Top 5 beste RPG games Q1 2017 of games met RPG-elementen!

Article
zaterdag, 15 april 2017 om 11:00
xgn google image
Het RPG-genre is populair en er komen steeds meer games uit van dit genre. Ook in de eerste drie maanden van dit jaar zijn er al genoeg toppers uitgekomen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de top 5 beste RPG games van Q1 2017.

5. Yakuza 0

We trappen de top 5 beste RPG games af met een Japanse RPG, namelijk Yakuza 0. In deze game maak je kennis met de Japanse onderwereld in het Tokio van de jaren '80. Yakuza 0 is geen RPG is de breedste zin van het woord, maar heeft wel degelijk RPG-elementen.
Deze elementen bestaan uit bijvoorbeeld het verkrijgen van XP door middel van gevechten aan te gaan met tegenstanders. Deze kun je gebruiken om de statistieken van Kazuma, een hoofdpersoon in de game, te upgraden. Met de verdiende XP kun je ook je vaardigheden op vechtgebied verbeteren.
Daarnaast bevat Yakuza 0 een lange verhaallijn die wordt versterkt door de zijmissies, dat ook een element is voor een RPG. Je kunt zijmissies starten wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe locatie ontdekt hebt of gesprekken aangaat met personages uit de game.
108801 1

4. Mass Effect Andromeda

De nieuwste Mass Effect kreeg veel kritiek over zich heen omdat de in-game animaties slecht zouden zijn. Toch staat de game op nummer vier in onze top 5 beste RPG games van Q1 2017. Dit komt doordat Mass Effect Andromeda een topgame is met veel RPG-elementen.
Een goed voorbeeld hiervan is het geheel naar wens aanpassen van de wapens en uitrusting. Van een nieuwe scope tot extra grip, je kunt veel aan je wapen aanpassen. Daarnaast kun je jouw voertuig, de Nomad, aanpassen. Je hebt blueprints van het voertuig die je kunt kopen en vinden door de wereld, als je de specifieke grondstoffen hebt kun je de uitbreiding toepassen.
In de game verzamel je skillpoints die je kunt gebruiken om je karakter te levelen. In drie richtingen kun je het karakter uitbreiden, namelijk in combat, tech en biotics. Je kunt je personage dus aanpassen aan zoals jij het wil.
108802 2

3. NieR Automata

Een van de toppers van het eerste kwartaal is NieR Automata. De ontwikkelaar is van mening dat ongeveer 70 procent van de game RPG is, waarbij het vooral draait om de verhaallijn. In de game kun je jouw karakter sterker maken door de strijd aan te gaan met de verschillende vijanden.
Door deze vijanden te verslaan verdien je punten, die je kan sparen en als je genoeg punten hebt verzameld, kan je deze uitgeven aan dat ene wapen dat je wil hebben. Daarbij komt dat er naast het hoofdverhaal talloze sidequests zijn, die stuk voor stuk interessant zijn.
108915

2. Horizon Zero Dawn

Op nummer twee van onze top 5 beste RPG games van Q1 2017 staat Horizon Zero Dawn. De trots van Nederlandse bodem is een actie-RPG waar je van alles kunt customizen zodat Aloy precies naar jouw wensen wordt.
Bevalt de boog niet en wil je liever dat je boog vijanden op een grote afstand omlegt? Dan kun je een bepaalde veer op je boog monteren, zodat de pijlen verder schieten. Uiteraard is de boog niet het enige wat RPG is aan Horizon, je kunt eigenlijk alles aanpassen aan Aloy, behalve haar haarkleur; die blijft rood.
Een ander voorbeeld van een RPG-element in Horizon is de uitgebreide hoofdverhaallijn en de vele zijmissies die het spel rijk is. Je bepaalt zelf wanneer je een missie gaat doen en deelt zelf je tijd in, wat je een groot gevoel van vrijheid geeft.
108916

1. The Legend of Zelda Breath of the Wild

The Legend of Zelda Breath of the Wild op nummer één in onze top 5 beste RPG games, het kan ook eigenlijk niet anders. De launchtitel voor de Nintendo Switch dit jaar en door sommige critici bestempeld als één van de beste games ooit. De game oogstte alleen maar lof en wij bestempelde het spel in onze review met een bijna perfecte score!
Ondanks het feit dat je Link niet kunt levelen en Nintendo de game bestempeld als een action-adventure, zitten er genoeg RPG elementen in om de game (deels) een RPG te noemen. Neem bijvoorbeeld de talloze sidequests die je hebt naast het gigantische hoofdverhaal. Tel daar de grote aantallen wapens op die je verzamelt en je komt tot de conclusie dat Breath of the Wild wel degelijk RPG-elementen heeft.
Naar welke RPG games kijk jij uit dit jaar? Laat het weten in de comments.

Populair Nieuws