De 10 beste smartwatches van het moment - Een computer aan je pols

Article
dinsdag, 24 september 2019 om 12:22
de 10 beste smartwatches van het moment een computer aan je pols 154825 1
Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een intelligente telefoon op zak, maar ook de smartwatch wordt steeds populairder. Wij hebben de 10 beste smartwatches op een rijtje gezet, zodat je precies weet welke polscomputer het beste bij jou past.

10. Ticwatch E2

Mobvoi is een Chinees bedrijf dat zich specialiseert in het maken van betaalbare smartwatches. Dat lukt ze al aardig sinds de release van de eerste Ticwatch in 2015. Dit horloge werd op de markt gebracht dankzij Kickstarter, waar ze meer dan twee miljoen dollar mee hebben opgehaald.
Met de release van de Ticwatch E2 eerder dit jaar heeft het bedrijf helemaal een mooie stap weten te zetten. Het is een smartwatch die draait op WearOS van Google en dus veel ondersteuning heeft van apps, maar die tegelijkertijd ook ideaal is voor sporters. De Tichwatch E2 is namelijk waterdicht, heeft een hartslagmonitor, een GPS en is lekker licht. Alleen het scherm en de batterijduur valt een beetje tegen, maar je kan ook niet alles hebben met een smartwatch die een prijskaartje heeft van onder de 200 euro.
De Ticwatch E2 is verkrijgbaar vanaf 159 euro bij onder andere bol.com.

9. Fossil Q Commuter

We begrijpen maar al te goed dat niet iedereen wil rondlopen met een digitaal horloge om zijn of haar pols. Of wat te denken van het constant opladen van een smartwatch, de stekkers is immers vaak al bezet voor de oplader van de telefoon. Gelukkig biedt een hybride smartwatch in dat geval de oplossing.
De Fossil Q Commuter is zo’n hybride smartwatch en is, zoals de naam al verklapt, een mix van een traditioneel horloge en een smartwatch. Het horloge is op het eerste gezicht dan ook analoog, maar maakt ondertussen verbinding met je smartphone door middel van Bluetooth. Vervolgens kan je via de bijgeleverde applicatie bepalen welke apps een notificatie kunnen doorgeven en op welke manier. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde functies toe te wijzen aan de fysieke knoppen aan de zijkant van de Commuter. Zo kun je je muziek bedienen, een stopwatch aanzetten of je reistijd laten berekenen. En het mooiste moet nog komen: de batterij gaat ongeveer zes maanden lang mee.
De Fossil Q Commuter is beschikbaar bij verschillende webshops vanaf 173,99 euro.

8. Huawei Watch GT

WearOS is één van de meest uitgebreide operating systems voor smartwatches, maar tegelijkertijd is het ook een aanslag op de accu. De meeste horloges die op het systeem werken zijn leeg binnen 48 uur. Huawei heeft dat al eerder meegemaakt, met onder andere de Huawei Watch 2. De telecomgigant heeft met haar nieuwste smartwatch daarom besloten om van de OS van Google af te stappen.
De Huawei Watch GT maakt daarom gebruik van Huawei’s eigen Lite OS. Het horloge verliest daarmee een aantal functionaliteiten, maar op één charge kan een gebruiker wel ongeveer tien dagen mee. De smartwatch kan bovendien alsnog allerlei notificaties tonen en is perfect voor sporters. De hartslagmeter is zeer accuraat, je slaap wordt ‘s nachts bijgehouden en op het horloge staan meerdere activiteiten voorgeprogrammeerd. Zo kan je met een druk op de knop je hardloopsessie nauwkeurig bijhouden door middel van GPS.
De Huawei Watch GT is beschikbaar vanaf 119 euro bij bol.com.

7. Fitbit Versa 2

Fitbit is een techfabrikant die zich richt op fitness-horloges, zoals de naam al doet vermoeden. Het bedrijf heeft eerder al naam gemaakt met haar trackers, die puur en alleen op sporters gericht zijn, maar met de Versa-lijn hebben ze hun intrede gemaakt in de smartwatchmarkt.
Met de Versa 2 laat Fitbit zien dat ze niet onder hoeven te doen voor de concurrentie. Het vierkante horloge is nog steeds ideaal voor fitness-liefhebbers, met een waterdicht design, een hartslagmeter en net zoals de Huawei Watch GT ook programma’s om je sportactiviteiten bij te houden. De Versa 2 heeft bovendien integratie met muziekdiensten als Spotify en Deezer en natuurlijk voor andere applicaties, waardoor de smartwatch daarnaast ook geschikt is voor dagelijks gebruik.
De Fitbit Versa 2 is verkrijgbaar vanaf 199 euro bij verschillende webshops.

6. Xiaomi Amazfit GTR

Het Chinese bedrijf Xiaomi is al een aantal jaar een grote speler op de markt van budgettelefoons, maar ook wat betreft smartwatches heeft Xiaomi meerdere modellen op de markt gebracht die goed betaalbaar zijn. Dat ging gepaard met het missen van veel functies, maar met de Amazfit GTR heeft het bedrijf een meer volwaardige smartwatch neergezet.
Het nieuwe horloge van Xiaomi heeft om te beginnen een behoorlijke batterijduur. Met normaal gebruik gaat de Amazfit GTR ongeveer 24 dagen mee en als je echt niet in de buurt bent van een oplader, dan kan het zelfs opgerekt worden naar 74 dagen door functies als Bluetooth en de hartslagmeter uit te schakelen. Net zoals andere smartwatches in onze top 10 beste smartwatches maakt Xiaomi gebruik van haar eigen OS, die de meeste notificaties van applicaties kan weergeven op het 47mm grote scherm.
De Xiaomi Amazfit GTR is beschikbaar op Belsimpel.nl vanaf 149,95 euro.

