Batman Arkham Knight Logboek Dag 1 - Angstgas en de Batmobiel

Article
maandag, 29 juni 2015 om 11:49
xgn google image
Tijdens een bezoek aan Wayne Manor troffen we een geheime grot aan. Voor het scherm van een enorme computer lag een uniek boek: een logboek van niemand minder dan Batman! Wat de Dark Knight allemaal beleeft, lees je in dit Batman Arkham Knight logboek!
Waarschuwing: dit logboek bevat spoilers!
Scarecrow is terug in Gotham. Dat is op zich al slecht nieuws, maar hij is er nu ook nog eens in geslaagd de hele stad, mijn stad nog wel, te veroveren. Alle burgers zijn weg, alleen Crane en andere schurken zijn nog over.
Batman Arkham Knight logboek dag 1

Angstgas

Het begon allemaal met een chemische aanval in een restaurant. Een van Scarecrows bendeleden verspreidde een kleine hoeveelheid angstgas, wat direct tot chaos leidde. Crane dreigde vervolgens heel Gotham te vergassen.
Zijn dreigement werkte: alle burgers zijn geëvacueerd. De enigen die nog tussen al deze criminelen en de stad staan, zijn de politie, ikzelf en mijn bondgenoten. De situatie ziet er niet goed uit, maar ik zal Gotham redden.
Politiecommissaris Jim Gordon vertelde me dat er een verdacht militair voertuig is gesignaleerd in de stad, al kon dit Jims mannen afschudden. Niet lang daarna kwam er een melding binnen van een vermiste politiewagen.
Batman Arkham Knight logboek dag 1

Rijden in de Batmobiel

Gelukkig kon Oracle me de locatie van de wagen doorgeven. Jim denkt dat zijn dochter ook de stad is uitgevlucht. Ik kan hem beter in die waan laten, ik heb Oracle hard nodig als ik Scarecrow wil tegenhouden.
Na de vermiste politiewagen te hebben gevonden en de bestuurder te hebben gered van een stel criminelen, zag ik het militaire voertuig. Gelukkig kon mijn nieuwe Batmobiel die kar gemakkelijk bijhouden en uitschakelen.
Wel moet ik nog wat meer oefenen met de power slide. Het nemen van scherpe bochten gaat me nog niet zo gemakkelijk af als in mijn vorige wagen. Zodra Crane geen bedreiging meer vormt, ga ik wat sleutelen.
Batman Arkham Knight logboek dag 1

Poison Ivy

Ik heb de chauffeur van de militaire wagen ondervraagd. Hij probeerde Scarecrows angstgif bij me te injecteren, maar dat lukte hem niet. Wel kreeg ik van hem te horen dat Crane in een nabijgelegen penthouse zou zitten.
Eenmaal daar trof ik alleen Scarecrows mannen aan, die Poison Ivy gevangen hielden. Blijkbaar wilde ze niet meedoen met Cranes plan om mij te doden. Het is beter voor de stad als ze ergens anders wordt opgesloten.
Volgens Ivy hebben mijn grootste vijanden hun krachten gebundeld. Terwijl ik haar naar het politiebureau escorteerde, werd ik geconfronteerd door onbemande tanks. De Batmobiel wist daar wel raad mee.
Batman Arkham Knight logboek dag 1

Racen met de Riddler

Zodra Ivy eenmaal vastzat, bleek er meer in de stad gaande te zijn. Ik onderzocht een mysterieuze moord, waarbij het slachtoffer aan een wand was opgehangen. Ik ben nog niet veel wijzer geworden in deze zaak.
Ook is de Riddler weer bezig. In een ondergrondse ruimte onder het station trof ik een enorm obstakelparkoers aan voor de Batmobiel. De Riddler wil blijkbaar zien wat mijn wagen allemaal kan doen.
Door tijdens het rijden deuren en platformen te activeren, kon ik zijn race-uitdaging overwinnen. Maar Edward Nigma kennende plant hij iets groters, dus ik kan mijn ogen en oren maar beter open houden.
Batman Arkham Knight logboek dag 1

ACE Chemicals

Na het parkoers van de Riddler te hebben verlaten, ging ik verder met mijn jacht op Scarecrow. Het angstgif dat ik eerder van de bestuurder van het militaire voertuig afpakte, was geanalyseerd door Oracle.
Door die analyse kreeg ik een idee om de herkomst van het gif te vinden. Met behulp van de Batmobiel activeerde ik een grote zendmast, waarna ik met mijn Batscanner de bron van het gif kon zoeken.
Het plan werkte: de Batscanner wees ACE Chemicals aan als de plek waar het angstgif wordt gemaakt. Scarecrow zal daar ongetwijfeld ook zijn. Morgen ontmoet ik Jim bij ACE, dan zal ik Crane stoppen.
Mijn nieuwe Batsuit zal dan ongetwijfeld van pas komen! Wordt vervolgd...
Batman Arkham Knight ligts sinds 23 juni in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees ook onze Batman Arkham Knight-recap en de review van de game!

Populair Nieuws