Top 5 Dishonored 2 features die we willen zien uit het eerste deel

Article
dinsdag, 16 augustus 2016 om 10:19
xgn google image
Het leven van een sluipmoordenaar gaat niet altijd over rozen. Met Dishonored 2 kan je weer de aan de slag om het vuil buiten te zetten. Corvo is gelukkig een taaie en heeft je met het eerste deel een onvergetelijke ervaring voorgeschoteld. Check deze top 5 Dishonored 2 features die volgens ons rechtstreeks uit het eerste deel geïmporteerd moeten worden.
De eerste dag van de E3 wordt gekenmerkt door een aantal zeer grote titels. Battlefield 1, FIFA 17, Prey 2 en als paradpaardje van Bethesda, Dishonored 2! Om jullie geheugen op te frissen is hier een top 5 van Dishonored features die we graag in het tweede deel terug willen zien!

5. Dunwall was de bom

In het industriële Dunwall hangt de lucht van dood en verderf. De stad staat bekend om het verwerken van olie die getapt wordt uit walvis karkassen. Het klinkt nou niet bepaald als de favoriete vakantiebestemming, maar de stad is een uiterst secuur gekozen plaats voor de setting van Dishonored.
Dunwall kent een hoop verschillende gezichten, en elk van deze delen kent zijn eigen charmes. Toch geldt voor alle gebieden dat ze in de puntjes zijn uitgewerkt en de sfeer je letterlijk overspoeld. Elke locatie kent zo zijn eigen duistere geheimen, waarbij je soms wenste nooit kennis te hebben gemaakt met de stad.
Van de verloren zoektochten door het riool tot het bezoeken van een feest bij de bourgeoisie, elke keer rol je van de ene in de andere verbazing. De contrasten tussen de verschillende stadsdelen zijn namelijk zo groot dat het net lijkt alsof je je elke keer in een andere game bevind. Desondanks dat Dunwall zo grimmig is, brengt het meer kleur toe aan je game-ervaring dan menig andere spel.
Karnaca moet zelfs nog beter worden dan Dunwall, een plaats waarbij je jezelf kan onderdompelen in een oase aan sfeer. Het is de geboorteplaats van Corvo, dus waarschijnlijk gaat er wel wat extra aandacht aan dit feitje besteed worden. Wat Karnaca gaat brengen is deels al uit de doeken gedaan, en het lijkt weer een dolle pret te worden. Bekijk snel de gameplay beelden!
92792 7

4. Corvo de redder

Het verhaal van Dishonored is om door een ringetje te halen. Gedreven door pure wraak moet Corvo ervoor zorgen om zijn eigen naam te zuiveren. Niet hij is de moordenaar van de keizerin van de eilanden, maar iemand anders! Maarja, als je de meest gezochte persoon van de omgeving bent, zie dan maar eens rustig uit te zoeken wie het wel heeft gedaan.
Aangezien Corvo niet meer welkom is en heeft geen idee waar hij zijn aanknopingspunten moet vinden. Daarom besluit hij maar om zich aan te melden bij de loyalisten om Dunwall terug in handen te krijgen. Het lijkt allemaal erg simpel, maar je wordt van het ene in het andere komplot geworpen waarbij je wel een aantal verrassingen kan verwachten. Al met al is het verhaal van Dishonored ijzersterk, net als de wil waarmee hij zijn vijanden naar de grond werkt.
Het verhaal van Dishonored 2 gaat hopelijk tippen aan de toffe storyline. Keizerin Emily, van het vorige deel, wordt opeens van de troon afgestoten waarna de het imperium weer in chaos verkeerd. Dit keer moet je de verstotene dus helpen om de troon terug te claimen en orde terug te doen keren.
92794 7