5. Fossil Sport

We hebben Fossil al eerder langs zien komen in onze top 10 beste smartwatches, maar in tegenstelling tot de Commuter is de Fossil Sport een horloge dat draait op WearOS van Google. Dat betekent dat de smartwatch een volledige integratie heeft met Android, zoals het werken met applicaties op de horloge zelf. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer je telefoon in handen te houden om een route te volgen op Google Maps.
Zoals de naam ook al zegt is de smartwatch net zoals veel andere horloges in dit artikel gericht op sporters. Je hartslag wordt netjes bijgehouden, je kan er gerust mee gaan zwemmen en ook dit model heeft veel opties om je activiteiten bij te houden. Het nadeel van WearOS komt wel meteen om de hoek kijken, want de batterijduur van de Fossil Sport ligt rond de twee dagen.
De Fossil Sport is beschikbaar bij verschillende webshops vanaf 179 euro.

4. Skagen Falster 2

Skagen is in 1989 begonnen als een fabrikant van horloges, maar net zoals een aantal andere makers van klassieke horloges heeft het bedrijf gekozen om in de smartwatchmarkt te stappen. Eerder koos Skagen nog voor de voorzichtige stap naar hybrid smartwatches, maar sinds kort maakt het bedrijf echte smartwatches.
De Skagen Falster 2 is namelijk een aantrekkelijk horloge dat draait op WearOS en een aantal handige functies heeft. Met de kroon kan je bijvoorbeeld snel door de apps op het horloge heen scrollen, zodat je niet het scherm vies hoeft te maken. Vrijwel alles in het design suggereert ook dat het meer een klassiek horloge is en Skagen richt zich niet bepaald op sporters. Toch is er wel gewoon een hartslagmeter, GPS en Google Fit op aanwezig, maar niet elk bandje zal even goed reageren op zweet. Helaas valt ook hier weer de lage batterijduur van WearOS op.
De Skagen Falster 2 is beschikbaar vanaf 299 euro.

3. Samsung Galaxy Watch

Samsung is al bezig met smartwatches vanaf het eerste uur, maar in plaats van te kiezen voor WearOS gebruikt het bedrijf ook haar eigen operating system dat is gebaseerd op Linux. Toch doet Tizen OS niet onder voor het besturingssysteem van Google en ondersteunt het de meeste applicaties die mensen gebruik op hun telefoon. Bovendien zijn er voor gebruikers van Samsung ook niet een paar exclusieve features.
De Samsung Galaxy Watch is een vrij grote smartwatch die in vergelijking met andere horloges voornamelijk hoog is. Dat komt doordat Samsung er een draaibare ring op heeft gezet, die ideaal is om door de menu’s heen te scrollen. Het helpt natuurlijk ook mee dat Tizen OS op maat is gemaakt voor de horloges van Samsung. Naast de handige ring en de ondersteuning van vrijwel alle applicaties, heeft de Samsung Galaxy Watch daarnaast ook een betere accu dat smartwatches met WearOS. Na vier dagen moet het horloge weer op de oplader, wat een stuk meer ademruimte geeft dan de directe concurrentie.
De Samsung Galaxy Watch is beschikbaar vanaf 224,95 euro op Belsimpel.nl.

2. Apple Watch series 5

Waar gebruikers van Android een heel scala hebben aan keuzes als het aankomt op smartwatches, kunnen bezitters van een iPhone voornamelijk kiezen uit de verschillende versies van de Apple Watch. Gelukkig voor hen heeft de Amerikaanse gigant wel werk gemaakt van haar smartwatch en heeft de Apple Watch series 5 weer een paar goede stappen gezet.
Net zoals de Samsung Galaxy Watch is het horloge van Apple natuurlijk precies afgesteld op telefoons van haar eigen merk en dat is te merken. De applicaties op de telefoon werken perfect met de Apple Watch en je gezondheid wordt goed bijgehouden met onder andere een EGS-sensor. Met de nieuwste versie is er bovendien ook een always-on functie en een ingebouwde kompas. Helaas worstelt ook Apple met de accu en zie je al die functionaliteiten verdwijnen na 18 uur.
De Apple Watch series 5 is verkrijgbaar bij verschillende webshops vanaf 449 euro.

1. Samsung Galaxy Watch Active 2

Ook Samsung staat twee keer in de lijst en mag zichzelf kronen met de eerste plaats in onze top 10 beste smartwatches van het moment. Met de Samsung Galaxy Watch Active 2 heeft het bedrijf namelijk de perfecte mix gevonden tussen de grote Galaxy Watch en de sportieve Galaxy Watch Active.
Wat namelijk afwezig was op de Active-variant was de handige draairing, waarmee je op eenvoudige wijze door de apps op Tizen OS kan scrollen. Samsung heeft die op digitale wijze teruggebracht in de Active Pro, waardoor het design ook lekker slank blijft. Zoals de naam suggereert zijn ook alle sportfuncties aanwezig en is de hartslagmeter verbeterd met meer sensoren en kan het een ECG uitvoeren.
De Samsung Galaxy Watch Active 2 is verkrijgbaar vanaf 299 euro bij bol.com.

De 10 beste smartwatches van het moment - Welke trekt jouw aandacht?

Welke smartwatch in onze lijst valt bij jou het beste in de smaak? Of heb je juist helemaal niks met smartwatches en gebruik je liever een klassiek horloge? Laat het ons weten in de comments.

Populair Nieuws