Top 5 beste telefoons van 2017 - Fletse phones!

Article
zaterdag, 30 december 2017 om 16:01
xgn google image
Met het naderende einde van 2017 in zicht, is het tijd om de balans op te maken: wat waren de beste telefoons van het afgelopen jaar en zijn dan ook een zeker een aanrader als je huidige smartphone het bijna aan het begeven is? Lees het in onze top 5 beste telefoons van 2017!

5. iPhone X

Net zoals bijna elk jaar bracht Apple ook dit kalenderjaar weer een nieuwe iPhone uit. Deze keer kregen we de iPhone 8 en iPhone X voorgeschoteld en tussen de twee toestellen zitten flinke verschillen. Niet alleen is de iPhone X een flink stuk duurder dan zijn buurman de iPhone 8, er zitten ook meer aanpassingen in.
Zo heeft de iPhone X voor het eerst een OLED-scherm, wat een veel duidelijker contrast geeft met meer details en heldere kleuren. Ook heeft de smartphone een randloos design, waardoor je meer scherm hebt en minder omhulsing. Apple wil met de X een jubileumeditie afleveren, ter ere van tien jaar iPhone en daar slaagt het bedrijf toch goed in.
De camera is beter dan die van de iPhone 8 en de iPhone X heeft dus een helderder scherm en randloos design, maar dat is iets wat je ook merkt in de prijs; de iPhone X kost minstens 1000 euro, terwijl de iPhone 8 voor 800 euro van jou kan zijn. Desalniettemin verdient de iPhone X vanwege zijn vernieuwingen een plekje in deze top 5 beste telefoons van 2017!
123964

4. Google Pixel 2 XL

Op de vierde plek in de top 5 telefoons van 2017 zien we het nieuwe pronkjuweel van Google: de Google Pixel 2 XL. De techgigant wil laten zien wat zij kan met het Android besturingssysteem en de Pixel-reeks moet daar het voorbeeld van worden. De Pixel 2 XL draait dan ook volledig op Oreo en moet ons overtuigen om over te stappen naar een Android-telefoon.
En dat lukt redelijk goed. De Pixel 2 XL heeft aan de onder- en bovenkant speakertjes zitten, waardoor het geluid een stuk beter klinkt dan bij diens concurrenten. Het valt je dan ook op dat het toestel geen koptelefooningang heeft, maar de weg van Apple volgt en draadloze oortjes introduceert. Dat zal sommige gebruikers tegen het zere been aanschoppen, maar misschien is het weghalen van de koptelefooningang dé nieuwe norm.
Verder heeft de Pixel 2 XL een fenomenale camera die zonder problemen opbokst tegen de iPhone 8/iPhone X en Galaxy S8. Ook kun je gebruikmaken van ActiveEdge. Als je in de randen van de telefoon knijpt, dan kun je diverse functies op de Pixel 2 XL uitvoeren. Het grootste minpunt van de Pixel 2 XL is dat hij niet verkrijgbaar is in Nederland en België, waardoor je flink meer betaalt dan de originele prijs.
123966

3. Samsung Galaxy S8

Het nieuwste vlaggenschip van Samsung moet allerlei problemen rondom diens andere telefoons en phablets snel doen vergeten. De Note 7 werd geteisterd door verhalen over ontploffende toestellen en laatst raadde de Consumentenbond de aanschaf van de Galaxy S7 af, aangezien de software verouderd is en over een tijdje niet meer wordt ondersteund.
Gelukkig voor Samsung kwam afgelopen april de Galaxy S8 uit. De telefoon heeft, net zoals één van zijn voorlopers, geen fysieke rand meer, maar deze loopt van het scherm af. De camera is nog steeds van uitstekende kwaliteit, wat hij al was bij de Galaxy S7 Edge, en het toestel is aangepast naar het Nederlandse weer: hij is dus waterdicht.
Wij prezen de Samsung Galaxy S8 en beschreven hem als “een krachtpatser in een strak design”. De iris- en gezichtsscanner zijn extra aspecten die zorgen voor een nieuwe vorm van veiligheid, maar deze functies moeten nog wel geperfectioneerd worden. De smartphone kreeg van ons een uitstekende 8.5!
123967

2. OnePlus 5T

De Chinese fabrikant OnePlus bracht in 2017 niet één maar twee telefoons uit. Halverwege dit jaar zagen we de OnePlus 5 verschijnen, maar na slechts enkele maanden verdween die alweer uit de webshop. Het bedrijf hield de lippen stijf op elkaar en liet vervolgens weten dat de OnePlus 5T in november zou verschijnen.
Dat is dan ook een minpunt wat vaak naar voren komt: de OnePlus 5T is slechts een licht verbeterde versie van zijn oudere broer. Onder de motorkap vind je vooral dezelfde krachten: een Snapdragon 835-chip met 6 of 8 GB RAM en de keuze tussen 64 of 128 GB opslagruimte. Verder draait het toestel op een iets oudere versie van Android, namelijk Nougat.
Toch heeft de OnePlus 5T enkele sterke punten, wat het toestel de tweede plek in de top 5 beste telefoons van 2017 oplevert. Het draadloze design is iets wat we als gebruikers nu wel gewend zijn, maar supersnel opladen? De OnePlus 5T maakt gebruik van Dash Charge, waarmee je jouw toestel binnen de kortste tijd een energieboost geeft en je weer een halve dag verder kan met je smartphone.
De camera van de OnePlus 5T is net zoals zijn voorganger uitstekend en door de prijs, 499 euro, verdient de OnePlus 5T een plekje in de top 5 beste telefoons van 2017.
123968

1. Samsung Galaxy Note 8

Op de eerste plek van de top 5 telefoons van 2017 vinden we de Samsung Galaxy Note 8. Zoals wij al meldden bij de Galaxy S8, Samsung heeft een zware tijd achter de rug. De Note 7 werd geteisterd door batterijproblemen, waardoor sommige toestellen in de fik konden vliegen. De Galaxy Note 8 moet dit alles laten vergeten en vooral laten zien wat Samsung wel goed kan.
De Note 8 introduceert het zogenaamde ‘Infinity Display’ en al snel wordt duidelijk wat dat betekent: je ziet namelijk bijna geen randen om het scherm zitten! Als je dan ook nog een AMOLED-scherm in je toestel hebt zitten, wat ervoor zorgt dat de kleuren nog feller en dieper ogen dan op andere toestellen, dan zal je al snel ervaren dat de Note 8 op dit moment hét beste scherm op de smartphonemarkt heeft.
Voeg daar ook nog twee uitstekende camera’s aan toe, een toestel wat tegen erbarmelijke omstandigheden kan en de brute kracht onder de motorkap en de Note 8 levert veel. Daarentegen is het toestel wel prijzig, 999 euro, maar volgens ons is het toestel “een dijk van een telefoon!