3. Beter dan een superheld

Dishonored is op z'n zachtst gezegd vrij beperkt in zijn wapenaanbod. Naast een paar verschillende kruisbogen, een pistool en een zwaard kan Corvo niet met andere wapens omgaan. Toch is juist deze beperking een van de sterkste punten uit de game, aangezien er dan alleen nog maar meer ruimte is om te experimenteren met je speciale krachten.
De bovennatuurlijke technieken die Corvo tot zijn beschikking heeft zijn meedogenloos en tevens ook de handigste manier om je weg door Dunwall te vervolgen. Een kleine greep uit de lijst van mogelijkheden laat maar weer eens zien hoe ontwikkelaar Arkane Studios omgaat met een wereld zonder openbaar vervoer.
Je kan de lichamen van dieren overnemen om vervolgens op plaatsen de komen waar Corvo iets te potig voor is. Ook kan je kleine afstanden teleporteren, om niets vermoedende bewakers te omzeilen. Denk je in het heetst van de strijd een paar stoere trucs uit te halen, ontwijk de kogels dan á la Matrix stijl door de tijd stil te zetten.
Geen Superman, Spider-man of Batman voor jou. Corvo-man is de held die je nodig hebt. Ook in Dishonored 2 gaat Corvo de held uithangen, maar hier staat hij niet meer alleen voor. Emily is ook een speelbaar personage geworden, maar als haar gameplay net zo solide is als Corvo van de eerste Dishonored, dan zit het wel goed.
92798 7

2. Spreken is zilver, zwijgen is goud

Dishonored kent twee heel verschillende speelstijlen, waarbij een hoge replay-waarde zeker een van de pluspunten van de game is. Kies je je ervoor om al schietend gamers binnen te stormen, of kies je ervoor om toch via een luchtschacht jezelf naar binnen te loodsen? Probeer je zoveel mogelijk vijanden om zeep te helpen, of ben je toch meer een pacifist en verdiend om te leven?
Dishonored kan je zo gek en moeilijk maken als je zelf wilt, waarbij de kunsten die je uithaalt soms ongeëvenaard blijven. De ultieme uitdaging van het spel ligt ook wel bij de hele game uitspelen, zonder iemand te alarmeren, waar zelfs achievements te verdienen zijn. Hopelijk zit dit ook in Dishonored 2 want diversiteit is wel een van de sterkste punten van de top 5 Dishonored gameplay elementen.
Er is al aangegeven dat Dishonored 2 ook een speeltuin van speelstijlen wordt, maar of het systeem net zo fatsoenlijk in elkaar steekt als het eerste deel, is nog afwachten.
92805

1. Een levendige wereld

In de wereld van Dishonored valt genoeg te beleven, waarbij achter elke hoek wel een geheim verscholen ligt. Door het spel heen is genoeg te verzamelen in de vorm van bonecharms, schilderijen en runes. Om deze objecten te bemachtigen moet je wel eens door het stof bijten, want ze zijn niet allemaal makkelijk verkrijgbaar. Daarnaast kan je weer de nodige upgrades aanschaffen om zowel je wapens als krachten een stuk sterker te maken.
Naast je collectie uit te breiden kent Dunwall meer leven om de nodige tijd aan te besteden. Zo is er een reeks aan optionele missies beschikbaar die soms wel een heel apart verloop hebben. Ook kent de game een systeem waarbij je keuzes een directe impact hebben op de omgevingen. Zo zal de stad meer in verval raken of juist strikter worden waarbij Corvo met uitersten zo zijn voor- en nadelen ondervindt.
Dishonored 2 moet net als het eerste deel gekenmerkt worden door het mysterieuze. Knotsgekke zijmissies, nieuwe collectables en geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. We gaan het meemaken en blijven hopen dat deze top 5 Dishonored 2 features echt in de game terecht komen.
Nog een paar maanden en je kan aan de slag met de nieuwe avonturen van Corvo. Deze top 5 Dishonored gameplay elementen hopen wij dan ook weer terug te zien in Dishonored 2. Ongetwijfeld gaat Karnaca de weg leggen naar nieuwe onvergetelijke ervaringen! Dishonored 2 komt uit op 11 november voor Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws