Top 5 beste Sony E3 aankondigingen van 2016

  Sony heeft na een flink uur haar E3 persconferentie afgesloten en veel getoond in dat uurtje. Maar wat waren de tofste aankondigingen van Sony? Je leest het in onze top 5 beste Sony E3 aankondigingen van 2016.

  De E3 persconferentie van Sony stond niet alleen in het teken van The Last Guardian of PlayStation VR. Nee, er waren tal van aankondigingen en wat wij de komende tijd allemaal mogen verwachten van Sony op de PlayStation 4. Wat te denken van Horizon Zero Dawn, die nieuwe gameplay trailer kreeg. Of de releasedatum van de PlayStation VR, die Final Fantasy 15 zal ondersteunen. Maar ook een compleet nieuwe Spider-Man game, exclusief voor PlayStation 4.

  Dat was bij lange na niet alles, aangezien de drie originele Crash Bandicoot games een remaster krijgen, er een nieuwe Detroit Become Human trailer is en er ook nog een nieuwe game genaamd Hawken komt. Veel moois, maar hetgene wat in de top 5 staat waren toch wel de beste en tofste aankondigingen van Sony tijdens diens E3 2016 persconferentie.

  5. Sony onthult Days Gone

  De post-apocalyptische wereld leeft en Sony laat haar eigen kijk daarop zien. In de nieuwe game genaamd Days Gone ben jij een bounty hunter genaamd St. John. Jij reist over de hele wereld, die volledig in elkaar is gestort en wordt beheerst door zombies. Aan jou om te overleven in deze open-wereld game, die wordt gemaakt door Sony Bend.

  De trailer, hierboven te zien, laat ons zien dat je niet alleen tegen hordes zombies moet strijden, maar ook tegen andere mensen. Verder laat het een overlevingselement zien waarbij je op zoek moet gaan naar levensmiddelen en andere hulpmiddelen.

  Meer details heeft Sony niet onthuld, evenals een releasedatum.

  4. Resident Evil 7 Biohazard aangekondigd

  Sony heeft tijdens de E3 persconferentie Resident Evil 7 Biohazard aangekondigd. Vanaf het begin leek het daar niet op, aangezien de game een first-person perspectief hanteert; iets waar de Resident Evil serie niet bekend om staat. Toch bleek het een nieuwe Resident Evil game te zijn. Ontwikkelaar Capcom heeft laten weten dat de switch naar first-person niet af zal doen aan de typerende Resident Evil stijl en sfeer.

  Resident Evil 7 Biohazard zal zich afspelen na de schokkende gebeurtenissen van Resident Evil 6. De game vindt plaats in het hedendaagse Amerika. In de trailer zagen we een personage schokkend door een verlaten huis heen struinen. Welk personage, of personages, je bestuurt is nog niet bekendgemaakt. Verder werd duidelijk dat de PlayStation VR toepasbaar is op de game, zodat je een nog engere ervaring kunt beleven.

  De game heeft wel een releasedatum gekregen. Vanaf 24 januari 2017 is de game speelbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  3. Nieuwe game van Hideo Kojima

  Met veel lofzang werd Hideo Kojima verwelkomd op het podium van Sony's E3 2016 persconferentie. Daar kondigde Kojima aan dat hij aan een nieuwe game werkt, genaamd Death Stranding. Hiervan kregen wij een trailer te zien, die je hierboven kunt bekijken.

  In Death Stranding is een hoofdrol weggelegd voor acteur Norman Reedus, die bekend is van zijn werk in the televisieserie The Walking Dead. De acteur zou ook de hoofdrol gaan spelen in de nieuwste Silent Hills, maar die game werd echter geannuleerd ondanks een succesvolle Playable Trailer (PT).

  Over de game is echter nog weinig bekend, al lijkt het een horrortitel te gaan worden. De trailer laat ons Reedus op een strand zien, waarna hij een baby naast zich ziet liggen en vervolgens ligt het strand vol met dode vissen. Meer details zijn niet bekendgemaakt, evenals een releasedatum. Death Stranding wordt wel een PlayStation 4 exclusieve titel.

  2. The Last Guardian krijgt releasedatum

  Het heeft heel erg lang geduurd, maar uiteindelijk is de kogel door de kerk. Liet Sony vorig jaar nog weten dat The Last Guardian nog steeds in ontwikkeling is, tijdens de E3 2016 werd de releasedatum eindelijk aangekondigd. De langverwachte game moet op 25 oktober exclusief verschijnen op de PlayStation 4.

  The Last Guardian is al sinds 2007 in ontwikkeling door Team Ico en werd officieel aangekondigd op de E3 van 2009. De originele planning was een release in 2011 voor de PlayStation 3, maar die release werd nooit gehaald waarna het angstvallig stil bleef rondom Team Ico's ambitieuze titel. Vorig jaar kwam daar verandering in toen de game met een nieuwe gameplay trailer werd getoond.

  Vanaf 25 oktober 2016 kun je aan de slag met The Last Guardian op de PlayStation 4. De game is ook al vast te pre-orderen.

  1. God of War aangekondigd

  Soms wordt het beste voor het einde bewaard, maar Sony heeft lak aan die regel. Al vanaf minuut één werden we getrakteerd op een symfonisch orkest, waarna Kratos uit de schaduwen stapte en het publiek gek werd. Sony kondigde hiermee de terugkeer aan van God of War en één van diens meest geliefde antihelden.

  De gameplay trailer, die hierbovenaan staat, laat ons een oudere Kratos zien met een volle baard. Samen met een jongen, zijn zoon, is de 'Ghost of Sparta' op jacht. Tijdens die jacht worden ze lastiggevallen door een trol en andere wezens. Het verhaal is nog niet duidelijk, aangezien daar niks over werd gemeld.

  Eerder op de dag was er al het gerucht dat God of War 4 tijdens de persconferentie van Sony op de E3 2016 zou worden getoond. De nieuwste telg in de God of War reeks gaat simpelweg God of War heten. Een releasedatum is niet bekendgemaakt, maar zal ergens in 2017 liggen.

  Bekijk ook eens de aankondigingen van andere ontwikkelaars via ons E3 2016 overzicht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.