De top 5 E3 game releases voor 2017 - We kunnen niet meer wachten!

  Er zijn de laatste dagen ontzettend veel mooie titels voorbij gekomen op de E3. Van sommige weten we überhaupt niet wanneer ze komen. En dan heb je nog de titels waar we niet langer meer op willen wachten, maar die helaas pas in 2017 uitkomen. Die vind je in deze top 5 E3 game releases voor 2017.

  Er zit dus maar één ding op en dat is iedere dag vroeg naar bed, want zei je moeder dat vroeger niet altijd als je niet langer meer wilde wachten op iets speciaals? Helaas weten we inmiddels dat, dit niet de oplossing is om de titels uit deze top 5 E3 game releases voor 2017 eerder in handen te krijgen. Dus als enige zalf op de wond kan je deze special lezen met informatie over deze coole games. En verder gewoon hopen dat het snel 1 januari 2017 is.

  5. Horizon Zero Dawn

  Horizon Zero Dawn werd vorig jaar tijdens de E3 al aangekondigd. Dit jaar werd er weer een nieuw boekje open gedaan over de game die in ontwikkeling is bij het Nederlands Guerrilla Games. De ontwikkelaar, bekend van haar Killzone games, toonde tijdens de Sony conferentie meer beelden van haar nieuwe game en genre. De titel kijkt nog verder dan de postapocalyptische tijd van een Infinite Warfare, namelijk duizenden jaren na dato wanneer de mensheid bijna volledig is uitgestorven en we weer in stammen leven.

  In Horizon Zero Dawn zijn we weer jagers en verzamelaars zoals vroeger, maar niet om voedsel en vlees te verzamelen, maar robotonderdelen en vloeistoffen. Robots spelen namelijk een belangrijke rol in de prachtige omgeving die her en der nog overblijfselen van steden kent. Jij bent in deze wereld op zoek naar antwoorden over het verleden. Maar dit gaat natuurlijk niet zonder enig slag of stoot.

  Afgelopen week werden er via de Twitterpagina van Hermen Hulst, managing director van Guerrilla Games, nieuwe Horizon Zero Dawn screenshots gedeeld. Ze zagen er, net als alle andere beelden die we gezien hebben, uit om je vingers bij af te likken. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten tot het zover is, maar moeten helaas net als jij tot 28 februari van het nieuwe jaar geduld hebben. Je pre-ordert Horizon Zero Dawn hier voor je PlayStation 4.

  Release: 28 februari voor PlayStation 4.

  We hebben tijdens de E3 een Horizon Zero Dawn Preview gezien. Ben je nieuwsgierig, lees deze special dan vooral.

  4. Mass Effect Andromeda

  De nummer 4 van onze top 5 E3 game releases voor 2017 is Mass Effect Andromeda. We leerden deze week over de game dat we terug in de tijd gaan, naar de periode voor de eerste Mass Effect. Zo is de crew in Andromeda een stuk jonger en minder ervaren. Daarnaast speel je een ras dat nog niet in aanraking is gekomen met de nieuwe wereld.

  Je zou dus kunnen stellen dat jij de alien bent. Contact met andere rassen zal dus ook een stuk stroever verlopen dan dat je gewend bent van de game. Dit in combinatie met het feit dat je dus niet een ervaren soldaat bent, maar meer een broekie zegt ons dat een hele interessante game wordt. Zeker nadat afgelopen week de Mass Effect Andromeda trailer is onthuld.

  Mass Effect Andromeda zal namelijk op de Frostbite Engine gaan draaien. Dit betekent volgens EA dat de game er ontzettend strak uit moet gaan zien. We zien de extra tijd die ze voor deze toepassing nemen, dan maar even door de vingers. Mass Effect Andromeda is namelijk uitgesteld naar het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

  Release: Q1 van 2017 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  3. Resident Evil 7

  Resident Evil gaat terug naar haar roots! De survival horror setting is weer helemaal terug en het belooft spannender dan ooit te worden. We hebben de Resident Evil 7 demo al gespeeld en zijn ontzettend geschrokken! In letterlijke en figuurlijke zin, want wat was het eng, maar tegelijkertijd ook vet!

