Top 5 beste Transformers films volgens jullie

  Auto’s die veranderen in robots? Dat klinkt voor de fans van de Transformers franchise als muziek in de oren. De nieuwste film - genaamd Bumblebee - is vanaf 20 december in de bioscoop in Nederland. Vorige week vroegen we aan jullie wat de beste Transformers films zijn. Daar is de volgende top vijf uit komen rollen.

  De meeste films zijn door de critici niet al te best ontvangen, maar dat wil lang niet altijd zeggen dat de films niet vermakelijk zijn. Jullie hebben massaal gestemd en de winnaar was overduidelijk. De films die lager in deze top 5 met de beste Transformers films staan lagen erg dicht bij elkaar.

  5. Transformers: Age of Extinction

  Transformers: Age of Extinction is het vierde deel in de Transformers franchise. Deze film kwam in 2014 uit. Het is een opzichzelfstaande vervolg op Transformers: Dark of the Moon uit 2011. Deze film werd door de critici de grond in geboord. Er zou namelijk slecht geregisseerd en geacteerd zijn, het verhaal zou te lang zijn en het verhaal was slecht geschreven.

  Toch was het niet allemaal negatief, want sommige recensenten prezen de film voor de stunts, actie, special effect en de acteerkunsten van Wahlberg en Tucci. Ondanks de slechte recensies bracht de film enorm veel geld op. Transformers: Age of Extinction bracht wereldwijd meer dan 1 miljard dollar op.

  4. Transformers: Revenge of the Fallen

  Voor de nummer vier in deze lijst gaan we een stukje terug in de tijd, want Transformers: Revenge of the Fallen kwam in 2009 uit. Het is het tweede deel uit de Transformers franchise en het directe vervolg op de eerste film simpelweg genaamd Transformers. Ook over deze film waren de critici ook zeer negatief. In de tweede film keren de Transformers Optimus Prime en Bumblebee terug.

  Dat de critici wederom negatief waren wil niet zeggen dat deze film geen succes was. Revenge of the Fallen bracht namelijk ruim 800 miljoen dollar op. Het was daarnaast ook nog eens de best verkochte DVD van 2009. De slechte reviews hebben duidelijk geen invloed gehad op de populariteit van Revenge of the Fallen bij het grote publiek.

  3. Bumblebee

  Op de derde plaats in deze lijst met de top 5 beste Transformers films staat de nieuwste film uit de franchise. Bumblebee is vanaf 20 december 2018 in Nederland te zien, maar in bijvoorbeeld Duitsland was de film al langer uit. In onze Bumblebee review hebben wij de film een 8 gegeven. Wij prijzen vooral de muziek, de prestaties van de acteurs en de grappen worden op het juiste moment gemaakt. Toch zijn sommige relaties in het verhaal gehaast, waardoor het niet helemaal lekker loopt.

  Bumblebee is een verhaal over een Charlie Watson (gespeeld door Hailee Steinfeld) en B-127, beter bekend als Bumblebee. Charlie sleutelt aan een oude kever en dit blijkt Bumblebee te zijn. Ze bouwen langzaam een band op en het vertrouwen wordt steeds groter.

  2. Transformers: Dark of the Moon

  Transformers: Dark of the Moon is de derde film uit de Transformers franchise, dat in 2011 uitkwam. Het is het vervolg op de nummer vier in deze lijst: Revenge of the Fallen. Het verhaal speelt zich drie jaar na het verhaal van de vorige film af. De reacties van de critici waren zeer verschillend. Sommige recensenten gaven de film een hele positieve score, maar Dark of the Moon werd in sommige reviews helemaal de grond in geboord.

  De film was bij het grote publiek meteen enorm populair. De film bracht wereldwijd maar liefst 1.1 miljard dollar op. Hiermee was de Dark of the Moon de film die het op een na meeste opbracht. De nummer één - Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 ging hier nog overheen met 1.3 miljard dollar.

  DreamWorks LLC and Paramount Pictures

  1. Transformers

  Op de eerste plaats - met meer dan vijftig procent van de stemmen - staat de eerste Transformers film. Deze film heet simpelweg Transformers en kwam in 2007 naar de bioscopen. Over het algemeen waren de critici zeer te spreken over de eerste Transformers film. Vooral de keiharde actie in de film werd enorm gewaardeerd door de kijkers. De film bracht maar liefst 700 miljoen dollar op.

  In de eerste Transformers film zagen we al een karakter dat in het nieuwste deel, dat dit jaar is uitgekomen, terugkeren. Bumblebee is een van de karakters van het eerste uur en wordt hiervoor beloond in de nieuwste Transformers film.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.