Top 5 beste remastered games van 2021

Article
zondag, 26 december 2021 om 16:00
alan wakef1632208285
Het is bijna een traditie in de game-industrie om elk jaar enkele oudere games in een nieuw jasje te stoppen en opnieuw uit te brengen. Dat is niet altijd een garantie op succes, zoals bijvoorbeeld de GTA Remastered Trilogy liet zien dit jaar. Wij zetten daarom de beste remastered games van 2021 voor je op een rij!

5. Alan Wake Remastered

De horrorgame Alan Wake kreeg dit jaar onverwacht een remaster. De game kwam origineel in 2010 uit voor de Xbox 360. Alan Wake volgt het verhaal van de gelijknamige schrijver, die op vakantie gaat om van zijn schrijversblok af te komen. De vakantie gaat alleen niet zoals gepland. Alan stuit op een mysterie en komt in gevaarlijke situaties terecht waar licht zijn enige vriend lijkt te zijn.
De remaster brengt meerdere visuele verbeteringen. Zo zijn bijvoorbeeld de licht- en schaduweffecten aangepast en zien de personages er een stuk gelikter uit. Verder bevat de remaster twee DLC’s, namelijk The Writer en The Signal. De standalone DLC Alan Wake’s American Nightmare zit helaas niet inbegrepen bij de remaster.
h2x1 nswitch pokemonbrilliantdiamond engbf1616500620

4. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Na eerdere remakes van Pokémon Ruby & Sapphire enkele jaren geleden, lag het al in de lijn der verwachting dat Diamond & Pearl de volgende op de lijst was. Daarom kwam het niet als verrassing dat we dit jaar aan de slag konden met Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl. De games verschenen alweer in 2006 op de Nintendo DS en fans van de serie vroegen daarom al langer naar een remake.
De remake is ontwikkeld voor de Nintendo Switch. Net als in 2006 ga je weer op pad om de beste Pokémon te vangen en kampioen van Sinnoh te worden. De Sinnoh regio ziet er kleurrijker uit dan ooit door het gebruik van de krachtigere hardware. Dat maakt Brilliant Diamond & Shining Pearl ideaal voor nieuwkomers in de serie, zoals we ook vermeldden in onze review.
zelda skyward sword hdf1625816389

3. Zelda Skyward Sword HD

We blijven in deze lijst met beste remastered games van 2021 bij Nintendo. Pokémon was namelijk niet de enige Nintendo serie die een remaster kreeg dit jaar. Ook Zelda Skyward Sword werd met een HD-versie opnieuw uitgebracht voor de Nintendo Switch.
Precies 10 jaar geleden kwam de game uit voor de Nintendo Wii. Nu, in de HD-remaster, brengt de game enkele welkome vernieuwingen met zich mee. Zo heeft de game verbeterde visuals en framerate. De belangrijkste toevoeging zijn de nieuwe controls. In de originele versie moest je gebruik maken van de motion controls op de Wii en dat werkte niet altijd vlekkeloos. De HD-remaster heeft daarom deze motion controls geoptimaliseerd. Wie geen zin heeft om rond te zwaaien met zijn joy-cons, is ook een nieuwe optie toegevoegd om zonder motion controls te spelen.
nierreplicant cg art 2400pxf1617009562

2. NieR Replicant

NieR Replicant ver 1.224787139, zoals de remaster voluit heet, is de remaster van de in 2010 verschenen game. NieR Replicant was de eerste game uit de serie, als spin-off van Drakengard. Het succes van de in 2017 verschenen opvolger NieR Automata zorgde ervoor dat er werd nagedacht over een remaster van het origineel.
NieR Replicant ver 1.22… brengt een verbetert combat-systeem, dat meer gebaseerd is op de combat uit NieR Automata. Ook heeft de game nieuwe content zoals uitgebreidere dialogen, grotere gebieden en geschrapte content van de originele release. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat de game nieuw aanvoelt voor een remaster.
mass effect legendary editionf1621239484

1. Mass Effect: Legendary Edition

We zijn aangekomen bij de laatste game uit deze lijst met beste remastered games van 2021. De Mass Effect Legendary Edition staat namelijk op plaats 1 in deze lijst. De game bevat niet één, niet twee, maar alle drie de games uit de trilogie in een nieuw jasje, inclusief alle DLC’s. Alles bij elkaar bevat de Legendary Edition daarom bijna eindeloos speelplezier.
Voornamelijk Mass Effect 1 is in deze remaster flink onder handen genomen. Dat mocht ook wel, want de game uit 2007 voelde flink verouderd aan. Zo is in de Legendary Edition de combat meer gelijkgetrokken met de andere twee games en zijn er naast de visuele updates ook andere verbeteringen gemaakt om te zorgen voor een betere speelervaring. Hierdoor is de Mass Effect Legendary Edition de beste manier geworden om van het epische avontuur van Commander Shepard te genieten.

Populair Nieuws