Top 5 beste smartwatches van 2015

Article
zondag, 27 december 2015 om 16:02
xgn google image
In 2015 hebben we weer kennis mogen maken met een paar moderne horloges, namelijk de smartwatches. Er zijn er genoeg uitgekomen dit jaar, dus hebben we voor een goed overzicht een top 5 beste smartwatches van 2015 opgesteld.

5. Sony Smartwatch 3

De SmartWatch 3 is het horloge dat je leven eenvoudiger maakt, en waar je ook nog is mee gezien mag worden. Koppel je smartphone aan dit vette horloge en ontdek de eindeloze mogelijkheden. Ook zonder smartphone is het horloge nog nuttig, want je kunt er bijvoorbeeld muziek mee luisteren, activiteiten bijhouden en ook je bewegingen worden opgeslagen.
De smartwatch is verder waterdicht, dus je hoeft niet bang te zijn er wat druppels op te krijgen tijdens een hevige regenbui. Bovendien kun je ermee zwemmen tot 1.5 meter diep.
Verder is de smartwatch compatibel voor alle apparaten met Android 4.3 of hoger, heeft het vette features zoals een versnellingsmeter, een kompas, een gyroscoop en GPS. Je betaalt voor zo’n horloge ongeveer 189 euro.

4. Microsoft Band 2

Tijdens het Windows 10 Devices Event is een nieuwe Microsoft Band aangekondigd door Microsoft. Deze nieuwe versie brengt een hoop nieuwe verbeteringen met zich mee.
Deze nieuwe Microsoft Band introduceert een nieuw design, dat geoptimaliseerd is voor de individu die van sport houdt, en ook gewoon naar werk moet. Het design is erg flexibel en daarbij ook comfortabel. De nieuwe Microsoft Band maakt gebruik van een curved glas, waardoor de band goed om de pols past. Bovendien is de nieuwe smartwatch uitgerust met Gorilla Glass, waardoor het minder snel beschadigingen zoals krassen op moet lopen, en wat zorgt voor betere reacties op aanrakingen.
Bovendien bevat deze nieuwe Microsoft Band een aantal nieuwe features, zoals:
  • Ingebouwde GPS
  • UV monitor
  • Instructies voor workouts
  • Slaap bijhouden
  • Calorieën bijhouden
  • Slimme notificaties voor bellen, sms'jes, e-mails en social media
De Microsoft Band maakt verder ook gebruik van Cortana en is er een barometer toegevoegd, waardoor je snel kunt bekijken hoe het ervoor staat met je workout. De Microsoft Band 2 kost 249 dollar, hoewel een Europese prijs tot dusver nog niet bekend is.

3. LG Urbane LTE

De LG Urbane LTE draait op het nieuwe besturingssyteem voor smartwatches dat speciaal ontwikkeld is door LG. Deze smartwatch met LTE zorgt ervoor dat het mogelijk is om met de smartwatch verbinding te kunnen maken met 4G netwerken.
De smartwatch is gemaakt van roestvrij staal en werkt met Android smartphones. Je kunt er in principe mee bellen zonder een smartphone te gebruiken dankzij de LTE verbinding. Verder heeft de smartwatch een 700mAh batterij en heeft het een wallet functie. Ook zijn er verschillende features te vinden zoals een gyroscoop, snelheidsmeter, kompas, hartslagmeter en GPS.
Een Europese prijs voor deze smartwatch is nog niet bekend. In Amerika betaal je er echter 600 dollar voor, waardoor deze smartwatch niet de goedkoopste is.

1. Samsung Gear S2

De Samsung Gear S2 smartwatch heeft een rond design gemaakt van roestvrij staal. De ronde afwerking in combinatie met het slanke design zorgt ervoor dat deze perfect om de pols past. Daarnaast biedt Samsung de mogelijkheid om de horlogeband te verwisselen, hierdoor kan je bij elke outfit een bijpassende horlogeband dragen.
Je kunt de meeste apps gebruiken op de Gear S2. Zo kun je makkelijk door mails scrollen, inzoomen op GPS kaarten en een volgend nummer aanzetten. Het opladen is ook erg makkelijk, je legt het namelijk op de wireless charging dock en het opladen begint.
De Gear S2 smartwatch werkt niet alleen met Samsung telefoons, maar ook met andere Android telefoons. Je bedient de smartwatch met de ring die rondom het uurwerk zit. Wat functionaliteit betreft werkt de Gear S2 vrijwel hetzelfde als andere smartwatches. De Gear S2 maakt gebruik van het Tizen besturingssysteem van Samsung. Je betaalt voor zo’n Gear S2 349 euro.
De Galaxy S2 verdient met zijn oogstrelende design, de handige ring rondom het scherm en de geweldige health tracker zeker de tweede plaats. Zo gaat de batterij een stuk langer mee dan andere smartwatches van dit moment, wat zeker een belangrijk punt is, want wie wil er nou een horloge dragen die je alsmaar moet opladen?

1. Apple Watch

De tijd bijhouden is nog nooit zo leuk geweest. Dit jaar kwam de eerste Apple Watch uit. Het slimme horloge van Apple is zeker niet de eerste smartwatch die op de markt is verschenen, maar het is wel een hele leuke.
De Apple Watch zorgt ervoor dat alle informatie gedurende de dag op je pols binnenkomt. Deze informatie bestaat uit nieuwsberichten, e-mails, sms'jes, noem maar op, de Apple Watch zorgt ervoor dat jij alles wat je wilt weten binnen krijgt op je pols.
Ook fitness is belangrijk voor smartwatches en de Apple Watch analyseert dan ook al jouw activiteiten gedurende de dag, van hardlopen tot traplopen. Daarnaast moedigt de Apple Watch je aan om in beweging te blijven en geeft je na een lange dag zitten een tip om even te gaan staan. Ook Siri speelt een grote rol, net als op de iPhone. Je kan de digitale assistent vragen om hulp, tips, feiten en dergelijke.
De Apple Watch is wel prijzig, je betaalt voor zo’n smartwatch namelijk meer dan 400 euro. De Apple Watch verdient toch de eerste plaats hier met zijn Force Touch display, super scherpe resolutie, integratie van Siri en 8GB aan intern geheugen. Deze features kun je alleen in de Apple Watch vinden.

Populair Nieuws