Top 5 beste zomer apps - Deze moet je hebben!

  Stel, je bent op vakantie met je smartphone, maar je hebt geen idee wat je nou met die telefoon aan moet. Je zit met de handen in het haar en hebt geen idee welke apps je nodig hebt. Dat is de reden dat we deze Top 5 beste zomer apps in het leven hebben geroepen.

  Voor deze Top 5 beste zomer apps hebben we ons best gedaan om apps te vinden die voor alle mobiele platformen zijn. Dus verwacht geen peperdure iOS app, of juist een obscure gratis Android app. Deze apps heb je misschien al wel eens van gehoord en misschien ook niet, maar je hebt ze hoe dan ook nodig om de zomer door te komen!

  5. Barbecue: Group Expenses

  We trappen deze top 5 beste zomer apps af met een klassieke zomerbezigheid, barbecuen. Organiseer je een barbecue maar wil je niet zelf voor alle kosten opdraaien? Dan is deze app iets voor jou. Je kunt in deze app de datum selecteren waarna je kunt invoeren wie er allemaal komen. Wanneer je dan kosten voor de barbecue hebt gemaakt zet je het in de app en vervolgens verdeelt de app het eerlijk over al je gasten.

  Op deze manier hoef je je nooit meer druk te maken dat je na een barbecue de rest van de maand op water en droog brood moet leven. De app rekent het tot op de cent nauwkeurig voor je uit wie nog iets moet betalen. Wel zo eerlijk toch?

  Daarnaast hoef je je om de kosten van de app al helemaal niet druk te maken. Barbecue: Group Expenses is gratis te downloaden vanuit jouw plaatselijke app winkel en staat daarom terecht in deze top 5 zomer apps. Het enige waar je nog rekening mee moet houden is dat mensen de verdeelde kosten ook daadwerkelijk gaan betalen. Is het al barbecue weer? Door deze zomer apps ben jij er in ieder geval klaar voor!

  4. Duolingo

  Je bent op vakantie wanneer je plots bedenkt dat je geen woord van de taal spreekt. Nu is het de vraag hoe je dat op gaat lossen. Gelukkig biedt Duolingo soelaas, de app is niet bedoeld als vertaler voor jou, nee, je moet echt zelf aan de bak in deze app.

  Want Duolingo leert jou spelenderwijs een nieuwe taal. Dus je hoeft niet langer naar saaie lestapes te luisteren of een stoffig boekje bij je te hebben waarmee je stotterend een buitenlandse taal eigenhandig aan het vernietigen bent.

  Met Duolingo heb je allerlei verschillende uitdagingen waarin je bijvoorbeeld een woord of een zin hardop moet uitspreken, vervolgens luistert de app of je het goed hebt gezegd. Je hebt drie levens, als je iets fout doet gaat er een leven vanaf en wanneer al je levens op zijn ben je af en moet je de uitdaging weer van voor af aan beginnen.

  Je kunt zelf kiezen hoeveel uitdagingen je op een dag doet, maar wanneer je er in ieder geval 1 per dag doet dan krijg je bonus ervaringspunten en ga je sneller in niveau omhoog. Het feit dat je op een leuke manier een nieuwe taal aan het leren bent maakt Duolingo misschien wel één van de bijzonderste apps op dit lijstje met beste zomer apps.

  Ook Duolingo is gratis te downloaden vanuit jouw betreffende app store. Geloof ons, je bent nooit te oud om te leren en al helemaal niet wanneer je dit doet met een app als Duolingo.

  3. UEFA Euro 2016

  Wil jij deze zomer helemaal nergens heen omdat je het Europees Kampioenschap van A tot Z wilt kijken? Wil je alles weten van elke club die meedoet en ook alle scores nog een keer terug zien? Dan is UEAFA Euro 2016 de app in dit lijstje met zomer apps voor jou.

  Nee, het is geen spelletje, het is een app met het laatste nieuws over het EK. Daarnaast kun je alle poules zien en kun je ook nog eens kijken wie wanneer speelt. Je hoeft dus niet langer een vreemde poster in je woonkamer te hebben om alles bij te houdne, je kunt gewoon de app downloaden en je bent er klaar voor.

