Top 10 beste zomer films - Zo overleef je de hitte!

Article
maandag, 29 juni 2015 om 13:27
xgn google image
Het wordt alsmaar warmer in Nederland, en natuurlijk gaan we dan met z’n allen heerlijk BBQ’en of chillen op het strand. Om nog eens even extra het zomergevoel in huis te halen hebben wij een tiental bijpassende films voor je klaarstaan in deze top 10 beste zomer films!

10. Taking Woodstock

Pak het bier uit de koelkast, zet een aparte zonnebril op en waan je even in de jaren ’70, toen het legendarische Woodstock-festival plaatsvond. Er waren optredens van veel muzieklegendes uit die tijd, zoals Jimi Hendrix, Creedence en Joan Baez.
Woodstock was het ultieme hippiefestival, dat bedoeld was voor 5000 bezoekers. De hippies kwamen uiteindelijk vanuit alle windstreken aanzetten, en het werden er bijna meer dan een miljoen! Dit garandeerde natuurlijk complete chaos. Zo kwam bijvoorbeeld Jimi Hendrix zó laat opdagen, dat de meeste mensen alweer waren vertrokken.
Het hele verhaal achter Woodstock kun je zien in Ang Lee’s film Taking Woodstock. Een heerlijke film om in de achtergrond aan te hebben en je even een Amerikaanse hippie uit de jaren 70 te voelen.

9. Into the Wild

De zomer is het seizoen om volop van de natuur te genieten en mooie trektochten te maken door de wildernis. In de film Into the Wild heeft hoofdpersoon Christopher McCandless genoeg van de maatschappij, en besluit hij zijn spullen te pakken en een nieuw leven te beginnen.
De zomerse natuursfeer in de film is alom aanwezig, en het is zelfs gebaseerd op een waargebeurd verhaal! De mensen die hij ontmoet en de natuur die hij trotseert tot en met Alaska zijn indrukwekkend, maar ook wel een beetje melancholisch. Het is daarom een prachtige film voor op een zomeravond, een film die je doet nadenken over het leven.

8. Moonrise Kingdom

Zomerkampen zijn erg populair over de hele wereld, en al helemaal in Amerika. Vooral de scoutingkampen in de grootse natuur zorgen voor een fantastische tijd voor alle welpen, tijgers en leeuwen van de scoutingvereniging.
In Moonrise Kingdom, een zomerse film van regisseur Wes Anderson, zien we zo’n zomerkamp in al zijn glorie. We volgen het verhaal van Sam, een jonge enthousiaste scout die ervandoor wil samen met een meisje waar hij verliefd op is. Samen besluiten ze er de wildernis in te vertrekken, waardoor het hele kamp achter ze aan zit om ze in de wilde natuur op te sporen.
Het is af en toe wat surrealistisch en de mensen reageren wat over-the-top, maar dat maakt de film juist zo leuk! Het is een lichte film die lekker wegkijkt op een warme zomerdag.

7. Jaws

Het liefst kijk je deze film natuurlijk vlak voordat je besluit om een dagje naar het strand te gaan. Je moet hem ook eigenlijk wel kijken op een warme zomerdag, aangezien de film in de winter toch een beetje zijn kracht verliest; dan gaan we namelijk toch voorlopig niet in de zee badderen.
Iedereen weet inmiddels dat Jaws over een haai gaat die mensen aanvalt die onschuldig aan het dobberen zijn in de zee, maar hebben hem nog nooit echt zelf gezien. Des te meer reden om Jaws deze zomer te kijken, aangezien je deze klassieker van Steven Spielberg natuurlijk gezien moet hebben, en al helemaal voordat je met je vrienden het zwembad in springt!
Wie weet komt er ooit ook nog wel een nieuwe Jaws? Van de Jurassic-reeks, die ook bedacht is door Spielberg, is er immers weer een nieuwe in de bioscoop te zien: Jurassic World!

6. 500 Days of Summer

Goed, het is eigenlijk puur vanwege de titel dat deze 500 Days of Summer in de lijst thuishoort, maar ook wel een beetje omdat een lichte, romantische comedy soms ook wel leuk is om bij mooi weer samen met je vriend of vriendin te kijken.
In 500 Days of Summer verwijst het woord 'Summer' eigenlijk meer naar het personage dat Summer heet, dan naar het seizoen. Summer Finn wordt gespeeld door Zooey Deschanel, en wie wil haar nou niet op een mooie dag zien rondhuppelen? Ook zien we Joseph Gordon-Levitt als rol van de sexy man, en dat is ook niet de minste acteur.

