Wat is jouw beste game van eerste kwartaal 2017?

  Wat is de beste game van het eerste kwartaal van 2017? Een strijd tussen Horizon Zero Dawn en Zelda Breathe of the Wild? Smaken verschillen, zo blijkt. We vroegen de redactie wat zijn of haar favoriete game is van de eerste drie maanden dit jaar.

  Theo

  Oei dat is een hele moeilijke. Het eerste kwartaal heeft voor mij namelijk twee games opgeleverd die ik beide ge-wel -dig vind. Horizon Zero Dawn en Zelda Breath of the Wild. Twee compleet andere games die mij allebei met open mond hebben doen spelen. En allebei hebben ze plus- en minpunten. Toch moet ik deze nek aan nek race met een foto finish laten eindigen met als winnaar Zelda Breath of the Wild. Die game zorgde ervoor dat ik aan de Switch geplakt was als een vlieg op een drol.

  Ralph

  Dat deze simpele vraag nu al zo moeilijk te beantwoorden is, geeft wel aan wat voor bizar goed gamejaar 2017 lijkt te worden. Ik heb al vele topgames gespeeld, maar voor mij is de beste game van het eerste kwartaal toch NieR Automata.

  Ik ben een groot liefhebber van Platinum Games en het Japanse bedrijf heeft met NieR Automata een dijk van een game neergezet, met deze keer een zeer indrukwekkend en even bizar verhaal van Yoko Taro. Je leeft met met de vreemde personages, wordt gefascineerd door de post-apocalyptische wereld en verward door de vijandelijke robots. NieR Automata heeft niet de naam van een Zelda, Horizon of Mass Effect, maar verdient het dubbel en dwars om gespeeld te worden.

  Tom

  Dat kan er maar één zijn: Horizon Zero Dawn. De nieuwe game van Guerrilla Games heeft een grote indruk op mij weten te maken. Nou moet ik meteen maar toegeven dat ik de game nog steeds niet uitgespeeld heb, maar de 20 uren die ik er al in heb zitten waren minuut voor minuut momentjes van plezier. Ik wil gewoon van alles optimaal genieten. En met zoveel te doen buiten het verhaal om ben ik ook nog wel een paar uur bezig voor ik de game uitgespeeld heb.

  Zelden zie je zo een goed afgewerkte game voorbij komen. De setting en het verhaal hebben er verder nog voor gezorgd dat Horizon nog lange tijd in mijn persoonlijke top 5 zal staan. Alleen al door deze tekst te typen krijg ik weer zin om verder te spelen.

  Riffy

  Dat is wat mij betreft Horizon Zero Dawn. Naar mijn weten was de laatste keer dat Nederland zo'n hoogkwalitatieve, internationaal succesvolle audiovisuele productie afleverde de oorlogsfilm Zwartboek van Paul Verhoeven. De graphics zijn gruwelijk mooi, de hoofdpersoon is een verrijking voor de canon der games en de wereld en haar fascinerende stammen en robotdinosauriërs zijn een fantastische virtuele plek om tientallen uren door te brengen. Niet dat Killzone niet tof was, maar Guerrilla Games heeft zichzelf met Horizon onnavolgbaar overtroffen en opnieuw uitgevonden.

  Jimmy

  Ik kan geen enkel jaar herinneren dat er zo´n goede line-up als het eerste kwartaal van 2017 is uitgebracht. Althans, voor PS4 dan! Yakuza 0, Gravity Rush, Nioh, Horizon Zero dawn en NieR Automata. Het was letterlijk een periode om je aan het beeldscherm te kluisteren. Maar mijn favoriete game van Q1, als je de release van de reviewcode pakt, is toch wel Persona 5. Nog nooit heeft een JPRG mij zo erg weten te interesseren. De game is net een zwart gat dat al je tijd en sociale relaties doet verdwijnen. Maar wat je ervoor terug krijgt is een geweldige ervaring.

  Laura

  Mass Effect Andromeda is voor mij zonder twijfel dé game van het eerste kwartaal van 2017. Als groot fan van de franchise keek ik al jarenlang uit naar de release, die mij eigenlijk amper teleur heeft gesteld. Ja, we weten inmiddels allemaal dat de game wat bugs bevat, maar zijn ze nu echt heel storend?

