Top 10 beste komedies van 2015

  Ook dit jaar zijn er weer veel goede komedies uitgekomen. De meeste films proberen humor in hun verhaal te verwerken, maar komedies zijn films waar de humor centraal staat, zoals bij The Wedding Ringer en Inside Out. We hebben de beste tien op een rij gezet.

  10. Er Ist Wieder Da

  Wat zou er gebeuren als Adolf Hitler opeens wakker zou worden in een park in hedendaags Berlijn? Deze vraag wordt beantwoord in de Duitse film Er Ist Wieder Da (Daar Is Hij Weer). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Timur Vermes die op 21 september 2012 uitkwam.

  Als Hitler (Oliver Masucci) zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog wakker wordt denkt het Duitse volk dat hij een imitator is. Hierdoor komt hij veel op televisie en wordt hij beroemd via social media. In de film zien we door Hitlers ogen hoe het hedendaagse Duitsland is veranderd sinds de Tweede Wereldoorlog, maar ook in welke opzichten het nog hetzelfde is.

  De combinatie van humor en Hitler is erg geslaagd in deze film die op 26 november 2015 uitkwam.

  9. Night at the Museum: Secret of the Tomb

  Night at the Museum: Secret of the Tomb is al weer de derde film in de reeks. In deze installment komen er wederom ‘s nachts museumstukken tot leven. Het concept is ontzettend succesvol en dat wordt aangetoond met deze derde Night at the Museum film.

  De film combineert geschiedenis met humor en produceert zo een grappig maar ook enigszins informatief verhaal. Ditmaal staat het magische en Egyptische tablet van Akhmenrah centraal dat helaas is aangetast door corrosie. Dit heeft effect op het gedrag van de tot leven komende museumbewoners.

  Beveiliger Davey (Ben Stiller) reist naar Londen om het tablet te herstellen. Hier komt hij terecht in het British National Museum waar de makers van het tablet wonen. De film kwam op 5 februari 2015 in Nederland uit.

  8. Pitch Perfect 2

  De Barden Bellas zijn terug met Pitch Perfect 2. Na het winnen van het kampioenschap in de eerste Pitch Perfect film zijn de Bellas op tour door Amerika. Maar dan heeft een van de leden van de Bellas een genante wardrobe malfunction op het podium waardoor ze niet meer mogen optreden.

  Dan besluiten ze mee te doen aan het wereldkampioenschap voor a capella groepen. Ze moeten strijden tegen zanggroepen uit de hele wereld, waaronder Das Sound Machine uit Duitsland. Ze proberen zich zo goed mogelijk klaar te stomen voor deze wedstrijd.

  De combinatie van leuke karakters maakt deze film enorm humoristisch, en de film was ook een regelrecht succes in de Verenigde Staten. De film kwam op 14 mei 2015 uit in Nederland.

  7. Trainwreck

  Amy Schumer is in Hollywood flink aan de weg aan het timmeren. Als stand-up commédienne maakt ze naam, maar ook als actrice gaat het erg goed met de Amerikaanse. Zo kwam dit jaar Trainwreck uit waarin Schumer de hoofdrol speelt.

  In Trainwreck speelt Amy een journalist (genaamd Amy) die niet in monogamie gelooft. Als ze voor haar werk sportdokter Aaron (Bill Hader) moet interviewen wordt ze op slag verliefd. Maar kan ze haar polygame ideeen aan de kant zetten en een relatie opbouwen met Aaron? En is monogamie nou wel de weg naar geluk?

  Amy Schumer neemt nooit haar hand voor de mond en ook Trainwreck heeft de vulgaire en groffe grappen waar Amy zo bekend om staat. Haar zelfspot is ook met grote mate in de film terug te zien.

  6. Kingsman: The Secret Service

  Kingsman: The Secret Service is gebaseerd op de comic The Secret Service. In de film staat de spionnenorganisatie Kingsman centraal. De spionnen van Kingsman zijn echte gentlemen.

  Kingsman agent Harry Hart (Colin Firth), biedt het straatjochie Eggsy (Taron Egerton) aan als nieuweling aan de spionnendienst. Wat volgt is een loodzware training voor Eggsy, die zich tussen de snobs staande moet proberen te houden.

  Benoemenswaardig is ook de shurk van het verhaal. Deze slissende miljardair genaamd Valentine (Samuel L. Jackson) is een geweldige toevoeging, al helemaal aangezien hij niet tegen bloed kan. Kingsman: The Secret Service kwam uit in Nederland op 12 februari 2015.

