Top 5 beste tablet games voor iOS en Android

Article
woensdag, 31 december 2014 om 15:47
xgn google image
Tablets worden steeds krachtiger en daarmee geschikter om mooiere en uitgebreide games op het scherm te toveren. Het grotere scherm is ook net wat fijner om op te gamen, maar welke games halen nu echt het beste uit je tablet? Dit zijn de top 5 beste tablet games voor iOS en Android!

GTA Vice City

De klassieke GTA game en volgens sommigen de beste, of in ieder geval meest sfeervolle, game uit de reeks. Herleef de jaren 80 met deuntjes, kleren en auto's uit die tijd. Ook is Vice City voor Android anderhalve euro goedkoper dan GTA San Andreas, en werd laatstgenoemde geplaagd door bugs.
De controls zijn een stuk makkelijk te bedienen op tablet dan op je smartphone, en de gameplay blijft gewoon even leuk als 12 jaar geleden.
Android/iOS prijs: €4,49
64492

Anomaly 2

Dit is een van de beste tower defense games, zo niet de beste voor tablets. De graphics van deze game zijn om je vingers bij af te likken, zeker als je een Tegra K1 / SHIELD tablet hebt. Het spel kreeg in onze review een mooie 9!
Het alien-invasie verhaal zorgt voor een redelijk verslavende singleplayer en de controls werken goed op het grote scherm. In de (online) multiplayer kun je kiezen voor tower offense of tower defense, erg leuk om je vrienden hiermee in te maken!
Hou je van tower defense games dan is dit een goede en vooral goedkope keus, en in-app aankopen zijn gelukkig niet aanwezig!
Android/iOS prijs: €0,89
64493

Monument Valley

Deze puzzelgame met M.C. Escher-achtige levels heeft vele eindejaarslijstjes bereikt, en is een van de meest kunstzinnige apps die op dit moment beschikbaar zijn. Het is een rustige game met ontspannende muziekjes en geluidjes, zodra je al draaiend en kijkend naar optische illusies in een oase van innerlijke zen terechtkomt.
Je kunt extra levels kopen in het spel, maar de originele download houdt je wel even bezig met een wijntje op de bank.
Android/iOS prijs: €3,59
64495

Ingress

Dit is zonder twijfel de app die het beste gebruikt maakt van augmented reality om de echte wereld in een sci-fi tint onder te dompelen. Je kunt één van de twee facties kiezen en je dient portals te claimen en te stelen. Deze kun je bij jou in de buurt vinden, en zorgt ervoor dat je ook nog eens het huis uit komt.
Dit originele spel werkt op basis van Google Maps, en heeft al een grote hoeveelheid fanatieke spelers. Een stuk overzichtelijker op tablet zorgt dat deze versie de voorkeur verdient. Het kost tijd, maar je krijgt er ook een hoop voor terug!
Android/iOS prijs: gratis!
64497

XCOM: Enemy Within

XCOM: Enemy Unknown was al een geweldig spel voor de Xbox 360, PC en PS3. De port naar tablet is redelijk glansrijk geslaagd, en perfect voor degenen die het spel nog niet gespeeld hebben.
Uit onze review:
Tja, je moet er dus wel wat euro's voor over hebben, maar het is gewoon een steengoede game voor op je tablet!

Populair Nieuws