  Nee, het gaat namelijk vooral om schoonheidsfoutjes: in mijn 70+ uur aan gameplay ben ik geen een bug tegengekomen die het speelplezier echt op een negatieve manier beïnvloedt. Die kleine foutjes wegen dan ook totaal niet op tegen al het moois dat de game te bieden heeft. Een compleet nieuw sterrenstelsel om te ontdekken, met een enorme lading aan content waar je vele tientallen uren mee bezig bent. BioWare heeft met Mass Effect Andromeda weer een echte topper neergezet.

  Phil

  De beste game van het eerste kwartaal van 2017 is zonder twijfel Ghost Recon Wildlands. Wat een game is dat! De recensies zijn misschien gemengd, maar ik kan niet stoppen met spelen. Als je speel met wat vrienden (of met een iemand) dan is deze game een soort drug, bijna cocaïne. Ironisch.

  Rick

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild! Al sinds de aankondiging is mijn oog op Breath of the Wild gevallen. Natuurlijk behoort de reeks tot mijn favoriete gameseries ooit, maar de beloofde vrijheid in Breath of the Wild spreekt mij op dat moment het meeste aan.

  Na de aankondiging van de Switch en de releasedatum van Zelda, wist ik niet hoe snel ik de game moest reserveren. We zijn nu één maand verder en nog steeds verlies ik mezelf compleet in die magnifieke wereld van Breath of the Wild, waar ik constant op zoek ben naar shrines, nieuwe queestes en locaties. Het hele principe van 'versla Ganon' komt voor mij later wel, ik wil eerst elk hoekje van dit Hyrule ontdekken.

  Roy

  De beste game die ik speelde was Resident Evil 7. Het was voor mij een grote verrassing, aangezien de vorige delen me niet wisten te boeien. Door zichzelf opnieuw uit te vinden is de serie een andere richting ingeslagen en heeft het veel fans (terug)gewonnen waaronder ik.

  Het omarmen van pure horror in combinatie met een first-person perspectief zoals we van Outlast en Amnesia al zagen, maakt het misschien wel een van de engste games van dit jaar. Dat de actie tegen de tweede helft iets te ver doorsloeg en het verhaal met een paar gaten bleef zitten, is jammer maar ook wel weer te verwachten van een Resident Evil. Het is in ieder geval geniaal hoe de spanning opbouwt in de eerste uren.

  Koen

  Ik ben al weer meer dan een maand bezig met The Legend of Zelda: Breath of the Wild, en het spel heeft nog geen moment verveeld. Elke afstand die je aflegt voelt als een avontuur. Ik ben nu druk bezig met het verhaal te vorderen door de Divine Beasts te veroveren, maar regelmatig vul ik mijn uren door het uitspelen van Shrines en het voltooien van side-quests.

  Het lijkt wel alsof er geen einde aan Breath of the Wild komt, en dat is maar goed ook want ik wil voorlopig nog niet dat Breath of the Wild eindigt. Wat mij betreft is The Legend of Zelda: Breath of the Wild de beste game van het eerste kwartaal van 2017.

  Rox

  Ik kan me niet voorstellen dat ik nog iets toffers ga spelen dan Yakuza 0 dit jaar. Dat verhaal. Ik ben helemaal weggeblazen. De game is combineert actie met RPG-elementen en doet dat op een goede manier. Het is jammer dat sommige elementen wat gedateerd zijn, anders had de game een dikke vette 10 verdiend. Maar voor mij persoonlijk heeft die dat! Het verhaal heeft me weten te ontroeren en geloofde ik van a tot z. Als je er eenmaal aan begint: blijf dan zitten na de aftiteling. Want dan is er nog een leuk momentje!

  Giel

  Mijn favoriete game van dit kwartaal is Disc Jam. Het is zo'n originele en verslavende game die makkelijk is op te pikken, maar moeilijk is om echt goed te beheersen. Ik hou van games die lijken op oldschool arcade sportspellen zoals Virtua Tennis en dit gevoel krijg ik echt als ik Disc Jam speel. Ook is Disc Jam heel tof als je een paar vrienden over de vloer krijgt en gewoon direct een leuke game wilt spelen samen.

  Genoeg over ons. Wat is jouw favoriete game tot dusver?

  Yakuza 0

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.