Top 5 first-person shooter games 2016 - Intense actie!

  2016 heeft tal van pareltjes gebracht naar de wereld van de games. Ook binnen het first-person shootergenre zijn er diverse titels voorbij gekomen die het noemen waard zijn. De beste titels zijn opgenomen in een lijst en kun je lezen in deze top 5 first-person shooter games 2016.

  5. Call of Duty: Modern Warfare Remastered

  Dat Call of Duty dit jaar niet de grote winnaar op de shootermarkt is, is menig gamer niet ontgaan. De strijd tussen Battlefield 1 en de nieuwste Call of Duty was dit jaar hevig, en DICE is er globaal gezien met de winst vandoor gegaan. Toch mag de serie niet helemaal afgeschreven worden. Want naast het futuristische Infinite Warfare is er nog een Call of Duty die dit jaar is uitgekomen, en wel Call of Duty Modern Warfare Remastered.

  De klassieker uit 2007 is namelijk helemaal opnieuw opgebouwd en ziet er beter uit dan ooit tevoren. Fans van de oudere games uit de serie alsmede nieuwe fans kunnen op deze manier genieten van al het moois dat de game toen naar de wijde wereld bracht. Met een knallende singleplayer en een verslavende multiplayer is dit nog steeds, na negen jaar, zeker de moeite waard om op te starten.

  4. DOOM

  En van de ene bekende franchise springen we naar een andere bekende naam. DOOM kan gezien worden als misschien wel de kern van het shootergenre, en dit jaar bracht uitgever Bethseda die nostalgie weer terug op de markt. Ontwikkelaar ID Software is trouw gebleven aan die nostalgische waarden, maar verder is de shooter wel gemoderniseerd.

  Met bloedstollende graphics en razendsnelle schietactie kunnen fans van het genre helemaal losgaan op de planeet Mars. De vele demonen die het op jou gemunt hebben kun je op de meest brute manieren om het leven brengen, en de doldwaze singleplayer die dat oplevert is een echte aanrader. Hou je van liters bloed en krachtige wapens, dan is deze nummer vier op van de top 5 first-person shooter games 2016 het spelen meer dan waard.

  3. Titanfall 2

  En van Mars is het een kleine sprong naar de futuristische shooter Titanfall, die de derde plek op deze top 5 first-person shooter games 2016 op zich neemt. Gemaakt door de oud ontwikkelaars van Call of Duty voelt Titanfall 2 enorm vloeiend aan, en het tempo ligt enorm hoog. In tegenstelling tot het origineel bevat dit vervolg naast een verslavende multiplayer ook een singleplayer.

  Hierin speel je als piloot Jack Cooper, en samen met jouw Titan BT vecht je je een weg door de hordes vijanden die je tegenkomt. De diversiteit tijdens de paar uur durende achtbaanrit die volgt is groot, en je zult je dan ook kostelijk vermaken met de campagne van de game. Titanfall 2 mag niet ontbreken in je collectie, en een plaatsje in de top 5 first-person shooter games 2016 is het minste dat deze game verdient.

  2. Battlefield 1

  Battlefield werd al eerder in deze top 5 first-person shooter games 2016 genoemd vanwege de strijd die eind dit jaar gaande was met concurrent, en zoals nu te zien is heeft Battlefield 1 die strijd gewonnen. Het nieuwste telg in de serie reist terug in de tijd naar de Eerste Wereldoorlog, waarbij de kenmerkende actie van de franchise terug van weggeweest is.

  De grootse opzet van de mappen met maximaal 64 spelers die de boel onveilig maken, het is iets dat alleen in Battlefield-games te vinden is. Bovendien zorgt de Frostbite engine ervoor dat Battlefield 1 een van de mooiste games is die je momenteel kunt spelen. De immense schaal van de game tezamen met de overweldigende actie maken Battlefield 1 een van de top first-person shooter games van het jaar.

  1. Overwatch

  Hoewel 2016 een goed jaar was voor shooterfans. Toch kan er maar een game met het goud naar huis gaan, en de nummer een plek van de top 5 first-person shooter games 2016 is veroverd door Blizzards nieuwe IP: Overwatch. De cartooneske grafische stijl van de game zorgt ervoor dat de game erg kleurrijk oogt, en de vele karakters in de shooter hebben stuk voor stuk hun eigen persoonlijkheid.

  Al die kleine verhaaltjes zorgen ervoor dat Overwatch helemaal tot leven komt. En dat terwijl de kern van de game vrij simpel is. Met alleen een multiplayer en slechts een paar modi weet de game miljoenen gamers al maandenlang in hun greep te houden. Dit nieuwe succes van Blizzard is een van de hoogtepunten van 2016, en daarmee een terecht winnaar van de top 5 first-person shooter games 2016.

  Plants vs Zombies Garden Warfare 2

  Verkijgbaar vanaf 23 february 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.