5 games waarin je Oud & Nieuw kunt vieren

  Geen zin in oliebollen, de laatste seconden van het jaar aftellen bij de TROS en al die andere 'gezelligheid' tijdens Oud & Nieuw? Dan kun je de jaarwisseling ook gewoon in een game vieren! We hebben namelijk 5 games voor je gevonden waarin je dit kunt doorbrengen. Voor de echte die-hard gamers!

  Grand Theft Auto Online

  De Firework Launcher is al eventjes te koop, maar mocht je nou net geen 65 duizend in-game dollars over hebben voor zo’n ding dan zit je op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag goed. Dan is hij namelijk gratis te verkrijgen, samen met wat ammo. Wil je dus altijd al gericht vuurwerk afschieten, doe dit dan in GTA Online.

  Ook kun je nog meedoen aan de Snapmatic Contest. De mooiste Snapmatic wint aardig wat in-game knaken, dus maakt wat mooie plaatjes tijdens de jaarwisseling en wie weet ben jij begin januari een stukje rijker.

  En vergeet de sneeuw niet. Pijltje naar links, oppakken die meuk en gooien maar!

  Animal Crossing

  Animal Crossing is een van de weinige (zo niet, de enige) games die Oud & Nieuw écht viert. Op oudejaarsavond organiseert jouw dorp dan ook een feestje, waarbij er op een groot scherm afgeteld zal worden naar het nieuwe jaar.

  Uiteraard is er vuurwerk, gezellige muziek en wensen alle dorpsbewoners jou een gelukkig Nieuwjaar. Mocht je dus absoluut niks te doen hebben rond twaalf uur, dan weet je waar het gezellig is. De tijd terugdraaien om het achteraf nog te beleven is natuurlijk ook nog een optie.

  World of Warcraft

  In een wereld waarin je al zóveel kan doen is het natuurlijk niet gek dat er ook Oud & Nieuw gevierd wordt. Compleet met vuurwerk, speciaal gebrouwen drankjes en gezellige muziek kan iedereen het nieuwe jaar samen inluiden.

  Voor iedereen die geen zin heeft om naar vuurwerk te staren en in-game te dansen worden er ook speciale quests beschikbaar gesteld die je alleen tijdens het New Years Celebration (1 januari) kunt doen.

  PlayStation Home

  Die drie mensen die nog rondlopen in PlayStation Home kunnen samen een feestje bouwen met oudjaar. Tenminste, als het doorgaat. Een paar jaar geleden konden Home-bezoekers zich verzamelen op Central Plaza, om daar gezellig samen af te tellen en wat exclusieve items op te pikken.

  Gezien de omstandigheden dat Home officieel tegen de vlakte gaat, is het aannemelijk dat er ook geen feestjes meer worden gegeven. Mocht je het willen uitvogelen, log dan voor twaalven even in en zet een feesthoedje op. Je kunt er sowieso zelf een feestje van maken, natuurlijk!

  BioShock 2 Multiplayer & Burial At Sea Episode 2

  Feestjes bouwen en vervolgens weer afbreken kunnen de bewoners van Rapture als geen ander. Mocht je dus zin hebben in een killer feestje, start dan lekker de multiplayer van BioShock 2 op. Deze speelt zich namelijk af tijdens de jaarwisseling van 1958, waar de burgeroorlog tussen Atlas en Andrew Ryan uitbrak die Rapture compleet in puin achterliet.

  Deze beruchte jaarwisseling komt ook terug in de uitbreiding van BioShock Infinite, Burial At Sea Episode 2. Hierin speel je namelijk met Elisabeth die de onderwater stad verkent tijdens de uitbraak van een oorlog en een van de meest cruciale momenten hierin meemaakt.

  Heb jij dus geen zin in sjoelen, oliebollen vreten en aftellen naar 2015, dan duik je met deze game onderwater en begeef je je gewoon tussen de elitaire maniakken en moordlustige junkies. Gelukkig Nieuwjaar!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.