  De app zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van het EK en daarnaast kun je ook instellen waar de app meldingen voor stuurt. Wil jij bijvoorbeeld weten wat Frankrijk doet op het EK? Dan selecteer je Frankrijk als club en krijg je notificatie wanneer er iets met het Franse elftal gebeurt.

  Handig genoeg toch? De app is, net als alle andere apps op dit lijstje met beste zomer apps, gewoon gratis te downloaden vanuit je app winkel. Het enige waar jij je deze zomer dus nog druk om hoeft te maken, is of je favoriete team wel goed genoeg presteert.

  2. Pokémon GO!

  Deze app is misschien niet per se handig zoals de andere apps in deze top 5 beste zomer apps, maar wel ontzettend leuk. Heb je er ooit wel eens van gedroomd om een Pokémon meester te worden maar wist je niet waar je moest beginnen? Of begon je dieren in een kleine ronde capsule te proppen en liep dat niet zo goed af?

  Pokémon GO! biedt je daarin waarschijnlijk wel wat uitkomst. Wanneer je het spel op je toestel installeert begint je reis door de wereld van Pokémon, en in dit geval hoef je niet op je stoffige kamer te blijven zitten. Jij bent namelijk de Pokémon trainer in Pokémon GO! en dat betekent dat je er zelf op uit moet.

  Door middel van eenvoudige AR-technieken is de Pokémon door je camera te zien en moet je door Pokéballs naar de Pokémon te gooien deze zien te vangen. Het klinkt allemaal alsof een kinderdroom van velen werkelijkheid is geworden en dat lijkt ook daadwerkelijk het geval te zijn. Je hebt de mogelijkheid om je Pokëmon te gebruiken in gevechten met andere trainers en daarnaast kun je ook trainen om sterkere Pokémon te krijgen.

  Als je nog geen plannen had voor de zomer dan lijkt Pokémon GO! ons een goed tijdverdrijf, naast het feit dat je op zoek moet naar je Pokémon, krijg je ook een beetje beweging. Een frisse neus halen heeft nog nooit iemand kwaad gedaan en dat zal het waarschijnlijk ook nooit doen. Alles wat je nodig hebt is een smartphone, misschien een goede batterij, maar dan ben je ook helemaal klaar voor je Pokémon avontuur.

  1. Spotify

  Wat is het leven zonder muziek? Dat bestaat niet? Dat klopt, en daarom staat Spotify ook als belangrijkste app in deze Top 5 beste zomer apps. Met miljoenen verschillende nummers en misschien wel nog meer artiesten werkt de dienst perfect en zul je je best moeten doen om een artiest te vinden die er niet op staat.

  Een dagje op het strand of aan het zwembad, je zet de muziek op je telefoon of een ander voorhanden zijnde smart device en je gaat lekker van de muziek en de zon genieten. Waarschijnlijk ken je Spotify al en hoeven we je niet te vertellen dat de app erg prettig werkt om muziek te luisteren, maar we doen het toch.

  Je hebt de mogelijkheid om gratis te luisteren naar de vele nummers die op Spotify staan. Maar wanneer je tien euro per maand kunt missen, heb je geen advertenties tussen de muziek door en hoef je je ook niet druk te maken om je databundel. Wanneer je betaald voor Spotify heb je namelijk de mogelijkheid om je favoriete muziek legaal te downloaden, zodat je het ook kunt luisteren wanneer je niet online bent. Dat tientje per maand kan dus aardig wat zorgen besparen.

  Maar als je geen tien euro per maand over hebt dan is dat ook geen probleem, het programma werkt namelijk ook prima wanneer je het gratis gebruikt. Het enige verschil is dat er bij de gratis versie om de 3 tot 5 nummers een korte advertentie te horen is. Geen heel groot probleem dus, want je hebt wel toegang tot vrijwel alle muziek die maar in je opkomt.

  Zorg ervoor dat je deze top 5 beste zomer apps altijd bij de hand hebt. Dat is in ieder geval weer een zorg minder tijdens je zomervakantie!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.