  5. Minions

  De minions hebben weer toegeslagen. Ze zijn niet meer weg te denken uit de populaire cultuur en dit jaar is er eindeljk een film - Minions - die zich compleet wijdt aan deze gele, gekke wezens uitgekomen.

  Centraal in deze film staan de drie minions genaamd Bob, Stuart, en Kevin. Dit trio raakt per ongelijk verwikkeld met de sucessvolle schurk Scarlet Overkill (Sandra Bullock). Omdat de minions er niet uitzien als slechterikken wordt niet van ze verwacht dat ze kunnen meedoen in de onderwereld. Maar de minions moeten niet onderschat worden.

  De minions waren al eerder te zien in de films Despicable Me en Despicable Me 2. Door deze films werden de minions razend populair en deze film is daar bewijs van.

  4. Le Tout Nouveau Testament

  God woont in Brussel. Althans, volgens Le Tout Nouveau Testament woont hij daar in een appartement zonder deuren. Niemand weet dat hij daar met zijn vrouw en dochter woont.

  Maar God (Benoît Poelvoorde) is enorm sadistisch en dit wordt zijn dochter Ea teveel. God is helemaal niet bezig met het verbeteren van de wereld, maar gebruikt zijn tijd voornamelijk om op zijn computer vervelende wetten voor het leven te schrijven. Een van deze regels is dat je altijd in de meest trage kassarij zal staan.

  Ea is het zat en weet op zijn computer de sterfdata naar alle mensen op de wereld te sturen, maar moet dan vluchten voor haar vader. Ze gaan Brussel in en God moet haar volgen. Hierdoor komt God in contact met de mensheid en zien we pas echt hoe verschrikkelijk hij is. Deze Waalse film kwam uit op 1 september 2015.

  3. The Wedding Ringer

  Stel, je hebt geen vrienden. Maar toch wil je een best man hebben op je bruiloft? In The Wedding Ringer kan je dan terecht bij Best Man Inc. Daar kan je voor de mooiste dag van je leven iemand inhuren die doet alsof hij jouw beste vriend is.

  Als Doug Harris (Josh Gad), een succsvolle zakenman, gaat trouwen huurt hij Jimmy Callahan (Kevin Hart) in om zijn beste vriend te spelen, zodat zijn schoonfamilie niet weet dat hij eigenlijk geen vrienden heeft. Hierdoor ontstaan humoristische situaties waardoor de tranen over je wangen zullen lopen.

  The Wedding Ringer is ietwat voorspelbaar, maar deze feel good movie is desalniettemin een van de beste komedies van 2015.

  2. Shaun het Schaap

  Shaun het Schaap is een flim die zonder woorden geweldige humor weet neer te zetten. Het hoofdpersonage van deze film, Shaun, zat ook al in de Wallace & Gromit film A Close Shave en Chicken Run. Daarna kreeg hij zijn eigen televisie serie en nu is hij de ster in zijn eigen film.

  Shaun gaat met zijn kudde schapen zijn boer achterna in de grote stad. Een geweldig concept voor goede humor die, ook zonder woorden, goed tot zijn recht komt. De dieren in de film worden neergezet als weldenkenden wezens, waardoor deze film zeer aandoenlijk wordt.

  Deze feel good movie zit bastensvol humor die zonder stembanden net zo goed overgedragen wordt. Shaun het Schaap kwam in Nederland uit op 25 maart 2015 en was een groot succes in de bioscopen in het land.

  1. Inside Out

  In hoeverre hebben onze emoties invloed op ons leven? In de animatiefilm Inside Out van Pixar kijken we in het hoofd van 11-jarige Riley die een leuk leven heeft in Minnesota. Maar dan verhuist ze naar San Francisco en verandert er veel in haar leven - met name haar emoties.

  Deze emoties - plezier, verdriet, angst, woede, en afkeer - proberen in de controlecamer in Riley's brein te zorgen dat ze weer een vrolijk meisje wordt. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Plezier (Amy Poehler) en verdriet (Phyllis Smith) raken afgezonderd van de rest en moeten buiten de controlekamer om zorgen dat Rileys emoties weer in balans raken.

  Plezier en verdriet ondergaan een avontuur vol spanning en humor en komen veel van Riley's herinneringen tegen. De film is daverend populair is daarmee de beste komedie van 2015. Inside Out ging in premiere op 18 mei 2015 op het Filmfestival van Cannes en kwam op 15 juli 2015 in Nederland uit.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.