Top 5 E3 2015 Fails - Wat er mis ging

Article
maandag, 29 juni 2015 om 12:00
xgn google image
De E3 2015 is alweer even voorbij en er zijn een heleboel mooie onthullingen geweest. Toch zijn er ook de nodige fails geweest op verschillende fronten. Wij hebben een mooie top 5 E3 2015 fails voor je op een rijtje gezet.

5. Nathan Drake weigert dienst

Tijdens de PlayStation persconferentie zijn er een heleboel toptitels onthuld. Er waren een aantal mooie verrassingen, zoals de aankondiging van de Final Fantasy 7 Remake, maar ook een minder mooie verrassing voor Sony. Tijdens de gameplay vertoning van Uncharted 4 weigerde Nathan Drake namelijk aanvankelijk dienst.
Toen de heren van Naughty Dog opkwamen was het eigenlijk al mis. De controller lag namelijk niet op zijn plek en er moest snel gezocht worden. Toen deze toch gevonden was, leek alles goed te zijn.
De controller stond aan en de game werd gestart. Maar toen puntje bij paaltje kwam bewoog Drake gewoon niet. Blijkbaar was de controller op een verkeerde PlayStation 4 aangesloten!
Gelukkig werd het probleem al snel opgelost en kregen wij toch nog de gameplay die beloofd was. En die was heel tof!
74549

4. Sony zelf is klaar met de Vita

Sony heeft nog een keer gefaald tijdens de E3 2015 en dat gebeurde ook nog eens geheel onverwacht. De PS Vita is de handheld van Sony die eigenlijk nog niet heel erg oud is. Toch is Sony zelf al klaar met het apparaat. Het bedrijf heeft namelijk aangegeven dat er niets meer uit zal komen wat betreft first-party games voor de PS Vita.
De handheld van Sony is volgens Shuhei Yoshida nog steeds een geweldig platform waar heel veel toptitels voor uit zullen komen, maar alleen niet vanuit Sony's kant. De third-party ontwikkelaars moeten nu dus de kar trekken voor de Vita. En dat is erg jammer.
74550

3. Nintendo toont Metroid die geen Metroid is

Nintendo heeft een heel aantal franchises waar de fans graag een nieuw deel in zouden willen zien. Natuurlijk is eentje daarvan de Super Mario franchise, waar het eigenlijk nooit mis mee kan gaan. Een andere waar men veel te weinig van hoort is de Metroid Prime franchise. Tot de E3 van 2015 tenminste.
Nintendo onthulde een nieuwe Metroid Prime game, Federation Force, maar dat was niet helemaal waar de fans om gevraagd hadden. In plaats van de klassieke Metroid Prime beelden kregen we een hele serie ruimtegevechten voorgeschoteld. Euhm... sorry?
Metroid heeft niets met ruimtegevechten te maken. Het komt niet eens in de buurt. De fans waren teleurgesteld. Zij zullen nu nog langer moeten wachten op een echte nieuwe Metroid game.
74551

2. Mobiele games?!

Van origine is de E3 voor gamers en mobiele telefoons bieden de laatste jaren een mooi platform voor games. Alleen als je dan op een wereldwijd evenement staat en je de kans hebt om je bedrijf te profileren met een dikke game die innoveert, kom dan niet met een scala aan mobiele games.
Electronic Arts heeft hier wel de kroon mee gespannen. De conferentie van EA zat boordevol met mobiele games, met daarnaast een paar aankondigingen voor console en PC-titels. Het publiek en de kijkers thuis zakten tijdens deze delen flink weg. Bethesda kwam ook met een mobiele game, Fallout Shelter (die het overigens erg goed doet) voor iOS.
Laat die mobieltjes gewoon weg of breng het met mate.
74552

1. Nintendo stelt Wii U eigenaren teleur

Nintendo heeft tijdens de E3 ook een presentatie gegeven met zijn Nintendo Direct en die viel bij velen niet in de smaak. Veel gamers vonden namelijk dat Nintendo de Wii U behoorlijk liet zakken. Er zijn natuurlijk wel wat aankondigingen geweest, maar daar zat behoorlijk weinig nieuw materiaal bij. Star Fox Zero was wel een lichtpuntje hierin.
We weten dat Nintendo het behoorlijk druk heeft met de Nintendo NX en dat daar een groot deel van de focus ligt, maar dat is geen reden om minder aandacht aan de Wii U te besteden. Zeker niet als we nog tot 2016 moeten wachten op meer informatie over de NX.
Natuurlijk bevatte de E3 ook een heleboel vette en onverwachte aankondigingen, zoals de Fallout 4 Pip Boy Edition aankondiging. Op onze E3 2015 pagina kun je al het nieuws hierover nog eens rustig nalezen.

Populair Nieuws