alle internationale teams op het WK, en wat is er nou nog spannender dan spelen in het team van het land waar je vandaan komt?
Voor het eerst is het mogelijk om de ijshockeywedstrijd der ijshockeywedstrijden te spelen: Canada tegen de Verenigde Staten. Wie ga jij kiezen? Er werd ook bekend gemaakt wanneer je die keuze kunt maken: vanaf 13 september ligt NHL 17 in de winkels.
96191

4. Marco Reus wandelt binnen voor een potje FIFA

Tijdens de FIFA presentatie was er een behoorlijke verrassing die plaatsvond voor onze ogen. Toen op een gegeven moment één van de presentatoren, die enorm fan is van coveratleet Marco Reus, diezelfde Reus in een pakketje krijgt, komt hij doodleuk binnenwandelen met drie gesigneerde shirts voor beide presentatoren en muziekproducent Zedd.
Vervolgens spelen ze samen het eerste twee tegen twee potje van FIFA 17 en het blijkt dat Marco Reus niet alleen een geweldige speler is op het echte veld in de Bundesliga, maar ook op de virtuele velden een aardig wedstrijdje FIFA kan spelen.
96192

3. Titanfall 2 laat Amped Hardpoint zien en kondigt MP Tech Test aan

Tijdens de Titanfall 2 presentatie werd een multiplayerpotje tussen een aantal bekende Youtubers en Twitch-streamers aan ons voorgeschoteld waar de modus Amped Hardpoint werd gespeeld. Het doel van deze modus is om zoveel mogelijk punten te verzamelen door middel van het veroveren van capture points.
Echter, als je in een veroverd gebied blijft en dat verdedigt, dan gaan je punten keer twee. Dit vereist subliem samenspel in je team, omdat iedereen een eigen taak heeft tijdens het verdedigen van het gebied.
Tevens werden er twee weekenden aangekondigd waarop de multiplayer aan een technische test wordt onderworpen. De soort van bèta is voor iedereen toegangelijk en zal beschikbaar zijn tussen 19 en 21 augustus en 26 en 28 augustus. Dit zal voor velen de eerste aanraking worden met de multiplayer van Titanfall 2 en het zal dus ook volle vak worden tijdens de twee weekenden.
96193

2. FIFA 17 toont enorme vernieuwingen in Ultimate Team

Tijdens het FIFA-segment van de persconferentie werden er een aantal totaal nieuwe onderdelen geïntroduceerd: Squad Building Challenges, FUT Champions, The Ones to Watch Squad en een FIFA wereldkampioensschap waar een prijzenpot van 1,3 miljoen dollar te verdelen valt.
We beginnen met Squad Building Challenges. Deze sub-modus in FUT gaat eigenlijk precies zo in zijn werk als je zou denken: je kunt kiezen uit een aantal challenges om teams te bouwen, oplopend in moeilijkheidsgraad, en als je die challenge voltooit krijg je een beloning. Deze beloningen kunnen hoog uitvallen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de challenge. Dit idee kan een zeer vermakelijke toevoeging zijn aan FUT, en wij kunnen dan ook niet wachten tot we ermee aan de slag kunnen.
FUT Champions is competitive gaming meets FUT: door middel van het winnen van online wedstrijden en toernooien kun je je kwalificeren voor de weekend league, waar je kunt spelen voor rewards waarvan je slechts kunt dromen. Onder andere Jumbo packs en tot aan 250.000 coins kun je verdienen als je goed speelt in de weekend league. En als je zelfs in de weekend league domineert, waar je speelt tegen de beste spelers op aarde, dan kun je misschien meedingen naar de prijzen in de FIFA Interactive World Cup, waar een prijzenpot van een whopping 1,3 miljoen dollar wordt verdeeld.
Als uitsmijter van de FIFA-presentatie werden er nog twee dingen geïntroduceerd. Eerst werden er nog even 10 nieuwe legends aangekondigd, waaronder Marc Overmars en Rio Ferdinand, en daarna werd The Ones to Watch Squad nog even genoemd. Dit is een team, waarvan de leden nog onbekend zijn, dat gedurende het jaar upgrades gaat krijgen als een speler uit de Squad een In-Form kaart krijgt in het TOTW.
FIFA 17 komt uit op 29 september, en wij kunnen niet wachten om met de game aan de slag te gaan.
96194

1. Battlefield 1 vervult onze harten met hunkering

Toch wel het paradepaardje op deze gamescom: Battlefield 1. Helemaal tot het laatst bewaard door EA, maar het was het wachten waard. In een prachtige trailer, die je hierboven kunt bekijken, zien we een aantal nieuwe gameplayelementen die we nu meteen al willen spelen.
Je kunt in Battlefield 1 op paarden zitten, en vervolgens met een sabel inrijden op je tegenstanders en ze met hulp van je paard aan je zwaard kan rijgen. Tevens werd de gepantserde treinwagon getoond. Dat oorlogsspeeltje kan een echte game-changer zijn vanwege de vele wapens die het gebruikt, de mancapaciteit van maar liefst 6 man en de bepantsering waar amper doorheen te komen is.
Toen deze details waren verteld, werd een aankondiging gemaakt die ons hart een beetje sneller liet kloppen: vanaf 31 augustus kunnen we aan de slag met de bèta van Battlefield 1. En toen wij vervolgens het multiplayer gevecht zagen tussen Youtubers en Twitch-streamers, waren wij verknocht aan het old-school feeling en de grafische pracht en praal.
De gamescom trapt morgen officieel af. XGN.nl is erbij. Houd onze gamescom pagina in de gaten voor al het nieuws en tal van previews.

Populair Nieuws