Top 5 beste YouTube Gaming kanalen - Meer dan een Let's Play

  YouTube is een reusachtig platform vol met leuke video’s van mensen die finaal op hun gezicht gaan. Van dat soort leedvermaak kan iedereen natuurlijk heerlijk genieten, maar van tijd tot tijd is iets informatiefs ook wel leuk om te zien. Dit zijn de beste YouTube Gaming kanalen.

  Deze kanalen geven je meer dan alleen wat gameplay en een hard schreeuwende gast met een gek kapsel. De beste YouTube Gaming kanalen die we hier op een lijstje zetten, geven je namelijk een stukje diepte over games en leren je daadwerkelijk nieuwe dingen. Van trivia tot diepgaande documentaires, je vindt het hier allemaal!

  5. DidYouKnowGaming?

  We beginnen de lijst met beste YouTube Gaming kanalen met DidYouKnowGaming, het kanaal van Shane Gill. Op dit kanaal kun je alles vinden over video game trivia, easter eggs en de geschiedenis van games. Dit alles wordt gedaan door een mix van gameplay en een rustgevende voiceover.

  De video’s hebben een goede lengte, waardoor het tempo hoog ligt en vermakelijk blijft. Je kunt echt voor de video gaan zitten om het te gebruiken als een geschiedenisles over een bepaald onderwerp in games, maar ook in de achtergrond werken de video’s fantastisch. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gamen terwijl de video aanstaat, zolang je maar geen game speelt waarbij je de focus erbij moet houden wegens het verhaal.

  4. Kinda Funny Games

  Heel anders dan DidYouKnowGaming? is Kinda Funny Games, want die gaan helemaal niet in op de geschiedenis van games. Kinda Funny Games maakt namelijk bijvoorbeeld een dagelijkse nieuwsshow over het laatste nieuws in de videogame-industrie. Dit is één van de series op het kanaal en duurt gemiddeld een uurtje.

  Het is een kanaal dat perfect is om in de achtergrond op te zetten om tijdens het gamen op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, al is de focus soms wel ver te zoeken. Ook moet je niet bang zijn voor wat gevloek, want dat wordt vaak genoeg gedaan door de verschillende hosts. De nieuwsshow van Kinda Funny Games wordt geleid door videogame journalist Greg Miller die samen met andere personen uit de game-industrie (Andrea Rene van What’s Good Games, Danny O’Dwyar van NoClip) de show host.

  3. The Completionist

  Soms is een game zo goed dat je elk onderdeel tot het maximale gespeeld wilt hebben, maar qua tijd weet je niet of je dat gaat redden. Als je dit ooit gedacht hebt, is The Completionist wat voor jou. Elke week speelt de maker van het kanaal Jirard ‘The Completionist’ Khalil een game helemaal uit en doet er vervolgens in een video verslag van.

  Hij bespreekt in de video wat hij van de games vindt, hoelang het geduurd heeft voordat hij de hele game uitgespeeld heeft en geeft vervolgens een advies. Hij geeft namelijk antwoord op de vraag of de game het waard is om helemaal honderd procent uit te spelen. Zoals je in de bovenstaande video kunt zien, kost het soms flink wat tijd en moeite. The Legend of Zelda: Breath of the Wild speel je namelijk niet zomaar tot op de laatste Korok Seed uit en al helemaal niet twee keer.

  2. The Game Theorists

  Games hebben vaak enige vorm van verhaal of hier nou nadruk op ligt of niet. Dit kanaal staat volledig in het teken van dat soort verhalen en dat leidt tot de meest gestoorde theorieën. Uiteindelijk weet je natuurlijk niet of het waar is, maar dat betekent niet dat je geen plezier hebt van het kijken van de video’s.

  Je kunt namelijk niet zeggen dat Matthew ‘MatPat’ Patrick zijn onderzoek niet doet, want dat doet hij elke video weer. Door wetenschappelijk onderzoek met gaming te mixen, gaat MatPat op zoek naar bijvoorbeeld de lengte van Mario of de accurate leeftijd van Ash Ketchum. De vraag die alleen nog rest is of de theorieën ooit bevestigd zullen worden door de makers van de games.

  1. NoClip

  De absolute nummer één als we het hebben over de beste YouTube Gaming kanalen moet toch wel echt NoClip zijn. Het is een kanaal waar je als gamer standaard op geabonneerd moet zijn vanwege de kwaliteit van de video’s. NoClip is namelijk een kanaal dat volledige documentaires maakt over games.

  Fallout 76, The Witcher III: The Wild Hunt en Horizon: Zero Dawn is maar een kleine greep uit de lijst van games waarover NoClip een documentaire heeft gemaakt. Het is meer dan alleen maar informatie die je uit de diepste krochten van het internet kunt vinden, want voor de docu’s gaat het kanaal gewoon op bezoek bij de ontwikkelaar. De interviews worden afgewisseld met gameplay, beelden van hoe het er achter de schermen aan toe gaat en de presentatie van oprichter Danny O’Dwyer.

  Van de beste YouTube Gaming kanalen kun je genieten

  Dit zijn de beste YouTube Gaming kanalen die je bezoekt voor meer dan een Let’s Play. PewTiePie en Markiplier zijn leuk en hebben gigantisch veel abonnees, maar deze kanalen gaan ook voor een stukje diepgang. Natuurlijk hebben we ook de tien bekendste YouTube gamers voor je op een rijtje gezet, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.