5. Zomerhitte

Deze verfilming van een boek van Jan Wolkers heeft in ieder geval zijn titel mee voor een warme zomerdag. Het gaat hier om een Nederlandse film, dus we krijgen in ieder geval wat naakt te zien in het serieuze verhaal.
Zomerhitte gaat over een oorlogsfotograaf die het rustigere leven op Texel opzoekt. Dan ziet hij (uiteraard naakt, want Nederlandse film), een meisje uit de zee lopen die hem fascineert. Hij weet alleen niet welke problemen hij wel niet op z’n hals haalt door haar steeds beter te willen leren kennen; ze is namelijk verbonden met de onderwereld, wat niet veel goeds betekent voor de oorlogsfotograaf.
Het is daarom ook geen luchtig verhaal om bij te BBQ’en, maar het vindt wel plaats op het mooie Texel gedurende de zomer, en het is een interessante film voor een zwoele, serieuze zomernacht.

4. Six Days Seven Nights

Nou staat Harrison Ford al niet bekend om zijn vaardigheden als piloot, en ook in deze film kunnen we hem zien crashen met een klein vliegtuigje, deze keer op een prachtig tropisch eilandje.
In Six Days Seven Nights strandt hij samen met de knappe vrouw Robin Monroe (Anne Heche), met wie hij het een lange tijd (zes dagen, zeven nachten) moet uithouden voordat ze uiteindelijk gered worden. Het wordt ook nog spannend, want blijkbaar smokkelen gevaarlijke piraten drugs op het eiland, en die staan niet te wachten op pottenkijkers. Het levert de nodige spanning en sensatie op.
Over het algemeen is het een luchtige film met veel humoristische scenes tussen Harrison Ford en Anne Heche. De chemie werkt goed in de film, en daarmee is hij geschikt voor jong en oud op voor op een mooie zomeravond.

3. Pirates of the Caribbean

Parelwitte stranden, azuurblauwe zee en van die palmbomen die zo mooi half over het water staan: een droomlocatie voor iedereen. Voeg hier Johnny Depp als constant dronken piraat en een klassiek avontuur aan toe, en je krijgt de film Pirates of the Caribbean.
Iedereen heeft hem inmiddels natuurlijk al gezien, maar Pirates of the Caribbean leent zich daarom juist uitstekend om in de achtergrond aan te hebben, terwijl je gezellig met vrienden aan het drinken bent. Hij is het sowieso waard om nog een keer te zien, want wie houdt er nou niet van Jack Sparrow die zonder rum op een tropisch eilandje zit?

6. American Pie 2

In American Pie 2 zit zo’n beetje elk ingrediënt dat je in de zomer tegenkomt: een strandhuis, zomervakantie en zomerbaantjes. In de tweede film uit de beruchte American Pie-reeks komt natuurlijk ook een hoop zon, zee en strand aan bod. Daarbij zijn alle bekende figuren uit de eerste film weer terug, en hebben ze deze keer een supermooie villa aan het strand tot hun beschikking.
Zon, zee, seks en een hoop drank. Kortom, een fantastische film om samen met je vrienden onder het genot van een biertje nog eens te bekijken!

1. The Beach

De nummer 1 film die je gegarandeerd gaat helpen met dit warme weer is The Beach. Deze film heeft namelijk alles in huis om flink van te genieten tijdens een hele zwoele, lange, warme dag!
Allereerst speelt een jonge Leonardo DiCaprio de hoofdrol Richard, die in Thailand een geheime schatkaart ontdekt naar het mooiste eiland op aarde. De zwoelheid en benauwde atmosfeer van de straten van Bangkok druipen er vanaf. Hij besluit op avontuur te gaan en het eiland op te zoeken.
Zijn zoektocht brengt hem langs allerlei natuurschoon, en hij komt in een waar paradijs terecht van mensen die in een kleine, hechte gemeenschap leven. Zijn leven lijkt perfect, maar toch kan het nog flink fout gaan op het paradijselijke eiland, en brengt hij de gemeenschap én zijn eigen leven in gevaar.
Het water ziet er zó mooi uit dat je denkt dat je er zo in kan springen, zelfs al heb je geen 3d-tv . De film is precies op de juiste momenten mooi, spannend en adembenemend. Pak dus nog even een koud biertje of een ijsje, en waan je even op het strand van Koh Phi Phi, waar de film is opgenomen.

De beste zomer films

Mist er een belangrijke film in dit lijstje of heb jij een andere favoriete film voor tijdens de zomer? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws