De gamescom eSports competities die je niet mag missen

  Gamescom 2016 staat op het punt te beginnen. Nog even en de deuren van Europa's grootste gamebeurs gaan open. Tijdens de beurs is er genoeg te beleven voor iedereen. Net zoals elk jaar zullen er ook weer genoeg eSports toernooien gehouden worden. maar wat zijn de gamescom eSports competities die je moet kijken? Je leest het hier!

  De meeste toernooien op gamescom worden georganiseerd door ESL, de Esports League, maar ook Nintendo heeft een eigen competitie opgestart met een bijzondere prijs. Benieuwd welke competities er allemaal te vinden zijn? Lees dan snel verder in deze gamescom eSports competities die je niet mag missen special!

  Nintendo competitie

  Nintendo heeft op gamescom een eigen competitie waar bezoekers aan mee kunnen doen. De prijs die te winnen valt is voor de echte Nintendo fan onmisbaar. Nintendo heeft namelijk besloten om de winnaars van de competities toegang te geven tot het spelen van The Legend of Zelda Breath of the Wild.

  Deze toernooien worden gedurende de gehele beurs gehouden. Alle toernooien worden gehouden bij de stand van Nintendo in hal 9.1. Het eerste toernooi is het Pokkén toernooi wat op donderdag om 10:00 wordt gehouden.

  Het tweede toernooi is het Splatoon toernooi, dit zal op vrijdag van start gaan om 10:00. Super Smash Bros is het volgende toernooi en dit zal op zaterdag om 10:00 beginnen. Het laatste toernooi is het Mario kart toernooi. Deze zal op zondag 10:00 plaatsvinden.

  Alle toernooien hebben finales die om 14:00 worden gehouden op dezelfde dag van de start van het toernooi.

  Heroes of the Storm Global Circuit Fall Regional

  ESL komt ook met een arsenaal aan toernooien, competities en demo’s. Als eerste zal ESL een Heroes of the Storm toernooi organiseren. Dit toernooi wordt woensdag, donderdag en vrijdag gehouden in Hal 9.

  De eerste twee dagen staan in het teken van de voorrondes en op vrijdag worden de halve en hele finale gespeeld. Het toernooi begint elke dag om 12:30.

  In dit toernooi nemen acht teams het tegen elkaar op. Vier van deze teams zullen op de vrijdag spelen om een plek in de finale. In totaal is er tijdens dit toernooi wel 100.000 dollar te verdelen.

  De winnaar van dit toernooi krijgt ook nog eens een plek in het Fall Global Championship tijdens Blizzcon. In dit toernooi is in totaal één miljoen dollar te verdienen door de spelers.

  Splatoon Showdown

  Op woensdag om 15:00 is er een eindronde van een Splatoon toernooi. Dit toernooi heeft in de afgelopen weken al een aantal voorrondes gehad en tijdens gamescom zullen de finale rondes gespeeld worden.

  Het toernooi wordt op de beta stage gehouden in hal 9. Hoeveel teams er mee doen is op dit moment niet bekend. Daarmee is het ook lastig te zeggen tot hoe laat dit toernooi gehouden wordt.

  Voor zover bekend wordt er tijdens dit toernooi niet om een prijzenpot gespeeld.

  Dr Pepper Allstar Tournament

  Het Dr Pepper Allstar Tournament is een toernooi waarbij verschillende games worden gespeeld. Elke game heeft zijn eigen inzendingen en tijdens gamescom 2016 zullen de League of Legends finales worden gespeeld en de Hearthstone halve- en hele finale.

  Dit toernooi zal de gehele donderdag duren en plaatsvinden op de beta stage van ESL, wederom in hal 9. Beide competities zullen strijden om een prijzenpot wat gesponserd is door Medion.

  The OMEN Challenge by HP CS:GO

  Het volgende toernooi is net even anders dan alle anderen. In plaats van een competitie om wie het beste team heeft gaat de OMEN Challenge om het participeren van het publiek. Dit toernooi, wat gesponsord wordt door HP, zal een tweetal teams tegenover elkaar zetten in Counter Strike: Global Offensive.

  Tot zover niks geks, maar tijdens deze competitie kan het publiek op gamescom en kijkers via Twitch bepalen op wat voor manieren de spelers zullen worden afgeleid van het spel.

  De HP OMEN Challenge begint op donderdagavond om 22:00 op de mainstage in hal 9.

  Elsword ESL Legends

  Het volgende toernooi is een kleintje in vergelijking met de meeste anderen. Het Elsword ESL Legends toernooi zal vier spelers tegenover elkaar zetten in een finaleronde om een prijzenpot van 2.500 euro voor de winnaar.

  De vier spelers hebben in de afgelopen weken al veel andere spelers moeten verslaan om hier te mogen staan. Daarnaast hebben de vier al de volledige reis en verblijf tijdens gamescom gewonnen door de rest van de spelers te verslaan.

  Het Elsword ESL Legends toernooi begint op vrijdag op de beta stage, de tijden zijn nog niet bekend.

  Overwatch Atlantic Showdown

  Misschien wel de grootste competitie wat tijdens gamescom door ESL wordt gehouden is het Overwatch Atlantic Showdown toernooi. In dit toernooi spelen acht van de beste teams van Noord-Amerika en Europa tegen elkaar voor een hoofdprijs van 100.000 euro.

  Het toernooi zal het gehele gamescom weekend gehouden worden op de alpha stage van hal 9.

  Dit toernooi is een goede mogelijkheid voor alle Overwatch spelers om een kijkje te nemen bij de top van deze first-person shooter. Het tweede seizoen van Overwatch Competitive Play gaat namelijk binnenkort van start.

  ESL Meisterschaft Finals CS:GO & LoL

  Op de beta stage zal in het gamescom weekend de Duitse nationale kampioenschappen gehouden worden voor Counter Strike: Global Offensive en League of Legends. Het ESL Meisterschaft toernooi gaat op zaterdag van start met Counter Strike: Global Offensive en op zondag zullen de League of Legends spelers aan de beurt zijn.

  Voor beide games is een prijzenpot van 50.000 euro te verdelen en de winnaar zal de Nationaal kampioen van Duitsland worden.

  Dit zijn de grote eSports toernooien op gamescom 2016. Ben jij erbij? Of ga je meekijken via Twitch? Laat het ons weten in de comments. Houd via onze speciale gamescom pagina ook al het nieuws van de show bij.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.