Top 5 beste smartwatches van 2020!

Article
woensdag, 07 oktober 2020 om 8:00
screenshot 2020 10 06 at 153704f1601991463
Door de uitbraak van het coronavirus zijn er lange tijd geen nieuwe smartwatches uitgekomen. Fabrikant zijn nu alleen weer bezig in volle gang, waardoor we worden getrakteerd op een golf aan nieuwe digitale horloges. Dit zijn de top 5 beste smartwatches van 2020 tot nu toe!

Samsung Galaxy Watch 3

Sinds de lancering van de traditionele Samsung Galaxy Watch is het Zuid-Koreaanse bedrijf meer de sportieve kant opgegaan met de Galaxy Watch Active en Active 2. De smartwatch die ze dit jaar heeft uitgebracht is alleen gebaseerd op het origineel, inclusief de terugkeer van de geliefde rotating bezel, waardoor je eenvoudig door alle menu’s kan scrollen. Door het klassieke design ziet de Samsung Galaxy Watch 3 er bovendien even classy uit als een normale dress watch, die je makkelijk bij een overhemd of pak kan dragen.
Ondanks dat de Active subtitel is weggelaten, betekent dat niet dat de Galaxy Watch 3 geen gezondheidsfuncties heeft. Integendeel zelfs. Je hartslag zal 24 uur per dag worden bijgehouden, je sportieve activiteiten kan je accuraat tracken en je smartwatch kan zelfs zien wanneer je valt. Als je vervolgens niet binnen 60 seconden reageert op de ringtoon, dan zal de smartwatch je locatie doorgeven aan je Emergency Contact. Tel daar de talloze features bij op die de Samsung Galaxy-lijn al zo sterk maakten en je hebt met de Samsung Galaxy Watch 3 een topper in huis.
fitbit sensef1598366078

Fitbit Sense

Als je op zoek bent naar een perfecte smartwatch voor een sportieve levensstijl, dan hoef je niet verder te zoeken dan Fitbit - zoals je waarschijnlijk wel verwacht door het bedrijf van de naam. Fitbit is groot geworden met fitness trackers, maar de laatste paar jaar heeft het bedrijf flink ingezet op smartwatches en dat ik duidelijk te merken.
De Sense is het nieuwe vlaggenschip en bouwt voort op de sterke basis van de Versa 2. Uiteraard wordt de hele dag lang je hartslag bijgehouden, maar daarnaast ook je stressniveau, je slaap, de temperatuur van je huid en er kan zelfs een ECG worden uitgevoerd. Via de smartwatch en via de app kan je een heel scala aan activiteiten bijhouden en met een accuduur van meerdere dagen hoef je ook niet te stressen of je Fitbit Sense het einde van de dag wel haalt.
screenshot 2020 10 06 at 154342f1601991863

TicWatch Pro 3

Toen de eerste smartwatches op de markt verschenen, was Google één van de bedrijven die met een speciaal operating system kwam - het zogeheten WearOS. Hoewel de meeste smartwatch-fabrikanten het systeem gebruikten, ging steeds meer bedrijven over op hun eigen OS. Hoewel de functies van Google’s operating system namelijk uitgebreid zijn, trekt WearOS veel stroom en is het veelal vrij traag.
De TicWatch Pro 3 van Mobvoi lost die traagheid op met de gloednieuwe Snapdragon Wear 4100 chipset. Ben je nieuwe chipset krijgt WearOS eindelijk ook een aantal nieuwe functies, zoals sleep tracking en TicHearing, waarbij je een waarschuwing krijgt als je op een plek bent die schadelijk is voor je gehoor.
Om energie te besparen heeft de TicWatch Pro 3 daarnaast een unieke feature, waarbij het OLED-scherm (tot 72 uur aan accu) kan wisselen tussen een ‘analoog’ LCD-scherm (tot 45 dagen aan accu). Daardoor wordt er bijna geen stroom verbruikt en kan je alsnog de tijd, je dagelijkse hoeveelheid stappen en je hartslag checken. Dan kan je profiteren van de voordeel van always-on, zonder de nadelen!
screenshot 2020 10 06 at 154556f1601992007

Huawei Watch GT2 Pro

Eén van de bedrijven die vaarwel heeft gezegd tegen WearOS is Huawei. Het enorme Chinese bedrijf is met ingang van de Watch GT haar eigen operating system gaan gebruiken, genaamd Lite OS. Het besturingssysteem heeft minder uitgebreide opties dan Google’s OS, maar er komt wel één heel groot voordeel bij kijken: de accu kan maar liefst 14 dagen werken op één charge.
Daarnaast is de Huawei Watch GT2 Pro een droom voor sporters naast de gebruikelijke smartwatch functies - zoals het checken van notificaties en bellen. Dankzij de titanium behuizing en scherm van saffierglas is de smartwatch lekker licht, maar tegelijkertijd zeer goed bestand tegen stootjes en krassen. Uiteraard wordt er 24/7 je hartslag bijgehouden en wordt accuraat je slaap gemeten, wat je terug kan zien in de Health app van Huawei. In de Huawei Watch GT2 Pro zitten daarnaast talloze activiteiten ingebouwd die je kan tracken, zoals hardlopen, fietsen en zelfs zwemmen.
Als je geen zin hebt om je smartphone mee te nemen tijdens het sporten, dan is er ingebouwde GPS en kan je het interne geheugen van 4GB gebruiken om nummers op te slaan en te beluisteren via BlueTooth oortjes of koptelefoon.
screenshot 2020 10 06 at 154739f1601992094

Apple Watch Series 6

De meeste smartwatches die je op de markt kan vinden werken tot op een zekere hoogte met iPhones, maar vaak zijn er meerdere functies te vinden die exclusief zijn voor Android of kan je Apple specifieke apps niet gebruiken. Wil je dus de volledige smartwatch beleving ervaren met je iPhone, dan zul je dus bij Apple moeten aankloppen.
Gelukkig is Apple zeker geen groentje als het aankomt op het maken van smartwatches en de Apple Watch is dan ook één van de beste producten in de branche. Series 6 biedt de voordelen van de voorgaande generaties - zoals de talloze opties als het aankomt op applicaties op je Apple Watch en het maken van een ECG - maar breidt het pakket nog meer uit. Zo is er een verbeterde always-on display en kan de Series 6 je zuurstofsaturatie meten. Heb je een iPhone, dan kan je niet zonder de Apple Watch Series 6!