Top 5 beste third-person shooter games 2016 - Er op los knallen

  Wie van schieten houdt in games heeft genoeg keuze gehad in 2016. Dit jaar kent een aantal solide shootergames, en in deze top 5 beste third-person shooter games 2016 komen de beste knallers voorbij. Zet je schrap, want deze lijst bevat alleen de beste games uit het genre.

  5. Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

  We beginnen de lijst met een knotsgekke game van uitgever Electronic Arts. Plants vs Zombies Garden Warfare 2 is een niet zo serieze shooter, waarbij een leger tuinplanten het opneemt tegen hordes zombies. Van origine is Plants vs. Zombies een mobiele game, en EA heeft in 2014 al laten zien dat dit concept als shooter ook prima werkt, toen het bedrijf met de originele Garden Warfare op de markt kwam.

  Plants vs Zombies Garden Warfare 2 borduurt verder op dit concept en voegt nieuwe karakters toe aan de game, samen met een singleplayer campagne en ondersteuning voor split-screen multiplayer. Bovendien kun je in dit vervolg ook zelf als Zombie aan de slag, wat weer nieuwe gameplay op tafel brengt. Plants vs Zombies Garden Warfare 2 hoort daarmee zeker thuis in de top 5 beste third-person shooter games 2016.

  4. Quantum Break

  De vierde plek wordt ingenomen door het met tijd spelende Quantum Break. Protagonist Jack Joyce is slachtoffer van een mislukt experiment op een universiteit en komt vast te zitten tussen bepaalde tijdzones. Hierdoor kan de man op bepaalde momenten de tijd stopzetten, of deze tot op zeker hoogte manipuleren. Tijdens het spelen krijg je steeds meer krachten om mee te spelen, en dat geeft Quantum Break een uniek twist.

  Daarnaast differentiëert de game zich door na elk hoofdstuk gameplay een stukje live-action beeldmateriaal voor te schotelen. Hierin maak je het verhaal van de game vanuit een ander perspectief mee, en afhankelijk van jouw keuzes tijdens het spelen verandert het verhaal mee. Deze unieke manier van gamen heeft ervoor gezorgd dat Quantum Break in de top 5 beste third-person shooter games 2016 terecht is gekomen.

  3. Tom Clancy's The Division

  Een andere grote shooter dit jaar kwam uit de hoed van Ubisoft. The Division bracht New York tot leven en schotelt je een open wereld voor die jij als speler vrij kunt verkennen. De wereldstad wordt geteisterd door een besmettelijke epidemie, en aan jou de taak om de mensen in de stad te helpen. Dit kun je in je eentje doen, maar tevens met maximaal drie anderen middels co-op. The Division combineert al het schietgeweld met een aantal diepgaandere role-playing game elementen.

  Zo hebben wapens allemaal verschillende statistieken die ervoor zorgen dat geen enkel wapen hetzelfde aanvoelt. Ook het aanbod aan speciale vaardigheden en gadgets is ruim, waardoor je als speler veel keuze hebt hoe jij een situatie wilt aanpakken. De grootse opzet van de game en de goede uitwerking daarvan zorgen er voor dat The Division niet mag missen in de top 5 beste third-person shooter games 2016.

  2. Gears of War 4

  In een top 5 beste third-person shooter games 2016 kan Gears of War natuurlijk niet ontbreken. Het origineel uit 2006 zette de standaard neer voor cover-based shooters, en met dit vierde deel is die basis alleen nog maar uitgebreider geworden. Met een actievolle campagne vol plottwisten, een uitdagende multiplayer en de terugkomst van de bekende Horde modus kan elke fan zijn hart ophalen met dit nieuwste deel.

  Daarbij speelt Gears of War 4 soepeler dan ooit tevoren. Ontwikkelaar The Coalition heeft met kleine aanpassingen aan de bestaande formule een waardig nieuw deel op de markt weten te brengen. Met al die content is de game dan ook een must-have voor elke Xbox One bezitter, en tevens een waardig lid van deze top 5 beste third-person shooter games 2016.

  1. Uncharted 4: A Thief's End

  Wellicht niet heel verrassend, maar wel geheel terecht wordt de eerste plek van deze top 5 beste third-person shooter games 2016 ingevuld door Uncharted 4 A Thief's End. Dit slotstuk voor de Uncharted-serie bracht niet alleen een spannend avontuur naar de PlayStation 4, maar wist ook de emotionele snaar te raken door de hechte band tussen Nathan en zijn broer onder druk te zetten.

  Uncharted 4 A Thief's End is een enorme achtbaanrit waarbij je je geen minuut verveelt. De vergelijking met Indiana Jones is snel gemaakt, met als enige verschil dat jij zelf de controle hebt over Nathan. Met prachtige graphics en superstrakke gameplay kan er moeilijk over getwijfeld worden dat Uncharted 4 de beste third-person shooter game van 2016 is.

  Plants vs Zombies Garden Warfare 2

  Verkijgbaar vanaf 23 february 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.