Top 5 beste racesturen van dit moment - Maak je race realistisch

  Wij lieten jullie laatst nog weten welke race games je het best kan spelen met een racestuur. Mocht je nu niet een goed racestuur hebben liggen voor jouw platform van keuze, dan is hier een top 5 met de beste racesturen van dit moment. Daar scheur je binnen de kortste keren mee weg!

  Je kan je race ervaring op PS4, Xbox One of PC realistischer en meer intens maken door het gebruik van een racestuur. Zo krijg je echt het gevoel dat je meer controle hebt over je virtuele wagen.

  Wat zijn de beste racesturen van dit moment?

  Voor dit lijstje hebben wij hebben er wel op gelet dat het niet compleet uit de hand loopt qua prijs en zijn wij daarom onder de 300 euro gebleven. De sturen in dit artikel komen van verschillende fabrikanten en zijn te gebruiken met de huidige generatie platforms. Hier vind je de vijf beste racesturen die op dit moment verkrijgbaar zijn!

  5. TMX Force Feedback (Xbox One/PC)

  TMX is de afdeling van Trustmaster die producten levert voor de iets meer prijsbewuste klant. Het racestuur is niet helemaal van de bekende Trustmaster kwaliteit, maar het stuur voelt wel goed aan. Zoals de naam van het stuur al impliceert, ligt de nadruk bij dit racestuur op Force Feedback. Dit houdt in dat de kracht van de auto, de veranderingen in het wegdek en natuurlijk de crashes echt te voelen zijn in het stuur.

  De TMX Force Feedback is gemaakt met de Xbox One in gedachten en de console zal het stuur automatisch herkennen. Dat betekent dat de TMX Force Feedback perfect is voor bijvoorbeeld Forza Motorsport 6, een exclusieve Xbox One titel. De TMX Force Feedback is te krijgen voor €158,99.

  4. Hori Apex (PS4/PC)

  Misschien komt het merk Hori je niet zo bekend voor, maar dit Japanse bedrijf maakt al sinds 1983 accessoires voor consoles. De Hori Apex is het goedkoopste racestuur op deze lijst en is te krijgen voor slechts 83 euro.Voor die prijs heeft Hori een heel degelijk accessoire gemaakt.

  Het stuur heeft een goede grip en er zijn extra knoppen die apart van elkaar te programmeren zijn. Zo kan je het stuur naar wens aanpassen en kun je nadruk leggen op de functies die jij belangrijk vindt in een racestuur. Het stuur is met de PS4 in gedachten gemaakt, maar is ook compatibel met PC. Door het zachte prijsje is het een zekere aanrader voor de gamer met een wat kleiner budget!

  3. Trustmaster T150RS (PC/PS4)

  De 150RS van Trustmaster is echt met de PS4 en de DualShock in gedachten gemaakt, het stuur heeft zelfs een PS-knop, een SHARE toets en een knop voor Options. Zo kan je makkelijk het menu van de PlayStation 4 bedienen en heb je niet nog een extra controller nodig als je bijvoorbeeld een screenshot wilt maken.

  Verder kan je de hellingshoek van het gas en rempedaal aanpassen, zodat dit comfortabel te reguleren is met je voeten. Het stuur maakt wel behoorlijk wat geluid en dat is jammer, maar als je dat niet erg vindt is dit stuur zeker een aanrader. De Trustmaster T150RS is te verkrijgen voor 167 euro.

  2 Logitech G29 Driving Force (PS4/PC)

  De Logitech G29 Driving Force is absoluut niet goedkoop, maar dit zie je dan ook wel terug in de kwaliteit van het product. De G29 is van staal en leer en voelt echt aan als een premium product. Doordat de pedalen heel gevoelig zijn, heeft de speler erg veel controle over de snelheid en de remmen, en dit voelt erg realistisch aan.

  De force feedback, die het stuurwiel natuurgetrouwer over moet laten komen door middel van vibratie, is perfect bij de G29 Driving Force. Het voelt net alsof je echt over bijvoorbeeld het Circuit de Monaco scheurt in F1 2016. Het stuur is te verkrijgen voor 279 euro.

  1 Trustmaster TX Ferrari 458 Italia Edition (Xbox One)

  Bovenaan ons lijstje staat een racestuur van Trustmaster. Dit stuur is gemodeleerd naar het stuur van een Ferrari 458 en is muisstil (eigenlijk dus niet echt als een Ferrari). De pedalen hadden misschien iets steviger gemogen, maar dat vergeef je dankzij het prachtige uiterlijk van dit racestuur.

  Ook geeft het stuur perfecte feedback en zorgt het zo voor heerlijke racemomenten. En hoe realistisch is het bijvoorbeeld om een Ferrari 458 in Assetto Corsa te besturen, met het stuur wat ook werkelijk in de auto zit? Wat een geweldige ervaring. Deze set is te krijgen voor 275 euro.

  F1 2016

  Verkijgbaar vanaf 16 august 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.