  We zijn weg van de zombie shooter elementen en gaan weer naar een low paced game, waarin overleven centraal staat. Het verhaal van de komende Resident Evil is nog geheim, maar de subtitel Biohazard doet wel enige vermoedens opborrelen. Het speelt zich af in het hedendaagse leven van Amerika. Verder maakte Capcom noch Sony iets bekend over de game.

  Dit gegeven is net zo duister als de game zelf. We kunnen dan ook niet langer meer wachten en willen de demo, die "Beginning Hour" heet het liefst keer op keer opnieuw spelen. De demo is ook voor jou speelbaar als je in het bezit bent van een PlayStation 4 en een PS Plus abonnement. Resident Evil 7 verschijnt als volledige game op 24 januari 2017 voor PlayStation 4.

  Release: 24 januari voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  2. For Honor

  Tijdens de Ubisoft persconferentie zagen we beelden van For Honor en wat zag het er gelikt uit. We maakten kennis met de eerste gameplay en zagen de oorlog tussen de vikingen, samoerai en ridders met eigen ogen. De drie groeperingen zijn na duizend jaar hersteld van hun onderlinge strijd. Reden dus om met hun aangesterkte legers opnieuw de battle aan te gaan.

  Spelers beleven deze hack and slash game alleen of met een vriend in de co-op versie. Samen inhakken op alles wat om je heen beweegt, heerlijk. In tegenstelling tot andere games uit dit genre heeft For Honor een compleet nieuw vechtsysteem dat ervoor moet zorgen dat het de game uniek maakt. Dit zogeheten Art of Battle systeem geeft jou de keuze om te bepalen wie je wanneer aanvalt en hoe je dit doet.

  Zo kun je jouw zwaard in de linker- of rechterhand houden en kan je met de joystick bepalen waar je dit wapen met betrekking tot je lichaam houdt. Op die manier kan je jezelf verdedigen, maar beter nog de zwakke plekken van de vijand beter observeren en doeltreffender raken. Er komt dus zoveel meer kijken bij een één tegen één gevecht dat deze game van een hele andere orde zal kunnen worden.

  Op 14 februari, Valentijnsdag, kan je heel abrupt een einde maken aan deze vredelievende dag als je op je Xbox One, PlayStation 4 of PC aan de slag gaat met For Honor

  Release: 14 februari voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  1. The Legend of Zelda Breath of the Wild

  De eerste dag van de Nintendo Tree House stond even in het teken van Pokemon Sun and Moon, maar het belangrijkste nieuws was natuurlijk The Legend of Zelda. Iedereen had dit al mijlenver aan zien komen, maar dat deed niets af aan alle pracht dat we hebben gezien. We leerden ook de subtitel kennen van de game: Breath of the Wild. Vrij vertaald; het ademen van de natuur, wat Nintendo daarmee bedoelt, werd ons al snel duidelijk.

  De gameplay die we zagen, zag er namelijk grafisch prachtig uit. Natuurlijk is Link terug, net als zijn trouwe paard Epona, maar de game kent ook een heleboel nieuwe features. Zo kan je met Link gebruik maken van de open wereld door middel van bepaalde technieken. Op deze manier kan je jouw vijanden het nakijken geven.

  Kortom het is Zelda zoals we dat kennen, maar het ziet er beter uit, het is groter, de game kent nieuwe features, er zijn meer mogelijkheden, meer, meer, meer. Oh ja, hadden we al gezegd dat er nieuwe wapens zitten in The Legend of Zelda Breath of the Wild? De game zal in 2017 verschijnen wanneer de nieuwe handheld van Nintendo, de NX, ook verschijnt. Geen geld voor een nieuwe console, niet getreurd, Breath of the Wild komt ook uit voor de Nintendo Wii U.

  Release: begin 2017 voor Nintendo Wii U en NX.

  Voor alle informatie omtrent het E3 evenement kan je terecht op onze E3 2016 pagina.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.