Top 5 beste Steam Machine RPG's - Deze zijn tof

Article
maandag, 04 januari 2016 om 20:54
xgn google image
De Steam Machine biedt een soort tussenweg tussen een PC en een console. Met het apparaat kun je nu op je televisie diverse Steam games spelen. Je maakt hierbij gebruik van de speciale Steam controller. Er zijn heel veel games beschikbaar voor het apparaat, waaronder enkele toffe RPG's. Hier vind je de top 5 beste Steam Machine RPGs.
RPGs staan garant voor heel veel uren speelplezier. Hoewel sommige nieuwe RPGs zoals The Witcher 3 of Fallout 4 nog niet compatibel zijn met de Steam Machine, zijn er desondanks toch genoeg pareltjes die je op je Steam Machine kan spelen. Wij hebben 5 RPGs voor je opgesteld die goed geschikt zijn voor de Steam Machine. Lees snel verder en bekijk om welke games het gaat!

5. Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

Oud maar goud. Dat is een gepaste omschrijving voor Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Deze Star Wars RPG kwam oorspronkelijk in 2004 uit. Nu The Force Awakens in de bioscoop draait, is deze RPG zeker op dit moment weer toepasselijk om te spelen: want Star Wars is weer hot!
In KotOR II zijn bijna alle Jedi vermoord door de Sith. Als speler maak je de keuze om alle Jedi voorgoed te vermoorden of om alle Jedi op te trommelen en het dan tegen de Sith op te nemen. Alle keuzes die je maakt beïnvloeden je karakter: goede daden leveren light side points op, maar slechte daden leveren juist dark side points op. Jij moet kiezen bij welke kant je je aansluit om zo het verhaal tot een (goed) einde te brengen.
Veel RPG-liefhebbers zien KotOR II als een van de beste RPGs en een van de beste Star Wars games, dus de game is zeker de moeite waard eens te proberen. Bovendien kost de game slechts 9,99 euro. Ben je Star Wars en of RPG fan, dan is deze RPG-klassieker wel wat voor jou!
84276

4. Wasteland 2: Director’s Cut

Post-apocalyptische werelden en landschappen lenen zich vaak voor een game. In 2015 waren bijvoorbeeld Fallout 4 en Mad Max twee games die allebei een post-apocalyptisch thema hadden. Een andere titel van vorig jaar met een post-apocalyptisch thema is Wasteland 2: Director’s Cut. Hoewel de game minder bekend is dan bijvoorbeeld Fallout 4, is Wasteland 2 toch zeker de moeite waard om eens te proberen als je RPG-fan bent.
Wasteland 2 is een tactische, turn based RPG. De Director’s Cut is de grafisch verbeterde en meer volledige versie van het origineel uit 2014. Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 8000 dialogen toegevoegd aan de game. Ook is het precision strike systeem toegevoegd, waarmee je verschillende lichaamsdelen van vijanden kan aanvallen en ze zo kan verlammen.
Als je op zoek bent naar een leuke RPG, is Wasteland 2 iets voor jou. De Director’s Cut versie smaakte naar meer en wij hebben deze versie dan ook met een mooie 8.0 beoordeeld.
84277

3. Divinity: Original Sin Enhanced Edition

Wat is er nou leuker dan een eigen karakter in een RPG? Twee eigen karakters in een RPG! In Divinity: Original Sin maak je zelf twee karakters aan, waar je de game mee speelt. Vervolgens kun je de wereld van de game ontdekken en daar valt meer dan genoeg te doen en te zien.
In tegenstelling tot andere games is Divinity: Original Sin wat onvergeeflijker. De game legt niet veel uit en je moet het eigenlijk allemaal maar zelf ontdekken. Dat zal niet iedereen aanstaan, maar het is wel de reden waarom de game zo tof is. De onvergeeflijkheid van de game zie je niet vaak terug in hedendaagse games.
Zo kan je je eigen bondgenoten raken met aanvallen tijdens gevechten. Bovendien gaan je karakters ook echt dood als ze sterven en kun je ze alleen op een speciale manier weer levend maken. De game is bikkelhard, maar staat garant voor heel veel uren gameplezier. Probeer het zelf eens uit voor de Steam Machine: wij gaven de game namelijk een 9.0 in de review!
84278

2. Borderlands 2

Op zoek naar een knotsgekke game vol met wapens en bizarre vijanden? Dan is Borderlands 2 wellicht jouw ding. De game is inmiddels al wat ouder, maar zeker niet minder leuk. Borderlands 2 is het leukste met vrienden, want het is een ideale co-op game.
In Borderlands 2 moet je Handsome Jack verslaan, maar het verhaal doet er eigenlijk maar weinig toe. De gekke quests, omgevingen, wapens en vijanden. Daar gaat het om in Borderlands 2, evenals het spelen met anderen. Niet alleen wordt de game dan nog uitdagender, maar kun je samen jagen op de enorme hoeveelheid loot.
Je hebt veel verschillende karakters waar je uit kan kiezen in Borderlands 2 en dat maakt de game enorm divers. Of je nu het liefst met twee wapens en ongelimiteerde kogels aan de slag wil of onzichtbaar iedere vijand om wil leggen, het kan allemaal. Naarmate je level stijgt, krijg je nog coolere vaardigheden die je kan gebruiken. Borderlands 2 is wat dat betreft een echte aanrader, vooral wanneer je een paar vrienden kan optrommelen om de game mee te spelen.
84279

1. Pillars of Eternity

De absolute aanrader voor de Steam Machine is zonder twijfel Pillars of Eternity. Deze RPG biedt naast vele uren gameplezier een goed verhaal, uitdagende combat en een mooie wereld die je kan ontdekken. Veel RPG liefhebbers zien deze game dan ook als een van de beste games van 2015. Zo was Ralph bijvoorbeeld ook zeer te spreken over deze RPG in onze review.
Al bij het aanmaken van je karakter wordt duidelijk dat er genoeg replay waarde in de game zit. Je kan namelijk kiezen uit verschillende achtergronden, rassen en klassen bij het maken van een personage. Vooral de karakters in de game zijn bijzonder goed uitgewerkt en voelen zeker RPG-waardig. Je kan je weken, zo niet maanden vermaken met Pillars of Eternity dankzij de hoeveelheid dingen die je kan doen en ontdekken.
Op Steam zijn veel mensen ook erg positief over de game. Op het moment is de game in de aanbieding voor slechts 16,79 euro. Mocht je deze RPG een kans willen geven, sla dan snel je slag in de Steam Store!