For Honor Gameplay Preview - Vikingen tegen samoerais!

Preview
donderdag, 23 juni 2016 om 11:38
xgn google image
For Honor was ook dit jaar weer speelbaar op de E3 in Los Angeles. Deze keer was het niet de multiplayer waarmee we aan de slag gingen, maar kregen we een voorproefje van de singleplayer. Benieuwd of dat een vette ervaring was? Lees hier meer over de For Honor gameplay preview!
Tijdens de E3 in 2015 kon onze Rox al aan de slag met de multiplayer van For Honor en zij was, licht uitgedrukt, zeer onder de indruk. Hoewel het nog even duurt voordat de game in de winkels ligt, hebben wij wel alvast even de singleplayer uitgeprobeerd. En we kunnen je vertellen: dat was zeker geen slechte ervaring.

Een terugblik op de gameplay

Het is alweer een jaar geleden dus misschien is het handig om iedereens geheugen even op te frissen. For Honor is namelijk geen simpele hack en slash game, maar vergt een hoop tactiek. Er zijn tijdens het vechten drie standaard posities waarin je verkeerd: links, rechts en boven. Vanuit deze posities blok je en val je aan.
Komt er een klap van rechts dan moet je snel naar die positie switchen om de klap te blokken. Vervolgens switch je bijvoorbeeld snel naar boven om een klap van bovenaf uit te delen en hoop je dat de tegenstander hem niet blokt. Nu zijn er natuurlijk ook zwakke A.I.-eenheden en daar kun je voor de afwisseling hersenloos op in beuken.

Ouderwets riddertje spelen

De eerste missie waarmee we aan de slag gingen komt uit het begin van het verhaal genaamd Lords of Cowards. Hierin spelen we een ridder die zijn kasteel moet verdedigen van een belaging. Je hakt je een weg door simpele grunts, halfbakken soldaten en echt uitdagende ridders. Je wisselt af tussen tactisch vechten en gewoon beuken.
Deze manier werkt goed doordat het erg vermoeiend kan zijn als je de hele tijd tactisch moet blokken en aanvallen. Af en toe wil je gewoon even een hoopje vijanden simpelweg neermaaien. De echte uitdaging kwam aan het einde van de missie. De leider van de tegenpartij wilde het één tegen één oplossen om levens te sparen.
Wij speelden natuurlijk de afgevaardigde ridder van onze kant en na een bloedstollend gevecht hadden we het kasteel verdedigd. Het vechten tegen dergelijke sterke ‘eindbazen’ was wel echt een uitdaging. Het kan zijn dat je wel wat power-ups nodig hebt, maar daarover verderop meer.

Tijd om hoofden te splijten!

Het tweede gedeelte van de speelsessie bevindt zich verderop in het verhaal. Hierin ging we met een leger Vikingen een basis vol samoerais aanvallen. Het ziet er in het begin heel vreemd uit om met een grote bijl op mensen met dunne zwaardjes in te slaan, maar het voelt wel echt heel lekker wanneer je hem in een samoerai z’n hoofd plant.
Halverwege de missie kwamen we een wel hele uitdagende samoerai tegen. Het leek meer op een sumoworstelaar eigenlijk en hij sloeg ons dan ook met één klap dood. Hoe moeten we hier dan voorbij komen? Hij is zo sterk! En toen kwamen we erachter dat je in For Honor ook heel goed gebruik kunt maken van je omgeving.
We beukten op hem in, tilde de dikke samoerai op onze schouder en renden op een muur vol met spikes af. Hoppa! Gespiesd bastard! Het is de combinatie van gebruikmaken van de omgeving, tactisch vechten en hersenloos hakken die For Honor enorm bevredigend maken.

Een helpende hand

We hadden het eerder al even over power-ups en nu is het tijd om daar eens wat dieper op in te gaan. Verspreid door het level kun je power-ups vinden. Je moet echt even stoppen om ze op te pakken, maar handig zijn ze zeker. De meeste voor de hand liggende is de Heal. Deze herstelt al je levenspunten wanneer je hem gebruikt.
Verder zijn er power-ups die bijvoorbeeld de snelheid waarmee je aanvalt verhogen of waarmee je een regen van pijlen kan inroepen om je te helpen. De power-ups kun je op elkaar stapelen dus je kunt ze ongegeneerd blijven oprapen zonder dat je er andere power-ups voor moet inleveren. Hadden we maar power-ups bij die dikke samoerai.
Als je voor een echte uitdaging wilt gaan, is het misschien leuker om geen power-ups te gebruiken. Ideetje Ubisoft? Een modus zonder power-ups? Hoewel het volledig herstellen van je levenspunten in sommige situaties wel erg handig kan zijn!

Een stukje eigen input

Niet geheel onbelangrijk is het feit dat je jouw personage wat meer uniek kunt laten aanvoelen. Je personage is volledig aanpasbaar. Je kunt kiezen of je een man of vrouw wil spelen en de uitrusting die je draagt kun je naar eigen wil veranderen. Dit is misschien minder relevant voor de singleplayer, maar evengoed tof.
Op sommige momenten wanneer je een vijand verslaat, gebeurt dat op een soort van filmische manier. Dan maakt die door jouw uitgeruste krijger het toch allemaal even mooier. Zoals gezegd: het zijn de kleine dingetjes bij elkaar opgeteld die For Honor tot een vette game maken. Dit kan haast niet meer fout gaan!

For Honor Gameplay Preview - Tactisch neerbeuken

De singleplayer van For Honor laat net als de multiplayer een goede indruk achter. Of je nu graag met Vikingen of ridders speelt, alles komt aan de beurt. De A.I. is uitdagend en vergt een tactische aanpak. Voor de minder gevorderde spelers zijn de power-ups ook een welkome toevoeging, maar het kan ook een leuke uitdaging zijn om ze niet te gebruiken.
For Honor komt op 14 februari 2017 uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Naast de normale editie is er ook nog een Deluxe Edition. Deze geeft drie extra helmversieringen, één executie-effect, een embleem en een Boost-pakket.

Populair Nieuws